Zo hard sporten en toch niet afvallen

Sport  /   - 

Dat is balen. Je beweegt of sport je rot en toch lukt het niet om af te vallen. Wat gaat er verkeerd? Er zijn vele valkuilen en redenen waarom het soms niet willen lukken met afvallen. Hieronder een aantal valkuilen en problemen, uiteraard met tips:

 • Sporten alleen is niet genoeg

Als je wilt afvallen is sporten alleen niet genoeg. Je zult ook je voedingspatroon moeten aanpakken.

 • Je eet meer dan je verbrandt

Als je wilt afvallen is er een simpele rekensom: je moet meer calorieën verbranden dan je binnen krijgt.

Om dit in  de gaten te houden is de Calorie Teller app uit de vorige post, zeer geschikt!

 •  Wat je er af sport, eet je er meteen weer aan

Om goed te kunnen sporten drink je vaak een extra energiedrankje  en nog een koolhydraatrijke snack. In een sportdrankje zit gemiddeld 150 kcal per 0,5 liter. Om dat te verbranden moet je bijvoorbeeld al een half uur wandelen of een kwartier flink fitnessen. Bovendien kun je na het sporten extra trek krijgen. Maar het is dan niet de bedoeling dat je meer gaat eten dan normaal.

 • Je sport niet op de juiste manier

Als je een sport doet waarbij je je slechts matig inspant, dan zet dat geen zoden aan de dijk wat betreft je gewicht. Om profijt te hebben moet je  echt flink intensief aan de slag. Het meeste voordeel van je beweging zul je hebben als je cardio en gewichtstraining combineert. Sporten helpt met afvallen

 • Je hebt er gewoon een hekel aan

Hoe moeilijk is het om regelmatig aan het sporten te gaan als je er eigenlijk een hekel aan hebt en je gewoon wilt afvallen. Dat gaat niet werken. Zoek een manier om calorieën te verbranden die je wel leuk vindt. Binnen, buiten, sportschool of thuis, alleen of in teamverband, zwemmen, yoga of paardrijden. Alleen dan kan je het volhouden.

 • Je verpest het met zwakke momenten

Je bent op de goede weg, je eet minder en bent goed aan het sporten. Alleen heb je af en toe van die zwakke momenten. Misschien op feestjes met een drankje er bij. Misschien vind je dat je het verdient hebt omdat je zo goed bezig bent, moet je een slechte bui van je af eten of kun je de verleiding gewoon niet weerstaan, maar hiermee verpest je je goede resultaten.

 •  Je bent te ongeduldig

Als je regelmatig gaat sporten, wordt niet alleen je conditie beter, je bouwt ook spieren op. Die spieren maken je zwaarder maar niet dikker. Bovendien verhoog je zo je metabolisme en helpen die spieren je om vet te verbranden. Geef het dus even tijd en geef het niet op voordat je echt bent begonnen met afvallen.

Bron: Fitness.rubriek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

 1. Bedankt voor deze goede eye opener en tools voor de mensen!
  Er staat “minder eten” in dit artikel en dat wordt misschien soms anders geïnterpreteerd dan wordt bedoelt. Wat ik graag mee zou willen geven is dat wanneer je minder eet en meer sport je lichaam snel opgeeft omdat het minder gevoed wordt. Het heeft niet altijd met de mentaliteit te maken. Wanneer je je cellen voedt, door alle voedingsstoffen tot je te nemen per maaltijd (denk aan vitaminen en mineralen..), zal je het sporten beter en langer volhouden en sneller herstellen. Ook zal je het honger gevoel minder tot niet gaan ervaren omdat je lichaam voldaan is. Voedt je cellen ipv je maag!
  Ik hoop dat mensen er iets aan hebben.
  Gr. Belinda