INSANITY WORKOUT EXPERT #2

Sport  /   - 

Een tijdje geleden plaatste ik een blogpost over de Insanity Workout. Ik liet een Insanity expert aan het woord en legde het concept van deze heavy training voor thuis uit. Aan de vele leuke comments bij het artikel te zien, is Insanity populair! Daarom weer een Insanity workout expert aan het woord! Nog zo’n bikkel die Insanity aandurfde… R-E-S-P-E-C-T!! Hilde heeft de hele Insanity training doorlopen en is hooked! Zo verslaafd zelfs, dat ze haar verhaal mocht doen in Grazia. Je kunt haar ervaring natuurlijk in dit artikel lezen, maar check ook even de Grazia van deze week!

Voor wie nog niet bekend is met Insanity: scroll even naar beneden. Onderaan deze blogpost leg ik het concept kort uit, en in de video gaat Insanity trainer Shaun T. er wat dieper op in en laat je een aantal Insanity oefeningen zien. Leuk om even te kijken!

Insanity Workout expert Hilde
Insanity Workout expert Hilde

Nog bezig of al klaar met de Insanity Workout?

Ik ben sinds een paar weken klaar met de trainingen van Insanity.

Wat was je doel met de Insanity Workout?

Afgelopen winter heb ik eigenlijk maar weinig gesport en met het voorjaar en de zomer in het vooruitzicht, wilde ik weer aan de slag! Na lang niets doen wilde ik me weer fit voelen en strakker in mijn vel zitten.

Wat vind je van de Insanity trainingen? Viel het mee of tegen?

De trainingen zijn echt zwaar, maar ik hou wel van een uitdaging. Als je helemaal kapot gaat (zo zwaar is het echt!), en je gaat toch door en houdt het vol, dan geeft dat echt een geweldige kick. Dat is ook wat veel Insanity sporters zeggen: de kick die het geeft heeft een verslavende werking op je! Bovendien helpt Trainer Shaun T. die tegenover je staat ook behoorlijk mee met doorgaan en niet opgeven…

Wat zijn de resultaten van de Insanity Workout?

Ik ben zelf erg blij met de resultaten! Ik ben 2 kilo afgevallen, ik ben duidelijk veel gespierder geworden en mijn taille is 2 cm smaller geworden. En laten we niet vergeten dat ik voor Insanity hooguit 2 à 3 pushups achter elkaar kon doen, en nu doe ik er met gemak 16 achter elkaar! Mijn doel om fitter en strakker te worden heb ik wat mij betreft echt behaald!

Van een schaal van 1 tot 10, hoe zwaar is Insanity?

Ik geef een 8. Het is écht zwaar, dat zal ik niet ontkennen. Maar het is wel te doen hoor. Dus laat je niet afschrikken door alle heftige verhalen over hoe zwaar het is. Het heet niet voor niks Insanity, maar iedereen kan dit doen, want je start gewoon op je eigen niveau.

Hoe combineer je Insanity met je dagelijks leven?

Voor mij werkte vroeg opstaan en meteen die DVD aanzetten het beste. Dan ‘heb je het maar gehad’. Daarna douchen en ontbijten met een gezonde shake en de rest van de dag beginnen. Ik kan mij voorstellen dat als je er al een lange (werk)dag op het zitten, het een stuk zwaarder is. Maar goed, dat is natuurlijk voor iedereen anders. Dit werkte voor mij in elk geval goed.

Zou je Insanity aanraden?

Ja meteen! Het is de perfecte workout voor iedereen. Als je moe bent, doe je het iets rustiger aan en als je last heb van je knieën of enkels, sla je de sprongen gewoon over. Iedereen kan deze training doen. Het is echt te gek dat een trainer je via DVD zo kan aansporen tot het meedoen aan alle intense oefeningen! Ik kon soms niet wachten tot mijn volgende workout. En ook lekker: het scheelt je maandelijks contributie bij de sportschool.

—-

Wat is de Insanity Workout?

Shaun T., een bekende personal trainer uit Amerika, heeft een fitnessprogramma ontwikkeld op DVD: Insanity Workout. Met dit maximale interval fitnessprogramma verbrandt je lichaam tot 1000 calorieën per dag en krijg je binnen 60 dagen een lijf waar je U tegen zegt. En lekker makkelijk: je hoeft er de deur niet voor uit, want je doet het gewoon thuis.

Trainer Shaun T. legt in deze video uit wat Insanity  is en laat een aantal basis oefeningen zien. Ik kreeg gelijk zin om aan de slag te gaan!

Je kan de DVD trouwens bestellen via www.beachbody.eu.  En als je liever iets rustiger traint zijn de Hip Hop Abs of de Brazil Butt Lift (van dezelfde makers) ook een aanrader.

Oke, tell me! Doe jij al aan Insanity of ben je het van plan? Deel je verhaal in de comments hieronder! Leuk om van elkaar te lezen hoe het gaat, waar we tegen aan lopen of wat we juist zo tof vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 reacties

  1. ik ben nu in de 6de week, vandaag dag twee van max training, ben in 4 weken 8 kilo kwijt, samen gecombineerd met atkins dieet, werkt super goed, ziet al veel verschil, maar ben dan ook compleet verslaafd aan insanity

  2. De eerste week insanity is done :D! Heerlijk verslavend is het. Ik ben benieuwd hoe ik er over 2 maanden uit zie. Ik kan niet wachten. Groetjes, kim

  3. Ik ben 12 jaar lang sport instructeur geweest en de jaren daarna gestopt met sporten. Langzaam begon ik te groeien en mijn bmi werd ongezond. Dus naast een gezond eetpatroon op zoek naar fanatieke en betaalbare sport. Insanity is geweldig. Ik voel mij zoveel beter. Ik loop tegen de 50 jaar dus niet piep meer maar de fittest trek ik nu net zo goed als de mensen in de dvd.

  4. Ik ben, na ook een periode verslaafd te zijn geweest aan Insanity, instructeur geworden op onze sportschool. Ik zie met de maandelijkse fittesten iedereen vooruit gaan. Verbazingwekkende resultaten als beloning voor het keiharde werk!

  5. Ik heb afgelopen zomer ook de sprong in het diepe gewaagd en insanity gedaan. Helemaal verslaafd na een aantal sessies. Lekker fit en snel resultaat! Helaas had ik na de eerste maand al 3 sessies van heftige rugklachten. Uiteindelijk in de 2e maand daardoor gestopt. Erg jammer maar het is een ware aanslag op je lage rug. Nu voorzichtig aan bet rondkijken naar een nieuwe uitdaging, misschien iets wat iets korter is want het is naast een aanslag op je lijf ook een aanslag op je tijd :-).

    1. Wat tof dat je ook begonnen bent! Veel succes de komende weken! En laat als je klaar bent even weten hoe het overall gegaan is. Resultaten, wat je ervan vond, etc. Leuk om te horen!