Curry met bloemkoolrijst en tempeh

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Mmm.. Een goede curry kan een hoop goed maken! De vele kruiden en smaken geven mij altijd een verwarmend gevoel. Je kunt er eindeloos mee variëren: ga voor een pittige of juist een milde curry. Voor vega, vegan of met vis of vlees. Of voeg (zoete) aardappel en verschillende soorten groenten toe. Wij hebben gekozen voor een curry met bloemkoolrijst en zoete aardappel. Door de rijst te vervangen voor bloemkoolrijst wordt de curry wat minder zwaar en voeg je op een makkelijke manier extra groente toe aan je maaltijd. Wij gebruikte voor dit recept een potje currypasta, want soms is dat gewoon lekker makkelijk, maar je kunt natuurlijk ook verse kruiden gebruiken.

Ingrediënten curry met bloemkoolrijst

Dit recept is voor 4 personen

  • 400 gram kant-en-klare bloemkoolrijst
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 250 gram tempeh (1 blok)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el currypasta
  • Verse koriander
  • (kokos) olie om in te bakken

Bereidingswijze curry met bloemkoolrijst

  1. Was de zoete aardappel goed en snijd deze in kleine blokjes.
  2. Verhit wat (kokos)olie in een diepere pan en bak de blokjes zoete aardappel in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de tempeh en de paprika in stukjes.
  4. Voeg de paprika en de tempeh na 10 minuten bij de zoete aardappel. Bak dit geheel nog 10 minuten.
  5. Voeg vervolgens de kokosmelk en de currypasta toe en roer door.
  6. Tot slot voeg je de bloemkoolrijst toe en laat de curry nog 5 minuutjes op laag vuur pruttelen.
  7. Verdeel de curry over de borden en garneer met verse koriander.

Enjoy!

>>Meer curry recepten op ILH vind je hier!>>

curry met bloemkoolrijst, vegan, temphe, curry

Ga jij deze bloemkool curry maken? Of hoe maak jij jouw curry het liefst? Ik ben benieuwd! Laat een reactie achter over wat jij er van vond! 

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties