Als je het mij vraagt, zijn nacho’s hét ultieme comfortfood. Op een terrasje, tijdens een etentje met vriendinnen, op de bank onder een dekentje… Het is supereasy om te maken en je kunt er lekker mee variëren: bijvoorbeeld zelf chips maken, verschillende soorten bonen gebruiken, veggies, (geiten)kaas of zelfgemaakte tomatensalsa toevoegen. Een gezondere variant van dit comfort food gerecht (zoals deze gezondere variant van pizza) mag daarom niet ontbreken op ILH. Ik maakte deze (vegan) nacho’s van zoete aardappel en topte deze af met een simpele chili met zwarte bonen en home made guacamole. Deze zoete aardappel nacho’s zijn minstens net zo lekker!
Ingrediënten zoete aardappel nacho’s
Voor 1 schaal nacho’s
Voor de zoete aardappel chips:
- 2 zoete aardappels
- Peper en zout
- Olijfolie
Voor de zwarte bonen chili:
- 2 el tomatenpuree (1 klein blikje)
- 1/2 rode ui
- 130 gram zwarte bonen (uit blik)
- Verse koriander
Voor de guacamole:
- 1 avocado
- 1 kleine tomaat
- 1/2 rode ui
- evt. kruiden naar smaak, zoals (chili) peper
Bereiding zoete aardappel nacho’s
- Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was eerst de zoete aardappel grondig (schillen is niet nodig).
- Snijd daarna de zoete aardappel in zo dun mogelijke plakjes. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een mandoline, een kaasschaaf of een scherp mes.
- Verspreid dan de plakjes over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zout/peper.
- Bak de chips vervolgens in 20 minuten knapperig. Draai na 10 minuten de chips een keertje om.
- Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui.
- Voeg de zwarte bonen en tomatenpuree toe aan de rode ui en verdun met wat water (circa 4 eetlepels, maar experimenteer zelf). Laat dit eventjes pruttelen.
- Prak vervolgens de avocado fijn voor de guacamole.
- Snipper de tomaat en de ui en voeg deze daarna toe aan de geprakte avocado. Kruid dit naar wens met wat (chili)peper en zout.
- Verdeel tenslotte de chips over een schaal en garneer met de bonen chili, guacamole en wat gehakte koriander.
Garneer naar wens eventueel extra met (geiten)kaas, het recept is dan niet meer vegan. Je kunt natuurlijk ook kidneybonen gebruiken, maak het helemaal naar jouw wens!
Laat het mij, in een reactie, weten als je dit recept hebt gemaakt en wat je er van vond!
Groetjes!
Lindelotte
Producten die je voorbij ziet komen in dit recept
- Mandoline http://bit.ly/2uyVNt8
- kaasschaaf http://bit.ly/2uxHuFf
- scherp keukenmes http://bit.ly/2zQmP4o
- koekenpan http://bit.ly/2mulUgy
- blauwe (oven) schaal http://bit.ly/2NX4HZE
- houten snijplank http://bit.ly/2uLavwm
Gebruikt voor de foto’s en de blog
- Camera: iPhone 8+ http://bit.ly/2LiXSDf
- App: Foodie app https://apple.co/2LuqKoX
- Laptop: MacBook Air http://bit.ly/2O0RVtk
Bovenstaande links kunnen referral links zijn, als je via deze links iets bestelt krijg ik een kleine commissie.
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Geef een reactie