10 minute trainer workout #1

Sport  /   - 

Een paar weken geleden plaatste ik een blogpost online over de Insanity Workout. Zwaar geïnspireerd door deze heftige workout wilde ik eigenlijk ook aan de slag. Maar eerlijk is eerlijk, ik vond het wel doodeng. Het ziet er zoooo heftig uit! Nu ben ik niet per se bang voor de intense trainingen, maar wel voor het feit dat je elke dag aan de slag moet met Insanity, en minstens drie kwartier. En daar heb ik eigenlijk geen tijd voor. Een full time job, deze site en een sociaal leven laten weinig ruimte over om elke dag minsten drie kwartier te trainen. En als ik het doe, wil ik het goed doen. Dus dan maar niet. Daarom was ik ook gelijk getriggerd toen ik de 10 minute trainer workout tegen kwam op de site van Beachbody.com, waar Insanity Workout ook bij hoort. 10 minute trainer … dat klinkt als iets voor mij. Ideaal voor drukke mensen die toch elke dag willen trainen.

Een paar dagen later was de 10 minute trainer box in huis. In de box zitten 2 dvd’s met de trainingen, boekjes met uitleg, een kalender met de geadviseerde trainingsvolgorde en het spannendste: een rood rubberen elastiek. Hierover straks meer… 10 minute trainer workout box inhoud

In het kort houdt de 10 minute trainer in dat je 5 verschillende workouts op dvd krijgt, van elk 10 minuten. Dagelijks doe je één training. En zo werk je ze allemaal af. Tony Horton, een very American guy geeft alle lessen samen met een very bendy, gespierde American girl. De vijf trainingen zijn:

 • Total Body
 • Lower Body
 • Abs
 • Cardio
 • Yoga Flex

Ik heb alles goed doorgelezen. Heel moeilijk kon dit niet zijn toch? Dus ik ging gelijk aan de slag met de eerste 10 minute trainer. En dat was een hele ervaring kan ik je zeggen…

Eerste 10 minute trainer workout

Vriendlief de deur uit, ik mijn sport outfitje aan, en gaan! De eerste training die ik ging doen was ‘Cardio’. Hoppa, zweten en calorietjes verbranden en dat in de fijne omgeving van mijn eigen huiskamer. Sounds good! Ik zette de DVD op play en zag dat Jenny (de American girl) een het elastiek vast zat aan de deur in the gym en zo haar training deed. Oeps, even op pauze en op zoek naar een deur. Ik ben wat klein behuisd, dus heb geen zeeën van ruimte. Bad- en slaapkamerdeur waren geen optie, want dan had ik 1m2 bewegingsruimte en ik had er meer nodig. Dus ik pakte de voordeur die uitkwam in de keuken. Ik probeerde volgens de uitleg de elastieken band aan het scharnier van mijn deur vast te maken maar het lukte niet. Grrrr. Dit was mijn enige optie, dus met het nodige geweld zat het elastiek uiteindelijk toch vast aan mijn deur en was de deur met een flinke dreun ook nog eens dicht. Fijn. Bring it on. Het elastiek zat om mijn middel waardoor ik meer weerstand had tijdens de workout. Ik moest rondjes rennen, springen, knie heffen en kicken. Op zich goed te doen, mits je de ruimte hebt! En dat heb ik niet. Ik rende dus non-stop tegen mijn keukendeurtjes aan. Ook trapte ik mijn blender meerdere malen bijna van mijn aanrecht tijdens een kick… Toen ik mij ook nog bedacht dat de lampen in de pizzeria één verdieping lager waarschijnlijk als schommels boven de bar bungelden door mijn gehups, ben ik maar gestopt.

Oké, conclusie, de cardio workout is niet geschikt voor mensen die klein behuisd zijn en onderburen hebben…

Klaar met cardio. Althans, dat dacht ik. Het volgende probleem deed zich aan toen ik het elastiek van de deur wilde halen. Deur ging NIET meer open. Met geen mogelijkheid. Het elastiek zat namelijk vast in de scharnieren… muurvast. Vriendje kon het huis niet meer in, ik niet meer uit. Na nog een half uur sjorren en trekken aan mijn deur (wat toch een 30 minute workout an sich was), vloog de deur dan toch open. Ik was benieuwd wat de andere workouts voor mij in petto zouden hebben!

Doordat ik de laatste weken veel last heb van mijn knie en rug heb ik de Total Body en Lower Body workout maar een enkele keer gedaan. Wel heb ik de Abs en Yoga Flex workout regelmatig gedaan. Dit ging namelijk wel goed met mijn rug en knie.

De 10 minute Abs workout

In 10 minuten tijd laat trainer Tony je 20 verschillende buikspieroefeningen doen. De eerste keer ging ik echt kapot. Zwaar zeg! Sommige oefeningen moest ik ook echt even onder de knie krijgen voordat ik ze goed deed. Wat ik vooral leuk vind is de grote variatie in oefeningen. En ze zijn behoorlijk effectief. Na de eerste paar workouts had ik flinke spierpijn de dag erna. Dat is voor mij altijd een teken dat ik goed mijn best heb gedaan! 10 minute trainer workout ABS

Mijn ervaring met de Yoga Flex Workout zal ik in een volgende blogpost over 10 minute trainer beschrijven. Samen met Total Body en Lower Body workout.

Tot zover kan ik in elk geval concluderen dat 10 minute trainer heel geschikt is voor mensen met weinig tijd. Want je kunt elke dag wel 10 minuutjes vinden om te trainen. Desnoods ga je 10 minuten eerder uit bed. Voor mensen met weinig ruimte is de Cardio training in elk geval niet geschikt… maar dat is geen probleem met de andere vier workouts. Daarnaast vind ik de inspiratie voor oefeningen die je krijgt tijdens de Abs workout heel relaxed. Als ik zelf train (zonder dvd) stop ik er veel sneller mee, omdat ik niet uitgedaagd word. En nu wil je echt doorgaan. Want als Jenny het kan, moet ik het ook kunnen!

Heb jij ervaring met de 10 minute trainer workout? Of spreekt het je aan? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 reacties

 1. Super leuk stukje! Moest ook erg om je lachen. Ook ik doe dagelijks een korte intensive training maat dan via de WillekeZorg Workout Club. Das 12 minuten, en geloof me, goed zweten! Ik doe dit om sterker te worden zodat ik insanity kan gaan doen. Lijkt me geweldig namelijk!

  Misschien is deze training ook iets voor jou om te bekijken? Ik ben erg enthousiast, en begin ook het resultaat nu te zien en te voelen,..

  Gr. Ilse

 2. Hey Daisy en Miss M,
  De Insanity workout is idd niet ondertiteld, maar trainer Shaun T. doet de oefeningen steeds voor, waarna je ze na moet doen. Zelfs zonder geluid kun je dus volgens mij prima meedoen. Alleen mis je dan zijn aansporingen…al zijn de gezichten van de mensen die meedoen in het filmpje misschien wel aansporing genoeg.
  Je kan de workouts in NL trouwens bestellen via http://www.beachbody,eu en telsell.com
  Succes!

 3. Wat een leuke website heb je zeg! Echt iets voor mij, wauw…
  Ben nog lang niet bijgelezen, maar wilde dat wel even met je delen!!

  De 10 minuten workout spreekt me wel erg aan. De Insanity lijkt me ook wel wat, maar deze is vast niet NL ondertiteld, ik ben nl slechthorend en moet het wel van ondertiteling hebben… vraag me af of ik dat wel allemaal kan volgen zo 40 minuten per dag. Dan lijkt 10 minuten me wel makkelijker!!

  Nou, ik ga weer verder snuffelen op je site! Superleuk, over bewegen, gezond eten… gaaf!!

 4. Ook ik wilde gaan Insanity’en… Ook ik ben bang. En geen tijd. Kutsmoes, maar doe het niet. Misschien dit dan? Alleen al het lezen van je blog heeft me een workout gegeven, ik zie je namelijk al staan sjorren met dat elastiek, je blender door de kamer vliegen en de lampen in de pizzeria heen en weer gaan. Lach me gek.

  X

  1. Hahaha blij dat ik je aan het lachen heb gemaakt! Ik had ook zo de slappe lach in mijn uppie toen het gebeurde… Aanradertje!!! xx