Bloemkool couscous met feta // #FavFood van Jet van Nieuwkerk

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

In de rubriek #FavFood deel ik met jullie het lievelingsrecept van de leukste healthlovers/foodies/vriendinnen/collega’s. Een gerecht om mee te cocoonen op de bank, indruk maken op vriendinnen/schoonouders/familie of juist lekker zoet aan het bakken… Wat doet het áltijd goed bij hun en hun gasten? Deze keer het lievelingsreceptje van: Jet van Nieuwkerk. Mede-foodie Jet van Nieuwkerk ken je van TipvanJet.nl. Verder schreef ze 2 toffe kookboeken. Zij deelt met jullie dit heerlijke recept uit haar kookboek Uit huis met Jet. Daarnaast is Jet een van mijn allerleukste kantoor-collega’s én goede vriendin. Haar lievelingsrecept is bloemkool couscous met fetakaas.

#FavFood van Jet van Nieuwkerk

You hate it or you love it. Jahaa, ik weet ook heus wel dat couscous gewoon couscous moet zijn, net zoals een appeltaart gewoon het allerlekkerst is als-ie gemaakt is met boter, eieren en suiker. Gerechten houden zoals ze bedoeld zijn, daar ben ik een voorstander van. Op één uitzondering na dan. Deze couscous van bloemkool. Het is een heerlijke salade, mega voedzaam, precies waar iedereen zin in heeft in januari. Of heb je je goede voornemens al laten varen? Afijn, Door bloemkool ragfijn te malen maak je er een soort couscous van. Net als bij echte couscous kun je er vervolgens van alles doorheen mikken. Deze couscous van bloemkool met feta is bij mij favoriet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jet van Nieuwkerk (@tipvanjet) op

Ingrediënten Bloemkool couscous

Voor 4 personen

  • 1 bloemkool
  • Een plak feta (± 150 gram)
  • 1 pluk verse munt
  • 1 pluk verse koriander
  • 1 pluk verse bladpeterselie
  • 75 g rucola
  • 1 grote rode ui, in dunne ringen
  • 1 handje gezouten noten naar keuze, grofgehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1⁄2 citroen, sap
  • zeezout en grove peper

Zo maak je het

  1. Snijd de bloemkool tot roosjes en stop ze in de keukenmachine of hakmolen. Maal fijn totdat er een soort ‘couscous’ ontstaat. Stort in een leuke schaal.
  2. Hak de verse kruiden en rucola heel fijn en meng door de bloemkool.
  3. Fruit de ui heel langzaam in de koekenpan totdat de ringen slap en glazig zijn en voeg daarna ook toe aan de couscous.
  4. Doe de nootjes bij de couscous van bloemkool met feta.
  5. Maak een dressing van olijfolie, citroensap en zout en peper en meng door de couscous.

Extra tip van Jet: ook lekker met stukjes tomaat, courgette en olijven.

favfood jet, bloemkool couscous, Couscous van bloemkool met feta _20180410-Uit Huis met Jet-Carrera-059(c)Mitchell van Voorberg kopie
Foto: Mitchell van Voorberg

Meer zien van Jet? Volg haar vooral op instagram en volg haar op TipvanJet. 

Liefs, Marije en team ILH

Geef een reactie