We zijn alweer bij eetdagboek nummer drie aangekomen! Ik krijg veel positieve reacties op de dagboekjes, omdat het voor velen goed is voor de food inspiration. Dit keer lees je het eetdagboek van Jiska, een vriendinnetje van vroeger. Eigenlijk zijn we elkaar een beetje uit het oog verloren en spraken we elkaar al jaren niet meer, maar door I Love Health hebben we nu weer contact. Hoe leuk is dat?! Waar een healthy lifestyle al niet goed voor is! Jiska is actrice en speelt in meerdere voorstelling door het land. Ze is een echte health freak (in de goede zin des woords!) en neemt de tijd voor lekker en gezond koken. Puur en écht eten is voor haar een must.
Dagelijkse kost
Ik neem dagelijks direct na het opstaan een groot glas lauw water met een halve citroen erin uitgeperst. Ook neem ik dan drie tabletjes spirulina en drie tabletjes chlorella. De rest van de dag drink ik water en veel groene thee, jasmijn thee en gember thee.
Eetdagboek dinsdag
- Ontbijt: Ik ontbijt goed met havermout met een paar walnoten en rauwe cacao.
- Tussendoor: Een banaan.
- Lunch: Salade van schapenkaas, tomaatjes, komkommer, rode paprika, stoofpeertjes, koolzaadolie, hennep zaad en peper.
- Tussendoor: Ik dip rauwe paprika in een homemade hummus dip van kikkererwten en artisjok.
- Diner: Ik eet een moot wilde zalm uit de oven met een spinaziesalade met tomaatjes, komkommer, bietjes, worteltjes, olijven en zongedroogde tomaten. Over de salade doe ik sesamzaadjes, koolzaadolie en verse peper.
Eetdagboek woensdag
- Ontbijt: Havermout met chia zaad, goji bessen, cranberry’s, kokosrasp, kaneel en wat blauwe besjes.
- Tussendoor: Een Go Green Bar. Dit is een 100% natuurlijke vruchten-noten reep met echte super foods van health coach Tessa van der Steen. Super lekker!
- Lunch: Ik lunch met dezelfde salade als gister.
- Tussendoor: Stukjes komkommer dip ik in mijn zelfgemaakte hummus van kikkererwten en artisjok.
- Diner: Ik maak quinoa met een groentepotje van kastanjechampignons, spinazie, paprika, courgette en tomaatjes, gebakken in koriander, verse chilipeper, sojasaus en sesamolie. Ernaast eet ik nog een halve avocado met sesamzaadjes.
Eetdagboek donderdag
- Ontbijt: Om mijn dag goed te starten, maak ik twee pannenkoekjes van amandelmeel en ei met kaneel, goji bessen en gedroogde cranberry’s.
- Tussendoor: Ik maak en drink een sapje van een halve avocado, stukje courgette, een hand spinazie, een perssinaasappel en een halve uitgeperste citroen en een beetje water. Jam!
- Lunch: Een salade met kastanjes, tomaatjes, worteltjes, gele paprika, artisjok, olijven, hennepzaad, pompoenpitten en koolzaadolie.
- Diner: Ik eet al vroeg i.v.m. mijn yoga les. Een salade van spinazie met bietjes, gegrilde aubergine en courgette, cherry tomaatjes, zongedroogde tomaatjes, rode paprika, sesamzaad en koolzaadolie. Ernaast een moot wilde zalm uit de oven.
- Na de yoga neem ik nog een paar happen hummus van kikkererwten en artisjok.
Eetdagboek vrijdag
- Ontbijt: Havermout met mulberries (moerboeien), blauwe besjes, chia zaad, kokosrasp en kaneel.
- Tussendoor: Ik maak dezelfde smoothie als mijn tussendoortje van gister.
- Lunch: Een salade van schapenkaas, stoofpeertjes, tomaatjes, olijven, paprika en bietjes met lijnzaadolie, pompoenpitten, hennep zaad en verse peper.
- Tussendoor: Ik neem weer een Go Green Bar.
- Diner: Ik heb een soort gado gado gemaakt van gestoomde broccoli, spitskool, taugé en wortel gekruid in kurkuma, verse gember, knoflook en komijn. Gebakken stukjes tempeh en reepjes omelet erdoor. Met een pindasaus van tahin en biologische ketjap. En wat quinoa ernaast!
Eetdagboek zaterdag
- Ontbijt: Ik maak een lekkere omelet van twee eieren met paprika en cherry tomaatjes.
- Tussendoor: Een Go Green Bar.
- Lunch: Een salade van gegrilde aubergine, tomaatjes, zongedroogde tomaatjes, olijven, bietjes, kastanjes, hennepzaad, pompoenpitten en koolzaadolie.
- Tussendoor: Ik maak een smoothie van een banaan, een paar blauwe besjes, spinazie, kaneel en een beetje verse jus d’orange.
- Diner: Ik wok kastanjechampignons, courgette, wortel, paprika en tomaatjes in kokosmelk. Ik eet quinoa en een halve avocado ernaast.
Eetdagboek zondag (Pasen)
- Ontbijt: Mijn gebruikelijke havermout ontbijtje met cranberry’s, goji’s, mulberries, kokosrasp, kaneel en chia zaad.
- Paasbrunch met vriendinnen: Salade met gewokte spinazie, gegrilde asperges en een gepocheerd eitje. Ook een beetje salade met gegrilde aubergine, courgette, paprika, cherry tomaatjes, artisjokken en olijven. Erna nog wat gedroogde vijgen en dadels en een paar bonbonnetjes gemaakt in de blender van dadels, kokosrasp en cacaopoeder. Echt een aanrader!
- Tussendoor: Een mango.
- Diner: Een gezond groentepotje van linzen, courgette, paprika, wortel, olijven, zongedroogde tomaat, in een saus van verse cherry tomaatjes. Ik doe er wat schapenfeta over en eet boekweit erbij.
Eetdagboek maandag (Pasen)
- Ontbijt: Havermout met goji’s, mulberries, chia zaad, hennep zaad, pompoenpitten, kokosrasp en kaneel.
- Paasbrunch met familie: Een rucola salade met walnoten, gebakken paprika, tomaatjes, zongedroogde tomaatjes, cranberry’s, komkommer en geitenkaas. Ernaast stukjes zalm, makreel en wat olijven in knoflook. Ik snoep ook een paar pure chocolade paaseitjes. Dat hoort er natuurlijk bij!
- Tussendoor: Ik maak een verse smoothie van appel en banaan met kaneel en een beetje water.
- Diner: Ik wok spitskool in reepjes, courgette, paprika, wortel, gekruid in knoflook, gember, peper, kurkuma en komijn. Ernaast nog een paar gegrilde asperges en quinoa.
Ook jouw eetdagboek op I Love Health?
Eet jij ook hartstikke gezond en wil je dit graag delen op I Love Health? Stuur dan een mailtje naar info@ilovehealth.nl. Het mag ook ‘anders’ zijn dan de eetdagboekjes die al online hebben gestaan. Ik ben erg benieuwd!
Wat vind jij van Jiska’s eetdagboek? Past dit bij jou?
Veel te weinig eetmomenten ik tel er maar 5. Hou minstens 7 eetmomenten per dag aan voor optimale verbranding.
Wauw, wat ziet dit dagboek er goed uit! Ik heb zoveel nieuwe inspi gekregen. Vooral die bonbonnen van dadels en vijgen.. Whoehoe.. nieuwe recept voor mijn lazy sunday!
Ja lekker he!? Bon app!