Japanse pizza // Filodeeg met wasabi topping en wakame

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Oke, dit was een dingetje. Want HOE ga je dit omschrijven? Plaattaart? Filodeeg met sushitoppings? Japanse pizza….? Anyways: het was lekker. Een knapperige bodem van filodeeg met een licht pittige creme fraiche topping en frisse wakame, komkommer en edamame. Via via werd ik getipt op dit recept en toevallig at ik een soortgelijk gerechtje bij een restaurant in Amsterdam. Dat moeten wij ook kunnen. En dus zijn wij de keuken in gedoken en tadaaa! Aanradertje hoor. Kan als lunch, bij de borrel, avondeten. Bijvoorbeeld met deze Aziatische salade on the side. Maar duik vooral een keertje de keuken in om dit receptje te maken.

Ingrediënten Japanse pizza

  • 1 pakje filodeeg uit de diepvries
  • 125 gram creme fraiche
  • 1 theelepel wasabipasta
  • 125 gram wakamé
  • 1/2 komkommer
  • 50 á 75 gram edamameboontjes
  • Sesamzaadjes

japanse pizza, wakame, edamame

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en warm de oven voor op 180°C.
  2. Leg twee vellen filodeeg op de bakplaat en zorg ervoor dat de vellen elkaar iets overlappen. Smeer vervolgens de bovenkant in met olijfolie en leg hier weer twee vellen filodeeg bovenop. Herhaal deze stap tot je al het filodeeg hebt gebruikt.
  3. Smeer de bovenkant van de filodeeg in met de 2/3e van de creme fraiche.
  4. Bak de filodeeg in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en knapperig. Houd het goed in de gaten! Mocht het te hard gaan, haal dan de plaat eerder uit de oven.
  5. Schaaf ondertussen de komkommer in plakken. Deze kun je oprollen voor een extra mooi effect.
  6. Meng de creme fraiche met de wasabi. Voeg naar smaak meer of minder wasabi toe.
  7. Smeer de bovenkant van het filodeeg opnieuw in met de crème fraiche. Dit geheel gaat niet meer de oven in!
  8. Verdeel vervolgens de wakame, komkommerrolletjes, edamameboontjes over de plaattaart.
  9. Maak af met wat sesamzaadjes en eventueel wat sojasaus naar smaak.

Natuurlijk kun je hier ook nog wat verse tonijn of zalm aan toevoegen, ook erg lekker!

Heb jij al eens zoiets geproefd? Laat het weten in een reactie. 

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *