Gegrilde pompoen met burrata en rucola

Bijgerechten, Diner, Lunch, Recepten  /   - 

We love burrata! Meestal hoor je mij zeggen: never change a winning team.. Dan heb ik het natuurlijk over de combi met verse tomaten. Maar soms mag je best even een twist hieraan geven. Wij gingen aan de slag met gegrilde pompoen met burrata. De pompoen hebben wij gegrild in het grill-ijzer en dat was heel makkelijk. Binnen no-time was de pompoen lekker zacht. Met de zachte burrata, pittige rucola en zoete balsamico was dit echt een win-win. Wij gebruikte hiervoor de Hokkaid pompoen. Mocht je je nou afvragen: WAT VOOR POMPOEN? Don’t worry. Dat zijn die kleine, ronde pompoenen die je gewoon in de supermarkt vindt. Deze zijn lekker zoet van smaak en dat is top in dit recept. Je kunt natuurlijk ook een flespompoen gebruiken. Lees snel verder voor het recept!

Ingrediënten gegrilde pompoen met burrata

 • 1/2 pompoen
 • 1 bol burrata
 • 2 flinke handen rucola
 • Balsamico crème
 • Zout en peper naar smaak
 • Olijfolie

pompoen, burrata, healthy

Bereiding

 1. Snijd de pompoen in schijfjes. Het makkelijkste is om de pompoen eerst te halveren en vervolgens in plakken te snijden.
 2. Verwarm het grill-ijzer en smeer de pompoenplakjes in met wat olijfolie.
 3. Grill de pompoen gaar. Dit duurde in ons ijzer ongeveer 10 minuutjes. Houd het goed in de gaten en prik af en toe in de pompoen om te checken of deze al zacht is.
 4. Verdeel de rucola over een bord en leg hierover heen de plakken pompoen.
 5. Leg de bol burrata op de pompoen en knijp wat balsamico crème over het geheel heen.

Ga jij dit receptje maken? Laat het vooral weten in een reactie!

Mocht je je afvragen wat je met de andere helft van de pompoen kunt doen? >> Hier vind je nog meer lekkere receptjes met pompoen >>

Liefs,

Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties