Bieten carpaccio // Kerst

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

It’s almost the most wonderful time of the year! Het is weer bijna kerstmis jongens. Het jaar is omgevlogen en voor mijn gevoel zit mijn broek nog strak van het kerstdiner van vorig jaar (just kidding). Ben jij er al over uit wat je gaat maken dit jaar tijdens het kerstdiner?

Carpaccio is natuurlijk een good old favorite. We eten daarentegen met zijn allen steeds minder vlees en dus gaven wij een twist aan deze klassieker. Wij zijn aan de slag gegaan met een bieten carpaccio met rucola, pesto en geitenkaas. Simpel, lekker en ook nog eens gezond. Ook handig als je wel- en niet vleeseters aan tafel hebt, want met slechts een paar ingrediënten heb je zo dit vega voorgerecht op tafel. Hoef je niet te klooien met 2 verschillende uitgebreide menu’s, gewoon het vlees vervangen door bietjes. Daarbij ook nog eens heel makkelijk om van te voren klaar te zetten. Zo voorkom je last minute stress.

>>Lees hier alle kerstblogs en -recepten op ILH!>>

Benodigdheden bieten carpaccio

Dit recept is voor 2 personen 

  • 2 grote gekookte bieten
  • 1 eetlepel pesto
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • Hand rucola
  • Balsamicostroop

Bereiding bieten carpaccio

  1. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes van de bieten (vergeet niet om een schort om te doen, want dit is nogal een ‘bloederige’ bedoeling en onmogelijk van je kleren af te krijgen!)
  2. Verdeel de plakjes biet over 2 borden.
  3. Verdeel een eetlepel pesto in kleine dotjes over de bieten.
  4. Kruimel de geitenkaas over het geheel.
  5. Maak af met een handje rucola en een scheut balsamicostroop.

Super simpel! Je kunt nog wat pijnboompitjes roosteren en toevoegen voor extra smaak. Of wat dacht je van gecrunchte amandelen?

bieten carpaccio, kerst, vega

Heb je nog inspiratie nodig voor het hoofdgerecht? Probeer eens een Biet Wellington. Ja, je leest het goed, geen beef maar biet. Ik ga deze zeker weten op mijn to bake lijstje zetten.

Tip: Maak moeilijkere kerstrecepten een keer van te voren. Dan weet je zeker dat je niet mega teleurgesteld met een aangebrande biet wellington aan het kerstdiner zit. 😉 Organiseer bijvoorbeeld een pre-christmas dinner.

Merry X-mas!

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties