Afvallen met NewFysic part #4

Food, Health  /   - 

De afgelopen weken stond ik een beetje stil qua afvallen. Heel frustrerend kan ik je vertellen… Ik deed wel mijn best, maar toch ging er weinig tot niets vanaf. Hoewel ik op mijn eigen weegschaal wel afviel, stond er bij NewFysic weinig op die teller (of nou ja, eigenlijk te veel dus). Zelf denk ik dat dit komt omdat ik vaak ’s avonds op consult ging om te wegen en dan heb je wel een volle(re) buik van de hele dag eten en drinken. En vergeet je kleding niet, dat weegt ook mee. Thuis sta ik toch in mijn naakie op die weegschaal. Maar… na nog een week hard mijn best doen was er eindelijk goed nieuws! En niet zo’n beetje ook. De laatste week ben ik 1,6 kg afgevallen!!! In 1 week. BAM! Finally, mijn harde werken beloond!

4,3 kg afgevallen met NewFysic

Het komt er dus op neer dat ik nu in totaal 4,3 kg ben afgevallen. En dat na ruim 7 weken. Niet die hele kilo per week waarop ik stiekem had gehoopt. Maar goed, het ‘overgewicht’ was ook niet heel hoog en dan gaat het ook wat minder snel. Ik ben zelf dan ook super blij met het resultaat so far. Broeken die 2 maanden geleden echt even in de kast moesten blijven, kan ik nu weer met gemak aan. Meer bewijs is er niet toch?! En dan te bedenken dat ik amper heb kunnen sporten omdat ik al weken waanzinnig last heb van mijn rug en deze oma dus echt niets klaarspeelde in de sportschool. Alle kilo’s zijn dus te danken aan het NewFysic eetplan.

Het volhouden van het dieet gaat mij nog steeds goed af. De recepten van NewFysic die ik ’s avonds maak zijn super lekker. Elke week neem ik na mijn consult weer 3 nieuwe recepten mee, die ik daarna ga koken. Lekkere en gezond kookinspiratie; love it! Ook vriendlief is elke keer weer verrast over hoe lekker ‘gezond’ koken kan zijn. Met uitzondering van de tofu gerechten… die ziet ‘ie liever niet meer op zijn bordje…

Hoe zit een NewFysic dieet dag eruit?

Om jullie een idee te geven van wat ik eet op een dag, zal ik hieronder een voorbeeld van een NewFysic dieet dag geven:

 • Ontbijt: NewFysic volkoren beschuit en een volkoren cracker. Beide met gezond beleg. Ik mag bijvoorbeeld kipfilet, hüttenkäse, gekookt eitje, rosbief en fricandeau. Ik vind dit allemaal echt lekker, dus ik geniet van mijn ontbijtje.
 • Tussendoor: appel (of ander stuk fruit).
 • Lunch: 3-4 volkoren crackers met gezond beleg. Tijdens de lunch neem ik vaak tonijn of makreel op mijn crackers. Heeeeerlijk! En ik doe er altijd veel plakjes tomaat en komkommer op. Meestal neem ik 3 crackers, maar als ik nog iets actiefs ga doen of een lange dag heb, mag ik er één extra. Soms neem ik voor de variatie een salade of soepje als lunch, dat mag ook gewoon.
 • Tussendoor: Een kiwi met wat biogarde. In principe hoort het niet bij het NewFysic plan, maar ik doe er ook nog wat lijnzaad en soms wat goji besjes door heen. Dit om mijn darmen op gang te houden.
 • Tussendoor 2: Af en toe neem ik om 17.00u nog een bouillonnetje, omdat ik het lekker vind om iets zoutigs aan het eind van de werkdag binnen te krijgen. Of een stuk komkommer of augurk voor als ik trek heb.
 • Diner: Eén van de vele lekkere gerechten van NewFysic! Je kunt ook zelf iets in elkaar ‘flansen’ dat bestaat uit 100 gram rijst, pasta, couscous of bulgur (uitsluitend volkoren!), 100 gram vis of vlees en onbeperkt groenten. Maar ik vind het heel leuk om nieuwe dingen in de keuken te proberen, dus ik maak altijd gebruik van één van de recepten die NewFysic aanbiedt.
NewFysic gerechten
NewFysic gerechten die ik de afgelopen week gemaakt en gegeten heb. Erg lekker! Vooral die tonijn… (linksboven, mocht je het niet herkennen).

Mijn doel is om de 5 kilo aan te tikken. Ik hoop dus op nog één weekje bikkelen en dat het er dan op zit. Of nou ja, dat het ‘er af is’ moet ik eigenlijk zeggen!

Heb je de vorige blogposts over mijn afvalavontuur met NewFysic al gelezen? Lees hier part 1, part 2 en part 3.

Wil jij ook afvallen met NewFysic? Doe dan mee aan de online afslankcontest: The Body of Holland. Vier maanden lang wordt er gestreden naar het ideale gewicht. Je kunt je gratis inschrijven via www.coaching.newfysic.nl en je aanmelden voor het online coaching programma. Je krijgt via de online coach gratis het NewFysic programma aangeboden! Dit programma wordt speciaal aangepast op jouw lichaam, lifestyle en doelen. Je krijgt je eigen op maat gemaakte voedingsschema toegestuurd. Doe je met mij mee?!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

 1. Graag zou ik meedoen aan t programma, maar schrok van de prijs die er aan vast hangt. Helaas gaat dat niet lukken. Probeer zelf via app calorieën te tellen, dat gaat best goed, maar lastig is om per dag de juiste combinatie van gerechten op elkaar af te stemmen.

 2. ook ik vorige keer na 10 dagen me strikt aan de regels gehouden te hebben slechts 1 ons gewicht kwijt. Erg demotiverend vond ik. Maar ben nu ruim 6 weken bezig en mn broeken slobbeen behoorlijk. dat is waar ik me dus dan maar aan vasthoudt. Die stomme weegschaal zegt niet alles.

 3. Beste Daisy,

  Ik heb de afgelopen weken heel veel gelezen over allerlei diëten. Er zijn zo veel mensen die steeds weer iets anders zeggen en doorgaans zeer tegenstrijdig! Ik moet ook nodig afvallen. Minstens tien en misschien wel 20 kilo. Toch besloot ik dit zelf te gaan doen. Ik heb een crosstrainer gekocht, daar sta ik drie keer per week een half uur op. Verder heb ik met de caloriecalculator uitgerekend wat voor mij als ik op gewicht was een goede calorie-inname per dag zou zijn en daar 500 calorieen per dag afgetrokken om af te vallen. Ik mag zo n 1400 calorieën per dag nuttigen. Die eet ik door volkoren brood, crackers en pasta te eten (van alles wat) zoveel mogelijk producten die rijk zijn aan eiwitten, veel vis en ei en yoghurt en daarnaadt veel fruit en groente. En ja ook worteltjes.ik ontzeg mezelf niets maar eet met mate. Ik heb geen honger en het gaat heel goed. Ik ben in 10 dagen 3,5 kilo kwijt geraakt. Maar goed, ieder mens is anders dus het wil niet zeggen dat dit voor jou ook zo zou werken. Ik vind New Fysic toch wel wat beperkt. Mvg Marieke

  1. Hi Marieke, wow wat ben je goed bezig zeg! Het klinkt inderdaad alsof je je goed hebt voorbereidt en ingelezen. en 3,5kg in 10 dagen is niet mis. Maar ook wel heel veel hoor. Dus als je iets hoger in kcal gaat zitten, is het misschien iets makkelijker vol te houden voor je, zal je nog steeds resultaat boeken, maar is beter vol t houden. En dus duurzamer. Maar ga zo door! Goed bezig! Je kunt trots op je zelf zijn. GR. daisy