Mijn lievelingspizza: speltpizza met burrata, peer en dadels

Wie denkt dat healthy foodies geen pizza kunnen eten heeft het onwijs mis. Daar is deze blog het bewijs van, dus lees vooral verder. Het verbaast mij nog steeds dat er mensen zijn die denken dat je nooit meer pizza kunt eten als je ‘gezond’ eet. Het gaat erom dat je de juiste ingrediënten voor je pizza kiest. En dan tover je in een handomdraai de lekkerste pizza op tafel, van heerlijke, verse ingrediënten. Zo maakte ik laatst deze speltpizza met burrata van Vers Spelt Pizzadeeg van Tante Fanny. Dat is super makkelijk: de bodem van spelt zit opgerold met bakpapier in de verpakking. Het enige wat je hoeft te doen is uitrollen over de bakplaat, versieren met je lievelings toppings, 15-20 minuten in de oven. En smullen maar!

Ik koos voor een pizza met burrata. Dat is zo mijn aller, aller, allerlievelings! In Bali eet ik regelmatig bij een heel fijn Italiaans restaurantje, waar ik dus kennis heb gemaakt met de pizza burrata. Holy moly, wat is die lekker. Iedereen aan tafel die ik die pizza aanraad is verkocht na een hap. In Bali gaan er ook wat ongezonde(re) ingrediënten op en de bodem is gemaakt van normaal pizzabeslag. Maar ik zou I Love Health niet zijn, als ik niet voor een ‘gezonde’ optie zou gaan. Dus pakte ik mijn rol Vers Spelt Pizzadeeg erbij…. En de rest staat hieronder!

O! En good news; lees ook even verder voor een toffe winactie!!

Ingrediënten speltpizza met burrata

Voor 1 plaatpizza

  • 1 Vers Spelt Pizzadeeg van Tante Fanny
  • 1 peer
  • ½ pot tomatensaus*
  • 8 a 10 dadels zonder pit
  • 1 bol burrata**
  • Handje rucola

*Ik kocht een pot (bio) tomatensaus zonder vervelende toevoegingen. Check even goed de verpakking, dan vind je er wel een!

**Ik heb een paar supermarkten geprobeerd, maar ik vond de burrata alleen bij Albert Heijn, bij de kazen.

Tante Fanny Speltpizza burrata
De ingrediënten en de bakplaat.

Bereiding speltpizza met burrata

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden, of zoals aangegeven op de verpakking van het pizzadeeg.
  2. Rol de Vers Spelt Pizzadeeg met het bakpapier uit op de bakplaat van je oven.
  3. Verdeel nu met een lepel de tomatensaus over de pizzabodem.
  4. Bak de pizza nu 10 minuten in de oven.
  5. Snijd ondertussen de peer in plakken en de dadels in kleinere stukken.
  6. Haal na 10 minuten de pizza uit de oven en verdeel de peer en dadels over de pizza.
  7. Zet nog voor 5 a 10 minuten in de oven. Let goed op dat de pizza niet verbrand. Elke oven is anders, dus houdt het goed in de gaten.
  8. Haal de pizza uit de oven, verdeel nu de burrata en tot slot de rucola over de pizza. That’s it!

Serveer op een grote snijplank, zodat je de pizza gelijk in stukken kunt snijden.

Tante Fanny Speltpizza burrata
De Vers Spelt Pizzadeeg bodem, uitgerold op de bakplaat.
Tante Fanny Speltpizza burrata
De pizzabodem besmeert met de tomatensaus. Nu mag ‘ie de oven in.
Tante Fanny Speltpizza burrata
Na 10 minuten in de oven. Nu ga je ‘m beleggen met de peer en dadels.

Tante Fanny Speltpizza burrata

Tante Fanny Vers Spelt Pizzadeeg koop je bij de Jumbo, in het koelvak.

Win Kookworkshop met Rutger Bakt

Natuurlijk kennen we Rutger als ‘de beste thuisbakker van 2013’. En jij kan een workshop van hem winnen! Deel een foto van je favoriete pizzarecept met de hashtag #tantefannyestafette + #tantefanny en dan maak jij kan op een van de 8 plekken in een exclusieve kookworkshop van RutgerBakt in juni! De winnaar maak ik later bekend onder deze blog in de comments en op social media!

Enjoy!!

x Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

BewarenBewaren

Geef een reactie