Inmiddels zijn al tientallen leuke meiden van 18 tot 41 jaar oud mee geweest op retreat naar Bali. Hier lees je een aantal reviews over hun ervaringen!

Jorine, 28 jaar:

De I Love Health retreat van 2019 was voor mij dé ultieme kans om alleen op reis te gaan! Eerst een weekje optrekken met een groep meiden en veel sporten en daarna nog rondreizen op Bali. De retreat heeft al mijn verwachtingen overtroffen! Het sporten, de etentjes, ultiem chillen, gezelligheid, een topvilla en last but not least vriendinnen voor het leven. Doe mij maar ieder jaar zo’n retreat!

 

Esther, 23 jaar:

Wat heb ik een ontzettend leuke week gehad tijdens de I Love Health Retreat op Bali! Het was voor mij de eerste keer dat ik zonder bekenden op vakantie ging en gelijk naar de andere kant van de wereld. De retreat vond ik daar perfect voor: ik was direct met een super leuke groep meiden. De afwisseling tussen sportieve activiteiten en het relaxen vond ik ook top. Alles was super georganiseerd door Daisy en doordat zij de omgeving goed kent, kom je op alle leuke plekken. Ik weet zeker dat ik nog een keer terugga naar Bali; de retreat is een echte aanrader!

Anoniem, 38 jaar:

I love health retreat Bali was voor mij één van mijn beste retreats die ik tot nu toe heb gedaan. De balans tussen actief zijn en lekker relaxen/uitrusten was perfect. Als je een levensstijl hebt waar sporten belangrijk in is, maar ook zeker (genieten van) lekker eten, dan is deze retreat zeker een aanrader. Ik heb genoten van onze activiteiten, voor elk niveau en en eigen tempo was er wel iets. Dat vond ik er zo knap aan. Ik houd wel van een lekkere pittige sportles, maar zeker ook van het verzorgd worden en heerlijk luieren aan het zwembad of op het strand, en dat zat er zeker bij. Wat ik erg leuk vond in tegenstelling tot andere retreats die ik heb gedaan, is dat je ook daadwerkelijk naar leuke tentjes/plekken in Bali ging, waardoor je dus ook echt Bali meekrijgt. Bij andere retreats word je ook verzorgd, maar speelt zich voornamelijk alles binnen de accommodatie plaats, zowel de activiteiten als het (samen) eten.
Daisy had fantastische plekjes uitgekozen, waardoor je echt het gevoel had dat je heerlijk verwend werd en tegelijkertijd ook heerlijk kon genieten van Bali en de omgeving. Voor mij was het een onvergetelijke retreat en ik hoop dat ik in de toekomst ooit nog een keer mee mag! 😉
Imogen, 28 jaar:
Alweer even thuis schrijf ik deze recensie. Meteen komt alles weer naar boven want jeetje wat was het een top week! Voor de retreat begon konden we via een facebook pagina al een beetje zien wie er allemaal mee gingen, op het eerste oog allemaal leuke meiden, in het echt… nog veel leuker! De retreat was wat ik ervan had verwacht en nog veel leuker. De afwisseling in activiteiten vond ik echt heel goed van yoga tot F45 HIIT, alles kwam wel voorbij, én ik heb mijn angst voor surfen overwonnen. Super goede instructeurs die je het echt goed willen leren. Het plaatsje waar je verblijft heeft mij echt enorm verrast. Ik vond het echt een sport walhalla. Alles daar staat in het teken van gezond leven, zo fijn!  Mijn planning was om na de retreat door te vliegen naar Maleisië, maar je snapt het denk ik al, ik heb mijn ticket omgeboekt en ben gewoon nog 2 weken op Bali gebleven. Met een deel van de groep zijn we naar nog veel meer mooie plekken op Bali doorgereisd. De sfeer tijdens de retreat vond ik heel open en ontspannen. Ik vind het bijzonder hoe je in een week meiden die je nog nooit eerder hebt gezien zo goed kan leren kennen en waarbij het zo snel al vertrouwd voelt. Ik durf wel te zeggen dat ik hele leuke nieuwe vriendinnen aan deze retreat te danken heb.
Anne, 29 jaar:
Ik vond de retreat een hele leuke ervaring! Ik was al eens eerder in Bali geweest en had me voorgenomen ooit een keer terug te gaan.
Toen ik de aankondiging van de retreat voorbij zag komen leek mij dit de ideale gelegenheid om terug te gaan.
Ik vond het een heerlijke week en de combinatie van sporten, lekker eten en relaxen was precies wat ik nodig had.
Je was nergens toe verplicht en kon de planning zo vol maken als jij wilde. Ik heb aan alles meegedaan, omdat ik niets wilde missen en het allemaal heel leuk vond om te doen. Daarbij kwam ook dat het heel goed klikte met alle meiden uit de groep en ben met een deel nog verder gaan reizen. Ik kijk met heel veel plezier terug op de retreat en dank voor de goede zorgen, Daisy!

 

Laura, 23 jaar: Ik heb de I Love Health retreat echt als een enorme eye-opener ervaren. Het is niet zomaar een vakantietje waar ik naartoe ging, maar het was een welverdiende reis na een heftige periode. Een grote stap om ergens aan deel te nemen wat zich afspeelt aan de andere kant van de wereld met mensen die je niet kent was voor mij de ultieme uitdaging om een nieuwe frisse start te maken. Ik miste mijn energie, enthousiasme en de vrolijke ik. Door even weg te zijn van het normale leventje in Nederland en juist buiten je comfort zone te komen, even niet te hoeven focussen op regeltjes en verwachtingen, maar juist op jezelf, wat wil ik nou, waar sta ik voor, kon ik mezelf weer terugvinden. Gewoon letterlijk genieten van alles wat er op het programma stond. Een druk programma (je kon het zo druk maken als je zelf wilde, niks was verplicht), maar omdat alles al lekker geregeld was, kon je echt even op jezelf focussen, op de activiteiten en niet bezig zijn met kleine dingetjes waar je je normaal zorgen om zou maken. Focussen op het meer kunnen dan jezelf denkt, het even lekker gek doen want je bent toch met mensen die je niet kent en tevens wat dan nog? Ik heb ontzettend lieve mensen leren kennen, waar ik nu mooie vriendschappen mee heb opgebouwd, die er ook weer voor hebben gezorgd dat ik mezelf weer heb leren kennen, nieuwe ontwikkelingen ga maken en niet blijf hangen in het hier en nu. Maar gewoon weer leren genieten van het leven, juist dingen doen die ik leuk vind om te doen, want dat is hetgeen waar ik energie van krijg. Dus ja, nooit gedacht dat ik zo mindfull zou zijn, maar ik sta nu positiever in het leven dan ooit, heb mezelf extreem ontwikkelt, ben nieuwe uitdagingen aangegaan en daardoor groei ik alleen maar. Welkom terug energie, enthousiasme en vrolijke ik! Daisy, super bedankt voor deze fantastische ervaring, ik kan dit iedereen aanraden!

Miranda, 24 jaar: Ik heb onwijs genoten van de retreat! Het was een week vol bijzondere activiteiten met veel gezelligheid. De állermooiste ervaring vond ik de uitdagende mountainbiketocht door de rijstvelden, met een fantastisch uitzicht en vriendelijke Balinezen. Doordat Daisy Canggu en omgeving goed kent, weet ze precies waar de mooie plekken en fijne eettentjes te vinden zijn. In de groep konden we het goed met elkaar vinden, wat ervoor zorgde dat ik me nooit eenzaam heb gevoeld. Mijn ervaring was dat je snel een band opbouwt, omdat je veel nieuwe dingen samen doet. De I love health retreat is een absolute aanrader!

Lisanne, 23 jaar: Al een tijdje volgde ik Daisy op Instagram en haar site I Love Health. Daardoor werd ik ook erg enthousiast over de retreats. Vanaf de aanmelding heb ik super leuk contact gehad met Daisy en werd ik met de dag enthousiaster, waardoor ik haast niet kon wachten om richting Bali te gaan. Daisy kan je eventueel ook helpen met alle voorbereidingen en geeft al genoeg tips vooraf, wat onwijs fijn is. Eindelijk was het dan zover…. Eenmaal aangekomen in het guesthouse in Canggu was er gelijk een leuke klik met alle andere retreat meiden. Niet alleen waren alle sportactiviteiten super leuk geregeld maar ook alles daaromheen! Daisy laat je alle leuke eettentjes zien in het mooie Canggu en ook waar je juist lekker kunt ontspannen. Denk aan een heerlijke spa en een super toffe beachclub. De combinatie van lekker sporten tot en met cocktails drinken tijdens sunset in een super leuk gezelschap maakte deze week voor mij echt helemaal compleet. Genoten van begin tot eind en een absolute aanrader.

Magali: De ene dag thuis nog een van Daisy’s recepten aan het klaarmaken en de andere plots met Garuda onderweg naar Bali. Een week vol leuke en sportieve activiteiten met een kleine groep onbekende meiden, was het beste wat me ooit is kunnen overkomen. Helemaal verliefd geworden op het prachtige Canggu, met zijn leuke plekjes en relaxte sfeer en ondertussen ook leuke mensen leren kennen.
Elke ochtend een healthy smoothie bowl of iets anders lekkers en een paar heavy beach bootcamps waren voor mij dé toppers van deze retreat! Het is dankzij deze ervaring dat ik een enorme boost kreeg en zo ook mijn stressvolle job heb opgezegd. De tijd die ik heb gehad om uit te zoeken waar ik gelukkig van word doen me nu uitkijken naar een totaal nieuwe uitdaging die draait rond gezondheid en voeding. Dankjewel Daisy voor deze onvergetelijke en life changing experience!
Macha, 27 jaar: Ik ben oktober 2016 mee geweest naar de I Love Health Retreat op Bali. Wat was dit gaaf! Precies wat ik zocht: een week vol leuke en sportieve activiteiten, bizar lekker en healthy eten, een super toffe groep meiden om je heen en genoeg tijd om zelf op ontdekkingstocht te gaan op Bali. Iedere dag staat er wel een sporty activiteit op de planning; bootcampen, surfen, yoga, etc. Vaak in de ochtend of aan het einde van de middag. De activiteiten zijn super leuk en tot in de puntjes geregeld. Net als het eten overigens. Daisy laat je kennis maken met de meest hippe en healthy tentjes in Canggu. Ik heb nog nooit zo lekker gegeten. Ook krijg je voldoende tijd en mogelijkheden om zelf op ontdekkingstocht te gaan op Bali. En ook daar helpt Daisy je graag bij. Kortom, voor mij was het een onvergetelijke ervaring. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt, de mooiste plekjes van Bali ontdekt en daarbij ook nog heerlijk gesport en gegeten. Een aanrader en hij staat bovenaan mijn lijstje met mooiste reisjes!

Christina, 41 jaar: Ik ging voor het eerst in m’n eentje met vakantie. Super spannend, ik ben niet zo’n einzelgänger. Daarom dacht ik; als ik nou eerst een weekje een retreat doe, dan is de overgang wat minder groot. Bovendien wilde ik een combinatie van actief en relaxen. Via via kwam ik bij Daisy terecht. Die retreat op Bali leek me wel wat. Was wel wat sceptisch (met name omdat het allemaal jonge meiden waren die tot dan toe mee waren gegaan..) dus ik heb van te voren met Daisy afgesproken en ze heeft me overtuigd. Gelukkig! Het was FANTASTISCH! Wat mij betreft de perfectie combinatie van actie en relaxen. Lekker veel sporten, yoga, gezond en heeeeerlijk eten en surfen… nooit gedacht dat ik dat zo leuk zou vinden! Super leuke, diverse groep en ondanks dat ik verreweg de oudste was, een leuke klik met de meiden. Ben zelfs de 2 weken na de retreat nog met 4 meiden doorgereisd en ik ben dus geen dag meer alleen geweest. Zie ze nog steeds, super leuk! Een absolute aanrader.

Sanne, 26 jaar: De I Love Health Retreat Bali, een retreat zoals het hoort te zijn. Lekker bezig zijn, lachen, genieten en bovenal heerlijk eten. Bij een retreat dacht ik al snel aan sapjes en vooral met je lichaam bezig zijn. Die sapjes waren er, maar niet alleen sapjes. Ook heerlijk eten! Allemaal super goed geregeld door Daisy. We ontvingen eetbonnen van diverse leuke eettentjes in Canggu. Dus je was geheel vrij in waar en wanneer je wilde eten. Je kon alleen gaan of juist met meiden uit de groep. Vooral met je lichaam bezig zijn? Dat deden we: bootcamp, surfen, yoga, een personal training, mountainbiken tussen de rijstvelden, allemaal zo onwijs tof! Dat het meer automatisch is dan “overdreven” sporten. Plezier stond voorop naar mijn idee. Maar zin in een momentje voor jezelf? Dat kon ook. Niks moest, alles mocht en kon. Het ultieme vakantiegevoel als je het mij vraagt! #tipvansanne

Marloes, 31: Wat ik zo fijn vond aan de I Love Health Retreat op Bali is dat de dagen niet volgepropt waren met activiteiten en dat iedereen flexibel was en af en toe ook zijn eigen plan trok. Het was de perfecte combinatie tussen samen en tijd ‘to do whatever‘. Ik heb ook nog nooit zo gezond gegeten en dat ik het ook echt allemaal lekker vond. Waarom is het thuis altijd niet te eten?
Mirte, 23: In 2016 ging ik mee met de eerste Bali retreat van ILH. Dit was de eerste keer dat ik alleen zo ver weg op reis ging. Best spannend dus. Maar omdat ik Daisy al een beetje kende, en ik wist dat ik in goede handen was, had ik er alle vertrouwen in dat het goed kwam. En dat was gelukkig het geval. Samen met acht andere retreatgirls heb ik een week lang onwijs genoten van Bali en alle leuke activiteiten die Daisy had georganiseerd en gepland voor ons. Van bootcamps en surflessen tot aan de heerlijke en verantwoorde maaltijden. Een week lang heb ik alleen maar gezond, vers, goed en lekker gegeten, veel gesport en tussendoor gerelaxt met een kokossnoot op het strand. Sounds good right? Ook was het heel prettig dat je veel vrije tijd hebt. Geen streng en volgepland schema met allerlei verplichte tripjes dus. Had ik een keer geen zin om te sporten of te surfen, dan ging ik gewoon lekker een yoga lesje mee doen, nam ik een heerlijke massage, of relaxte ik lekker bij het zwembad. Kortom, een geslaagde retreat, die zeker voor herhaling vatbaar is!
Kim, 34: In oktober 2016 heb ik op Bali de ILH retreat gedaan en wat een fijn weekje was dat! Ik had vooral even behoefte aan tijd en aandacht voor mezelf en toen ik deze reis voorbij zag komen heb ik niet lang getwijfeld. Een beetje een impuls beslissing, maar een die ik zo weer zou nemen. Het was echt fijn om elke dag lekker actief bezig te zijn en vooral het mountainbiken vond ik super leuk. Maar ook de bootcamp op het strand ’s ochtends vroeg was, hoewel zwaar, ook erg lekker! Verder was het een fijne balans tussen groepsactiviteiten en tijd voor jezelf en dat alles onder het genot van super lekkere en gezonde maaltijden. Bali is echt een walhalla voor mensen die van gezond maar bovenal super lekker vers eten houden. Het leuke was ook dat de groep meiden heel divers was (uit alle windstreken van ons landje en met allerlei achtergronden) en tegelijkertijd ook ‘like minded’ dus dat zorgde voor een hele leuke klik. Kortom, voor mij een zeer geslaagde week!

lunch the shady shack i love health retreat bali (1)