Couscous met venkel, gegrilde groenten, mandarijntjes en feta. Dit receptje is lekker als warm gerecht, maar ook als couscous salade. Doet het goed bij een etentje, maar ook als side dish bij de barbecue. Of misschien eet jij hem wel graag bij de lunch, zoals wij deden op kantoor. In ieder geval was het een succesje!
Eet jij wel eens venkel? Venkel heeft een beetje een dropachtige smaak; een beetje zoetig. Deze knol heeft een hoop gezondheidsbenefits. Zo is venkel rijk aan anti-oxidanten, bevordert het de spijsvertering, het helpt tegen menstruatiepijn en tegen een verkoudheid. En je kunt venkel bijvoorbeeld ook in een juice verwerken, zoals dit receptje uit het ILH archief.
Ingrediënten couscous met venkel en gegrilde groente
Dit recept is voor 4 personen.
- 300 gram couscous
- 1 venkelknol
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 3 mandarijnen
- 70 gram feta
- 50 gram rozijnen
- 2 tl ras el hanout
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Zet deze eventjes opzij.
- Snijd ondertussen de courgette en de paprika in plakken. Grill deze vervolgens onder het grillijzer of in de grillpan tot deze mooie strepen hebben.
- Snijd de boven- en onderkant van de venkelknol en snijd deze vervolgens in stukjes.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de venkel zacht.
- Voeg vervolgens de couscous, kruiden en de rozijnen toe en schep het geheel door elkaar.
- Pel de mandarijnen en schep op het laatste moment de partjes mandarijn door de couscous.
- Serveer de couscous met de gegrilde groenten en brokkel hier de feta overheen.
Laat ons vooral weten of jij dit recept een keertje gaat maken. Zou jij nog iets toevoegen of juist weglaten?
X Lindelotte
Geef een reactie