Niks crashen: verantwoord afvallen doe je zo!

Food, Health  /   - 

Bij ILH vinden wij: iedereen is mooi zoals hij/zij is. Maar soms zit je nét niet helemaal lekker in je vel of is het misschien (medisch) nodig om wat kilo’s kwijt te raken. Dat kan op vele manieren en volgens vele diëten. Je kunt aan de shakes, calorieën tellen, sapkuren, vasten maar het allerbelangrijkste is (volgens ons) dat je het gezond doet en NIET gaat crashen. Wat voor de één werkt, werkt misschien wel niet voor een ander. Wat vooral telt: wat voelt goed voor jou. Wij geven 10 tips voor als jij op een verantwoorde (!!!) manier wat kilootjes kwijt wil. Give it a try. Zo kun je verantwoord afvallen

10 tips: verantwoord afvallen doe je zo!

1. Verbied jezelf niks

Natuurlijk is het zo dat als je wil afvallen je niet alles wat je ziet in je mond kunt stoppen. Maar toch geloven wij: alles wat je jezelf verbiedt, wil je alleen maar MEER. Eet wat je wil, maar met mate. Loopt het water je echt in de mond bij alleen al de gedachte aan een stuk chocola? Neem dan een klein stukje. Dan is de kans ook groter dat je het volhoudt en niet in 1 keer een hele reep wegpropt als je toch voor de bijl gaat.

2. Koolhydraten met mate (maar NIET skippen!)

Skip koolhydraten vooral NIET! Je hebt ze nodig! Maar een beetje matigen is slim.Vervang bij één van je maaltijden per dag de koolhydraten. Bijvoorbeeld geen brood bij de lunch, maar een omelet met groenten of een salade met vis of kip. Er zijn talloze lekkere en gezonde manieren om gezond te lunchen zonder koolhydraten in de hoofdrol. En ’s avonds kun je aardappels en rijst vervangen door meer groenten en een extra salade bij je vlees of kip met groenten.

3. Zeg JA tegen vetten!

Ook hier geldt: skip het niet. Wees niet bang voor vet, maar kies de goede vetten. Je lichaam heeft vet nodig om vet te verbranden. Dus eet lekker de juiste vetten. >> Lees hier alles over het kiezen van de juiste/goede vetten.>>

4. Eet voldoende veggies en fruit

Zorg dat je lekker veel groente en fruit eet. Het verzadigd en zit vol met vitamines. Neem bijvoorbeeld een groene smoothie als ontbijt: zo krijg je in een keer een flinke dosis veggies binnen. Je kunt er nog wat havermout of eiwitpoeder aan te voegen.

5. Voeg eitwitshakes toe

Voeg eens eiwitshakes toe aan je eetpatroon. Let op! Het is niet de bedoeling dat je complete maaltijden vervangt. Maar een eitwitshake als tussendoortje is ideaal. Laag in calorien en je blijft lekker lang verzadigd door de verzadigende werking van eitwitten. op zoek naar een goede proteine poeder? Bekijk eens de eiwitshakes van Holland & Barrett

verantwoord afvallen, afvallen, healthy, gezond

6. Drink voldoende water

Een goude oude tip: drink 2 liter water per dag. Dit kunnen we niet vaak genoeg zeggen. Water zorgt voor een verzadigd gevoel en is gezond voor je. Start je dag met een groot glas lauwwarm water om even op te starten en je vocht aan te vullen. Je kunt zelfs een app downloaden die je een reminder stuurt.  Iets anders dan water? Groene thee is ook heel goed voor je. Daar krijgt je vetverbranding gelijk een boost van.

7. Beweeg voldoende

Een inkoppertje! Genoeg bewegen is heel belangrijk. Begin klein, al is het maar 10 minuten per dag! Koop een springtouw, dans thuis op harde muziek, pak de fiets en de trap wat vaker, een abonnementje op de sportschool of tennisclub… You name it. 

8. Gebruik psylliumvezels

Misschien herken je dat gevoel dat je de hele dag trek hebt? Voeg psylliumvezels toe aan je eetpatroon. Deze populaire vezels dienen ter ondersteuning van de spijsvertering. Goed voor de stoelgang en je verzadigingsgevoel! Psylliumvezels laten de ontlasting namelijk meer water opnemen.

9. Mindfull eten

Eet met aandacht en rustig. Je hersenen krijgen ‘pas’ na 20 minuten een seintje dat je vol zit. Door goed te kauwen, proeven en met aandacht te eten, geniet je meer en heb je minder kans dat je overeet. Leg je telefoon even aan de kant en zet de tv even uit. Zo geniet je ook nog eens meer!

10. Gebruik appelciderazijn

Als je het internet mag geloven is appelciderazijn een wondermiddeltje. Goed voor vrijwel álles. Voor je lichaam van binnen, van buiten (haar & huid) en om af te vallen. Japanse wetenschappers hebben aangetoond dat azijnzuur helpt om de vetverbranding te stimuleren, de stofwisseling te versnellen, de spijsvertering te verbeteren en vetopslag tegen te gaan. Maar het draagt bijvoorbeeld ook bij aan een gezonde darmflora. Hier lees je meer over de voordelen van appelcider azijn.

Heb jij ook nog een goede en gezonde tip voor verantwoord afvallen, die echt in dit rijtje thuishoort? Laat het mij weten, ik ben benieuwd!

Groetjes, team ILH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *