Wie is I Love Health vraag je je af? Hoi! Wij zijn Daisy (founder van I Love Health) en Lindelotte (redactie I Love Health). Zo’n 9 jaar geleden startte Dais met I Love Health. In 2018 kwam Lindelotte daarbij, eerst als stagiaire en later als vast redactielid. En allebei Healthlovers dus.  Wij worden ontzettend blij van gezond eten en sporten! Na jaren van uitzoeken wat wel en niet werkt en bij ons past, hebben we nu allebei onze manier gevonden. En ook wij leren en zoeken nog steeds.

I Love Health

Door de jaren heen is mijn leven flink veranderd. De blog I Love Health groeide (ILH groeit nog altijd!), ik startte met mijn retreats naar Bali en bracht daar ieder jaar een aantal weken per jaar door. En de redactie breidde zich uit. Inmiddels bestaat het vaste I Love Health team uit 2 man sterk: Lindelotte en ik dus. En dat kwam als geroepen, want ik werd mama van Izzy (die nu alweer bijna 1,5 is!). Een enorm intens, mooi en leuk leerproces en nieuwe fase in mijn leven. En niet te vergeten: het ILH HQ is in einnd 2018 verhuisd! Van ons oude vertrouwde kantoortje op de Overtoom naar een écht grote mensen kantoor op de Prinsengracht. Jawel, doe maar luxe.

over ons, team i love health, i love health blog

Food

Wat betreft voeding ben ik echt niet altijd zo gezond geweest. In het I Love Health boek deed ik al een grote onthulling: ik heb op mijn vijftiende bij Mac Donalds gewerkt! Tel daar nog een paar jaar achter de bar werken in een après-ski café in de Franse Alpen bij op en je snapt: zo gezond was ik vroeger niet. Na deze periodes was ik echt van de lightproducten. Ik dacht dat dat gezond was. Eierkoeken, light zuiveldrinks, ontbijtkoek, light jam… je kent het wel. Helaas heb ik sinds mijn zestiende vrij heftige PDS-klachten (het Prikkelbare Darm Syndroom). Ik zag het ziekenhuis regelmatig van binnen, maar helaas zonder effect. Uiteindelijk ging ik zo’n vijf jaar geleden naar een orthomoleculair arts (de leer waarin gekeken wordt hoe je je lichaam zo optimaal mogelijk kunt voeden). Ik was behoorlijk sceptisch, ik vond het allemaal maar zweverig gedoe en een hoop geld kosten. Maar goed, je moest wat, was mijn gedachte op dat moment. Dus ik ging met alle voedingsadviezen en supplementen aan de slag. En met succes! Alle lightproducten gingen de deur uit en maakten plaats voor echte, pure en natuurlijke producten. Ik kocht steeds meer ‘gezonde boeken’ en leerde zo meer en meer over voeding. Na elk boek voelde ik me weer een beetje beter. Mijn PDS-klachten zijn bijna helemaal verdwenen.

Sport

Sporten is iets wat ik als klein meisje al graag deed. Échte meisjessporten als turnen en jazz ballet en met de jongens mee voetballen in de pauze. Als tiener deed ik braaf mijn step- en BBB-lesjes in de sportschool. Later verloor ik mijn hart aan hardlopen. Echt fantastisch. Hardloopschoenen aan, muziekje op en gaan. Lekker buiten zijn en je hoofd leeg maken. In de winter kun je mij niet blijer maken dan mij op een snowboard te zetten en in de zomer op een surfplank. Ik mag bijna weer naar Bali! April… de countdown is begonnen…

En toen werd ik zwanger. Tijdens mijn zwangerschap ben ik lekker blijven bewegen. Niet de HIIT lesjes zoals ik gewend was, en ook hardlopen heb ik even on-hold gezet. Ik heb mij vooral gefocust op krachttraining, wandelen en zwangerschapsyoga. Ongeveer 7 weken na mijn bevalling ben ik weer begonnen met sporten. Ik heb niet mijn ‘oude’ sporten weer opgepakt, maar ben begonnen met postnatale personal training. ik heb daar ook veel over geschreven op de site, die blogs lees je hier.

Ik plan sporten echt voor mezelf in. Ik ga er voor zitten, pak mijn agenda erbij en blok 2/3 keer een uurtje om te knallen. Even een momentje voor mezelf. En dat lukt ook heus wel eens niet, maar plannen is voor mij echt the key. Ik plan mijn werk/creche/koken/vriendinenn/quality time met de BF er gewoon om heen. En dus niet omdat moét, maar omdat ik weet dat ik mij er echt lekkerder door voel. En als het een keer niet lukt, is het ook geen probleem hoor. Ben ook maar een mens met 24u in een dag 😉

over ons, team i love health, i love health blog

Health lover of freak?

Team I Love Health noemt zichzelf  liever een health lover, en geen health freak. Klinkt toch een beetje negatief vind je nniet? En eigenlijk is die benaming ook wel te heftig voor mij. Ik eet niet raw, niet vega(n), niet glutenvrij en niet lactosevrij of volgens een andere stroming binnen de voeding. Eigenlijk eten wij vrijwel alles, maar dan wel met mate. Want naast al die gezonde opschepperij van hierboven (we moeten onszelf natuurlijk wel een beetje verkopen als health bloggers hè!), snack ik ook nog gewoon van ‘ongezonde dingen’ hoor. Zo is Dais dol (lees: stapelgek) op goede friet. Dus ja, dat eet ik zo nu en dan. Ik fiets er dan wel een half uur voor om, want ik wil wel de beste frieten! Ook een wijntje gaat er in het weekend wel in. En chocolade… kom op lieve mensen, ik ben ook gewoon maar een mens! Mijn boodschap: af en toe ZONdigen, is hartstikke geZONd! Als je het maar met mate doet en voor balans zorgt.

80/20

Voor ons ligt die balans op 80/20:  80% van de tijd eten we zo gezond mogelijk. Voor ons betekent dit puur, echt eten, een ingrediëntenlijst die zo kort mogelijk is en producten bevatten zo min mogelijk geur-, kleur- en smaakstoffen en geen toegevoegde (geraffineerde) suikers. Die andere 20% hoef je niet zo nauw te kijken en vooral te eten waar je zin in hebt en blij van wordt.

Wij willenn jou op I Love Health inspiratie geven voor die 80% van je gezonde tijd. Die andere 20% kun je prima invullen met je eigen guilty pleasures. Al hoef je je daar helemaal niet schuldig over te voelen, want de balans is perfect als je die andere 80% van de tijd gezond invult!

Liefs,

Team ILH

over ons, team i love health, i love health blog