REVIEW // I Love Health Recharge challenge

Food, Health, Mind  /   - 

Je hebt het vast niet gemist! Twee weken geleden deed ik samen met een grote groep I Love Health-ers de Recharge Challenge! In vijf dagen met behulp van een online programma back on track komen met geluk, energie en focus. Ik kon dit wel gebruiken, en heel veel andere enthousiaste deelnemers blijkbaar ook!

Waarom de RECHARGE Challenge?

 • Ben je vaak nog moe als je wakker wordt?
 • Eet je niet altijd even gezond?
 • Ben je aan het eind van de dag vaak uitgeblust en energieloos?
 • Voel je je wel optimaal fit?
 • Maak je altijd de juiste keuzes?
 • Ben je snel afgeleid?
 • Heb je elke dag weer tijd tekort?

Je ziet, voor heel mensen is de Recharge Challenge geschikt dus. Ik deed mee ik altijd ‘aan’ sta, en mijn ‘uit-knop’ een beetje kwijt ben. Iedereen had zo zijn eigen beweegredenen om mee te doen.

Wat vond ik er van?

5 dagen plantaardig eten, telefoon om 21.30 uit, vroeger opstaan, dagelijkse meditatie en korte yoga les, en bewust bezig zijn met je to do’s. Het klonk als een flinke opgave, maar het viel me enorm mee! Het plantaardig eten vond ik een makkie, en erg lekker. Het was even lastig toen ik op persreis was en er niet echt voor plantaardig eten was gezorgd, maar goed, daar ben ik ook weer uit gekomen. De dagelijkse meditaties en yoga lessen zijn mij op een keer na, elke dag gelukt. Eerst moest ik me er echt toe zetten, maar halverwege de week ging het als vanzelf. Ik merkte toen al hoe relaxed ik het eigenlijk vond, dus werd het makkelijker om er aan te beginnen. Je telefoon en andere schermen om 21.30u uit, is echt FANTASTISCH. Stom he, hoe we verbonden en verslaafd zijn aan vooral die telefoon en hoe erg we ervan kunnen genieten als die uit moeten. Ik ga dit echt vaker doen. Het geeft je gewoon rust. Geen prikkels meer, wat vond ik dat chill… Wat mij op dag 5 nog steeds zwaar viel, was het koud afdouchen. Watje dat ik ben! Ik snap het positieve effect er van wel, je bent gelijk wakker en een bakkie koffie is nergens meer voor nodig. Maar bah, ik vind het gewoon koud. Al moet ik wel toegeven, dat ik de douche nu af en toe toch even wat kouder zet. Brrrr, maar stiekem ook wel lekker! Wat betreft het eten: ik ben nu een week op Bali en heb nog geen stukje vis of vlees aangeraakt, dus dat vega eten, houd ik er zo veel mogelijk in. Het voelt gewoon wat lichter in je buik, omdat het makkelijker verteerd denk ik. 100% plantaardig eet ik dus niet, maar ik ga er wel weer nog een stuk bewuster mee om. Why not?! Je kunt er trouwens ook zo goed vega eten, niet normaal. Dus ik mis het echt niet. En als ik wel zin heb in een stukje vis, neem ik het ook gewoon. Ik label mezelf niet, maar eet wat goed voelt.

Yoga, conservatorium hotel, akasha
Foto: Alexander Sporre

Ik kan de Recharge5 week echt aanraden. Het heeft mij vooral veel gebracht op plantaardig-eet gebied, op het gebruik van telefoon en tv (dat moet minder!!!) en de dagelijkse meditaties. Net wat meer rust in mijn koppie, wat ik vaak goed kan gebruiken #altijddruk. Het is makkelijk toe te passen in je leven na deze 5 dagen. het is geen dieet, geen streng programma, maar een eyeopener hoe simpel je eigenlijk je leven kan verbeteren. Zeker een keer proberen!

En wat vonden de andere deelnemers ervan?

Nathalie: Ik heb het met heel plezier gedaan! De 5 dagen van de recharge challenge zijn goed op te brengen. Ik had mij het weekend ervoor al wel veel voorbereid. Alvast wat spreads gemaakt. Bananenbrood kan ook echt niet ontbreken in een vegan week. Ik voel me echt helemaal opgeladen. Mijn streven is de komende tijd 1 of 2 dagen per week aan het Recharge programma te houden. Dus een half uur eerder opstaan, yogalesje, koud afdouchen, gezond eten, geen koffie/wijn, beetje op tijd naar bed.

Astrid: Ik vond de Recharge challenge leerzaam en interessant. Ik deed mee puur uit nieuwsgierigheid! Ik eet en leef al gezond (en vegetarisch en grotendeels plantaardig) maar om nu me 5 dagen puur te focussen op m’n eetgedrag was een uitdaging! Om een hele week geen suikers, geen koffie, 100% plantaardig te eten én vanaf 21:30 uur ‘off line’ te zijn was op sommige dagen meer een challenge dan op andere, maar door goede begeleiding en informatie vanuit het Recharge team heb ik dit als heel positief ervaren. Sommige ‘veranderingen’ hou ik er zéker in en ben me een stuk bewuster geworden. Ik voel me absoluut geRecharged! 😉

Nienke: Mediteren deed ik al vaker en ik eet geen vlees; dus qua oefeningen en voeding leek het mij ook geen probleem. Ik heb mijn complete agenda in de avonden leeggemaakt en mij strikt aan de regels gehouden. Vooral de ochtend met direct opstaan en yoga vond ik heerlijk! Dat doe ik nu (anderhalve week later) nog steeds en geeft direct een energieboost! Voor de week zijn alle elementen goed op elkaar afgestemd en geeft het een goede kickstart. Het volhouden en de juiste elementen gebruiken is nog een uitdaging, maar goed; ik weet nu in elk geval dat het dus kan; veel sporten, gezond eten, meteen uit bed en yoga in de ochtend; het werkt echt voor bakken meer energie!

Ben je nieuwsgierig naar het Recherche5 programma? Snap ik 😉 Meer info over het programma vind je hier.

De I Love Health kortingscode geldt nog steeds!

Als je via mij mee doet, krijg je €20 korting op het programma. normaliter kost het €99 nu maar €79! Je hoeft enkel de volgende actiecode te gebruiken bij het aanmelden: ILVR2017. Dan krijg je direct korting op het programma! Je kunt het programma dus op een eigen geschikt moment volgen!

Wat krijg je precies?

 • Een uitgebreid receptenboek, makkelijk en lekker!
 • Een boodschappenlijstje voor deze week.
 • Elke dag een meditatie training.
 • Diverse yoga video’s.
 • Uitgebreide handleiding met tips & tricks om je Recharge week zo succesvol mogelijk te doorlopen.
 • Inlog van een online dashboard waar je al het materiaal kunt vinden, je progressie kunt bijhouden en het uiteindelijke resultaat kunt aflezen op je score card.
 • Online support van het Recharge team per telefoon, chat of email.

Wat bereik je?

Je bent niet de eerste die dit gaat doen! Velen (10.000!!!) gingen je al voor en dit zijn een greep uit de gemiddelde resultaten die behaalt zijn:

 • 1 nacht meer geslapen tijdens Recharge
 • 2,5 kg afgevallen
 • +26% vermogen om los te komen van het werk buiten werktijden
 • 14% verbetering van de concentratie
 • Waardering 8,6
 • 89% zou de Recharge aanraden
 • En ook na de Recharge-week ervaren deelnemers een verbetering van de algehele wellbeing

SUCCES!

Als je vragen hebt, mag je me altijd mailen: info@ilovehealth.nl of stel ze in de comments hieronder.

Liefs

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *