Eetdagboek van een health lover: Noeska

Eetdagboek, Food  /   - 

Noeska is al meer dan 10 jaar één van mijn beste vriendinnetjes en met recht een health lover te noemen. Yoga zondagochtend om 07.30 uur? Geen probleem voor Noes. Zelfs niet met een feestje de avond ervoor. Vegetariër? Is ze al jaren! Kelp, boekweit, macapoeder, you name it… Zij was de eerste in mijn omgeving die er over sprak en – belangrijker nog – zich er aan waagde. En met resultaat. Noes is fitter en gezonder dan ooit. Geloof me, we gaan zeker nog meer horen van deze mega health lover!! Ik heb haar gevraagd een week lang een eetdagboek voor I Love Health bij te houden, omdat wij daar wel nieuwsgierig naar zijn. O ja, en of ze haar doorgaans strenge sport regime ook met ons wilt delen.

Eetdagboek

Sporten:
Helaas kan ik op dit moment niet tot nauwelijks sporten vanwege een blessure aan mijn schouders en nek. Met het oog op de wintersport laat ik dat sporten dan maar voor wat het is deze week. Elke ochtend doe ik wel achterwaartse sit ups voor de armspieren en yoga oefeningen ter bevordering van mijn lenigheid. En als ik tijd heb, 3 sessies van 15 squads.

Maandag: Gemengde noten eetdagboek hazelnoten, walnoten, amandelen  
Ontbijt: shake met 1/2 banaan, kokos hummus, maca poeder, paar noten, kokoswater en avocado.
Tussendoor: handje noten met mulberries en een paar eetlepels kokos hummus. Plus een kopje zwarte Nespresso koffie.
Lunch/tussendoor: handje paaseieren 🙂 puur, dat dan weer wel!
Diner: salade avocado met een paar cashewnoten, sojabonen, ui, komkommer en olie. Ook wat wasabi en soja erbij gedaan. Later nog een paar happen paprika met tomaat in olie en biologische hummus.
Na het eten een kopje zwarte Nespresso koffie en 1,5 rode wijn op de maandagavond – gewoon omdat het kan.

Dinsdag:
Ontbijt: geen tijd, dus twee scheuten havermelk in een glas met acai en cacao erin en dat snel opgedronken om mijn stofwisseling op gang te laten komen. Kopje zwarte Nespresso koffie.
Tussendoor: appel
Lunch: salade spinazie met ongepelde sesamzaadjes, koolzaadolie, zwarte olijven, wortels en kelp noodles (very low in carb en vet).
18.00: Kleine gegrilde tonijn salade met sojabonen, sojasaus, rode ui en wasabi.
20.45: Kleine quinoa salade met verse geitenkaas en bleekselderij. Een paar amandelen en dadels en een stukje Tony chocola!
Spinazie salade met kelp noodles, zeewier en tomaat uit eetdagboek Noeska
Woensdag:

Ontbijt: weer geen tijd. Dus een lepel haver in havermelk (toch even de stofwisseling laten werken).
Tussendoor: kopje zwarte Nespresso koffie.
Lunch: kokosmelk lekker opgeklopt met 100% cacao schaafsel, chia zaden, frambozen en amandelen.
Tussendoor: paranoten en walnoten. En gesnoept van een omelet met spinazie, tomaat en zeewier.
Diner: salade van wilde spinazie met hennepzaad, tomaatjes, sesamzaden, kurkuma kruiden en koolzaadolie. Daarbij drie partjes pompoen uit de oven met kaneel en olie. En een paar groentechipjes gefrituurd in palmolie.

’s Avonds nog wel een yoga class gevolgd van Stadswild. Na yoga twee eetlepels kokos hummus gegeten.

Donderdag: Havermout ontbijt met kiwi en goji bessen uit eetdagboek Noeska
Erg laat ontbijt om 11.00u: Havermout met water, goji bessen, cranberry’s en kokosflakes. Daarna 2 Raw date & cashew snackaroons.
Tussendoor: Appel met walnoten.
Diner: Spinazie sla, gestoomde pastinaak, zeewier, kelp noodles, sesamzaadjes, tomaat, handje spitskool met peper, kurkuma kruiden en koolzaadolie.
Kopje zwarte Nespresso koffie met 3 Raw date & cashew snackaroons.

Vrijdag:
Ontbijt in de trein: Shake van avocado, banaan, hennepzaad, gemixt met kokosmelk en super food Lucuma en biologische tarwegras (vooraf gemaakt natuurlijk).
Lunch: de zelfde salade als mijn diner van donderdag – extra gemaakt en als lunch gegeten.
Diner: 2 eitjes geroerbakt in kokosolie met spinazie en tomaatjes – er komen goede stoffen vrij als je tomaten warm maakt. En wat kruiden hummus er door heen. Daarbij een kontje zuurdesem brood met roomboter (hoge uitzondering eigenlijk, want ik eet zelden of nooit brood. Als ik het eet dan met biologische grasboter, om de stijgende bloedsuikerspiegel door de koolhydraten in toom te houden) en een paar plakjes biologische harde geitenkaas.
Over de dag verdeelt een handje suikervrije dropjes van de Hema zonder smaakstoffen. Niet helemaal oké, maar om af en toe het gevoel te hebben dat je toch kunt snoepen 🙂

Ik drink altijd heel veel water en voornamelijk groene thee of verse lemon grass en gember thee. Ik start elke dag sowieso met een glas lauw warm water met limoensap.

Healthy diner:

Op zondag in deze eetdagboekweek heb ik een diner gegeven met een lezing over voeding! Dit heb ik mijn gasten voorgeschoteld:
Wortel gember soep eetdagboek Noeska
Borrel: Groenten met biologische hummus en ongezouten en ongebrande noten.
Voorgerecht: Wortel gember soep met kokosmelk, knoflook, ui, mosterd, zout en peper, scheutje olijfolie .
Hoofdgerecht: Quinoa met wilde gerookte zalm, Chinese kiemen en zelfgemaakte mierikswortelcrème.
Dessert: Boekweit pannenkoek met gesmolten rauwe cacao, blue berries en amandelschaafsel.
Bij de koffie wat dadels geserveerd.

 

Zo, dat was het eerste eetdagboek van een health lover! Wat vonden jullie ervan? Als je het zelf ook leuk vindt om je eetdagboek met ons te delen, mag je dat mailen naar info@ilovehealth.nl. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties

  1. Hee Daisy,

    Bedankt voor je antwoord. Haha, een vriendinnetje vroeg vorige week hoe ik het altijd klaarspeelde om gezonde maaltijden te maken en mee te nemen. En wat was mijn antwoord? Het hoeft niet duur te zijn en je kan inderdaad heel snel een smoothie maken. I know, ik bereid mijn salades soms de dag ervoor en het fruit voor de smoothie is meestal zo gesneden. Wat ik wilde zeggen is dat je met gezond eten gewoon wat meer tijd moet maken en wat meer geld ervoor moet besteden. I know! Maar als ik dus naar het dagboekje kijk, dan is dat voor mij net iets teveel met mijn studentenportomoneetje. Chiazaadjes, gojibessen en moerbeibessen zijn een standaard onderdeel van mijn ontbijt en je kan er inderdaad heel lang mee. Vind het ook niet erg om meer geld uit te geven aan dingen die mij HAPPY maken. Ik lees je website met veel plezier en hoop nog meer leuke artikelen te vinden!

    1. Hi Abigail,
      Super leuk om te horen dat je mijn site met veel plezier leest. Thanks!
      En ik sluit me verder helemaal aan bij jouw visie op gezond eten.
      Leuk! Groetjes!

  2. Leuk om te lezen. Maar als ik dit lees, weet ik niet hoe bewust ik nou eigenlijk ben met eten. Dit is bijna onmogelijk omdat je hier wel een grote portemonnee voor nodig hebt en eigenlijk ook wel veel tijd nodig hebt om deze gerechten te maken. Ik ga Acai, kelp en lucuma googlen!

    1. Hi Abigail,
      Dit dagboekje is alleen maar om te laten zien hoe sommige mensen eten. Dat wil niet zeggen dat dit ‘is hoe het moet’. Voor iedereen werkt iets anders. Maar ik begrijp dat je denkt dat je hier een grote portemonnee voor nodig hebt. Maar dat valt reuze mee. Je hoeft niet gelijk alles te kopen uit de bio winkel. Dat doe ik ook niet! Koop bijvoorbeeld een zak chia zaden. Kost wel 8 a 9 euro denk ik, maar ik doe hier wel 3 maanden mee! Ik koop af en toe iets in de bio winkel, en probeer zo mijn voorraad ‘super foods’ uit te breiden en zo e.e.a. af te kunnen wisselen met elkaar. Ook qua tijd valt het mee. Een smoothie zoals ik wel eens post op mijn site, maak ik ’s ochtends in 2 minuten. Tuurlijk duren sommige gerecht langer, maar je moet er natuurlijk ook wel een klein beetje tijd aan willen besteden. Geloof me, ik heb erg weinig tijd, en mij lukt het vrijwel altijd ook om gezonde, snelle gerechten te maken.
      Ik ben benieuwd wat je van acai, kelp en lucuma vindt. Dat heb ik zelf namelijk ook nog niet uitgeprobeerd.
      Groetjes,
      Daisy