Eetdagboek van een health lover: Nicole

Eetdagboek, Food, Health  /   - 

Yeah, weer een healthy vriendinnetje bereid gevonden om een eetdagboek voor I Love Health bij te houden. En niet voor niets; Nicole houdt echt van een gezonde levensstijl; ze sport veel en eet gezond. Check. Check. Hardlopen, fitness, yoga… Zo deed zij vorig jaar in Bali zelfs een 30 dagen Bikram Yoga challenge (lees: 30 dagen lang, ELKE dag een Bikram Yoga lesje van 1,5 uur. RESPECT!) Meer zen dan dat kun je volgens mij niet worden! En qua gezond eten is ze ook een topper. Af en toe snoept ze heus wel wat, en een wijntje gaat er ook wel in. Maar dat moet juist kunnen. Toch!? It’s all about balance!

Eetdagboek zaterdag

Deze health freak wordt wakker, brak… Ja, van de drank. Een goed begin van dit eetdagboek… Gisteravond was de verjaardag van mijn lieve healthy vriendin Daisy! Oftewel, de eigenaresse van deze site! We hebben het gezellig in de Pijp gevierd en er zijn genoeg alcoholische versnaperingen geconsumeerd. Ik weet dat alcohol niet heel gezond is, maar ook wij healthy mensen houden van een drankje… Ik ontbijt wat later dan normaal en begin met 2 gebakken eitjes in kokosolie met avocado. Ik ben zo blij dat eieren enigszins gezond zijn, want zeker na een avond gedronken te hebben is mijn drang naar gebakken eieren groot. Om 16 uur moet ik al weer werken. Ik ben nog 2 dagen werkzaam in de horeca naast het schrijven van mijn scriptie. En ik kan je vertellen, het is verdomd lastig om van dat heerlijke vers gebakken Turkse brood en de Vlaamse frietjes af te blijven. Maar over een paar weken ga ik op vakantie naar Bali, dus mijn doel is een paar kilo afvallen en iets strakker te worden. Dat gaat weer een mooie uitdaging worden. Op werk eten we gebakken kip met groenten en ravioli gevuld met ricotta. De ravioli heb ik laten staan. Naarmate de avond vorderde kreeg ik toch weer trek en heb ik een paar stukjes Turks brood met boter op.

Eetdagboek zondag Smoothie mango kokos eetdagboek

Op tijd eruit en naar de sportschool voor een rondje kracht training. Vervolgens 11 km hardgelopen. Over 2 weken loop ik namelijk een 16 km run, dus we moeten flink aan de bak! Na mijn trainingssessie heb ik een shake gemaakt met mango, kokosrasp, kokoswater, maca poeder, lijnzaad, chia zaad, cuma cuma en eiwit poeder. Dagelijks begin ik de dag met een smoothie met fruit en super foods. Alleen na het sporten doe ik er eiwit in voor het spierherstel. Om 17.30 eet ik al mijn diner, want ik had best trek. Beetje rare dag ook. Ik heb een bulgur salade gemaakt met paksoi, wortel, broccoli, avocado en verse zalm. Heerlijk! Wel een beetje teveel, dus ik heb wat laten staan en het restje om half 9 nog gegeten.

Eetdagboek maandag

Maandagochtend start ik met 2 gekookte eieren, omdat ik weer ga trainen voor de run met vrienden. Ik loop 14 km. Ik raad het niet aan om 2 dagen achter elkaar te gaan rennen, want dat is helemaal niet goed voor je spierherstel. Maar ja, ik moet even een inhaalslag maken, want ik heb niet veel gelopen de laatste tijd. Na het hardlopen heb ik een shake gemaakt met appel, rode biet, cacao, hennepzaad, lijnzaad en maca poeder. Vervolgens moest ik weer werken en at ik daar. We kregen een lekker biefstukje met pepersaus, gebakken sperziebonen en maiskolfjes met nieuwe aardappelen. Van de aardappelen heb ik niet teveel genomen. Later op de avond nog één stukje Turks brood met boter.

Eetdagboek dinsdag Gewokte groenten eetdagboek

Ontbeten met de smoothie van gister. Ik moest heel vroeg op, dus ik had gister al extra veel gemaakt. Altijd vooruit denken als je gezond wilt leven! In de middag heb ik een salade gemaakt van kelp noedels, sesamzaad, broccoli, wortel, courgette, pompoenpitten, handje noten en een stukje zalm. Overdag was ik op kantoor en kon ik zo nu en dan die zuurballen niet laten staan… Oeps. In de avond heb ik wortel, broccoli en courgette gewokt in kokosmelk met een beetje curry paste voor de smaak en wat mie.

Eetdagboek woensdag Love Chock eetdagboek

Ik ontbijt met een bakje biologische magere kwark met cacao, lijnzaad, maca poeder en spelt flakes. Overdag werk ik op school aan mijn scriptie en lunch ik met kippensoep met een kleine feta salade. Onderweg naar huis reed ik langs een Indonesisch afhaalrestaurant en laat ik nou net even geen zin hebben om te koken… Ik heb heerlijke wok groenten besteld en gebakken kip in kokos. Dat lijkt gezond. Maar helaas voegen Indonesiër in deze gerechten suiker toe voor de smaak. Later op de avond heb ik nog een reep LoveChock genomen.

Eetdagboek donderdag

Ontbeten met een smoothie met aardbeien, maca poeder, hennepzaad, chlorella, komkommer, kokosrasp en -water. Tijdens de lunch nam ik een spinazie salade met tonijn, komkommer, tomaat, kelp noedels, kurkuma en zonnebloempitten. Later in de middag heb ik met collega’s komkommer met hummus dip genomen. ‘s Avonds ging ik uit eten met een vriend en heb ik sushi gegeten en drie glazen wijn gedronken.

Eetdagboek vrijdag Spinaziesoep eetdagboek

De dag begin ik met 2 rijstwafels belegd met avocado en kipfilet. In de middag ga ik naar de sportschool voor een rondje kracht training. Vervolgens heb ik een eiwit shake van de sportschool genomen. Daar zit namelijk een Superfood Centre. Ik moet zeggen dat deze shake behoorlijk vult. Aan het einde van de middag heb ik een appel genomen. Als avondeten heb ik zelf groentesoep gemaakt met spinazie, wortel, courgette, gember en tijm. Hierbij heb ik 2 crackers op met kipfilet.
In de avond ben ik op stap geweest en zijn er weer genoeg alcoholische consumpties genuttigd. En zo eindig ik mijn eetdagboekje dus hetzelfde als hoe ik het begon… typisch! 😉

Dat was wat mij betreft weer een leuk en inspirerend eetdagboek! Fijn om te lezen dat Nicole naast haar gezonde levenstijl, met daarbij veel sporten, ook ruimte heeft voor een wijntje een snoepje op z’n tijd. Wat vond jij ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  1. Nicole denkt dat ze gezond bezig is maar komt wel een aantal voedingsstoffen te kort. Ook denk ik dat ze te weinig eet qua calorieën, ze verbrandt behoorlijk wat met al dat sporten. Bezoekje bij een (sport)diëtist zou niet verkeerd zijn.

  2. Veelste veel rauwe groenten en te weinig vet.
    Zij komt haarzelf nog wel een keer tegen…hardlopen is geen gezonde sport..de meeste zijn doodlopers.

    Als je een echte health freak of healthy life style wil naleven..kijk dan eens op de site van weston price!