Ik ben gek op variëren met mijn ontbijtjes. Havermoutjes, smoothies, avo toast, scrambled eggs of chiappudding. Deze chiapudding heb ik gemaakt met kokosmelk en afgetopt met kiwipuree, blauwe bessen en geroosterde kokos. Ziet er super fancy uit (leuk als je zin hebt om er nét iets meer van te maken) én zit vol met vitamine C, antioxidanten en vezels. Die haal je uit de kiwipuree, die ik heb gemaakt van Zespri SunGold. Lekker zoet en dus mega healthy. In deze blog vind je dit heerlijke receptje voor chiapudding met kiwi!
Ingrediënten Chiapudding met kiwi, blauwe bessen en kokos
Dit recept is voor 2 porties
- 6 eetlepels chipzaadjes
- 500ml ongezoete kokosmelk
- (optioneel) 1 theelepel honing of maple syrup
- 2 Zespri SunGold
- Handje blauwe bessen
- Kokosflakes
Bereiding Chiapudding
Avond van te voren: neem 2 weckpotjes en meng de chiazaadjes met de kokosmelk en honing. Roer goed door! Zo voorkom je klontjes. Geen weckpotjes in huis? Neem dan 2 glazen of bakjes en zorg dat je deze afdekt. Zet het geheel in de koelkas en laat het mengsel een nachtje staan.
The day after
- Schil de kiwi’s en prak ze met een vork tot een puree.
- Neem vervolgens een koekenpan en toast de kokos tot deze lichtbruin verkleurd.
- Schep de kiwipuree op de chiapudding. Top af met de geroosterde kokos en blauwe bessen.
Makkelijk, fancy, onwijs lekker en gezond! Zo simpel kan het zijn.
Liefs,
Daisy
[Advertorial – dit verandert echter niets aan onze mening of oordeel over een product of merk]
Geef een reactie