Hé hallo daar! Januari ligt achter ons, dus komt ‘ie: heb jij je goede voornemens weten vol te houden till now? Dit lekkere en gezonde recept helpt jou om het vol te houden (of weer op weg te helpen!): aardappel tortilla met zuurkool en gorgonzola. Wij zijn dol op zuurkool, want: super gezond en lekker en de combinatie met de zoute, pittige gorgonzola is het een match made in heaven.
Ingrediënten tortilla met zuurkool
- 350 gram aardappelschijfjes
- 250 gram zuurkool
- 4 eieren
- 50 gram gorgonzola
- Rucola
Bereidingswijze tortilla met zuurkool
- Verwarm wat olie in een koekenpan. Bak de aardappelschijfjes in ongeveer 20/25 minuten gaar.
- Kook de zuurkool in eigen vocht in 25/30 minuutjes gaar.
- Klop de eieren los en verkruimel de gorgonzola er over. Groot gorgonzola fan? Voeg gerust wat meer toe naar smaak!
- Giet de zuurkool af en voeg bij de aardappelschijfjes in de pan.
- Giet het eimengsel over de aardappel en zuurkool. Laat het ei op laag vuur ongeveer 10 minuutjes stollen.
- Nu komt het echte werk: neem een bord en plaats deze op je koekenpan. Keer de pan om op het bord. Laat vervolgens de tortilla met de andere kant terug in de pan glijden. Bak nog ongeveer 5 minuutjes bruin.
- Snijd een punt van de tortilla en verdeel de rucola over de tortilla. Tip: je kunt er natuurlijk altijd nog wat extra gorgonzola over heen kruimelen.
En? Wat vinden jullie? Dit recept komt bij ons zeker vaker op tafel!
Wat is jullie favo recept met zuurkool? Dit zuurkoolstamppotje met geitenkaas en pompoen is bij ons ook een favoriet.
Liefs, Daisy
Dit is een caloriebom, maar lekker!