Photo diary – my healthy month – november

Food, Health, Sport  /   - 

Het is al weer december. Time flies when you’re busy being healhty 😉 November was een mega drukke maand, met heel veel leuke dingen én tijd voor lekker en gezond eten, leuke events, een weekendje ontspanning met mijn beste vriendinnetje en nog veel meer leuks! En uiteraard heb ik alles vastgelegd! Kijk je mee in mijn photo diary?!

Raw chocolate
Deze goddelijke rauwe chocolade komt eigenlijk nog uit oktober, maar was zoooooo lekker, dat het een plekje in een diary verdiend. Welke diary dan ook. De chocolade is volledig rauw en gemaakt van superfoods. Zo lekker… mmmm…
Samen met een personal trainer bij Health Club Jordaan trainde ik volgens het OPT-model. De foam roller is daar een onderdeel van. Zo kun je bepaalde pijnlijke triggerpoints in je lichaam weg 'rollen'. Heel easy en effectief.
Samen met een personal trainer bij Health Club Jordaan trainde ik volgens het OPT-model. De foam roller is daar een onderdeel van. Zo kun je bepaalde pijnlijke triggerpoints in je lichaam weg ‘rollen’. Heel easy en effectief.
Ik heb weer een nieuwe superfood in huis: bijenpollen. Schijnt door het hoge percentage vitamine C een goede weerstand booster te zijn. Fijn voor in de herfst. Binnenkort een review online.
Ik heb weer een nieuwe superfood in huis: bijenpollen. Schijnt door het hoge percentage vitamine C een goede weerstand booster te zijn. Fijn voor in de herfst. Binnenkort een review online.
Smoothie
Voor het trainen op de sportschool haal ik regelmatig een cacao smoothie. Deze bestaat volledig uit superfoods en mineraal water en is zo de perfecte energie boost voor een workout. En mega lekker by the way!
Smoothie
Na een avondje stappen smaakt een superfood smoothie misschien nog wel beter! Vriendlief had er ook één nodig…
Doel 2014, halve marathon
Mijn doel voor 2014: een halve marathon lopen!!! Spannend… zeker met weer een irritante knieblessure. Maar ik ga ervoor!
Donna Hay gerecht - photo diary
We werden verwend toen we bij vrienden gingen eten met dit goddelijke gerecht van Donna Hay.
Gegrilde groenten
Lekker groentes grillen in de oven!
De Nieuwe Yoga School
Begin november werd De Nieuwe Yoga School geopend. De grootste yoga school van Amsterdam, gevestigd in de Jordaan in een waanzinnig mooi pand. De school is van yoga goeroe Johan Noorloos. Naast 3 yoga ruimtes is er ook ‘De huiskamer’; een plek waar je kunt ontspannen en die er zo te gek uit ziet! Zo wil ik mijn huis ook wel 🙂
De Nieuwe Yoga School
Ik mocht tijdens de opening de eerste les van Johan bijwonen. Heel inspirerend om hem aan het werk te zien.
De Nieuwe Yoga School
De zaal was helemaal vol met deelnemers van Johans les. Wie zegt dat yoga niet heftig is, heeft het echt mis! Wow, wat was iedereen goed in deze les zeg. Daar kan ik nog wat van leren 😉
Choco bonbons
Ik maakte voor het weekend deze homemade choco bonbons. Healthy as hell… want gemaakt van superfoods en andere gezonde ingrediënten. Receptje staat op de site.
Hardlopen Amsterdam
Een halve marathon over een paar maanden… dat is dus hard trainen! Dit is een van mijn eerste runs na het stellen van mijn doel. Je ziet ‘m niet op de foto, maar ik loop met het Multi sport horloge van TomTom. Met dit sport horloge hoop ik mijn progressie vast te kunnen leggen en zo goed te kunnen trainen voor die eerste halve marathon…. spannend!
Zoete aardappel salade
November ontdekking: zoete aardappel! Mjamm! Ik eet vrijwel nooit aardappels, maar sinds ik deze zoete variant hebt ontdekt (die een stuk gezonder is), maak ik er regelmatig ovenfriet van, of deze salade!
Met Fay in Zeeland hardlopen
Ik ging met mijn beste vriendinnetje Fay een weekendje naar Zeeland, lekker ontspannen in het huisje van haar schoonouders. Chilllll!! Behalve hardlopen door de duinen en over het strand hebben we niets anders gedaan dan ontspannen, filmpjes kijken, wijntjes drinken, kletsen en slapen. Ik kwam helemaal opgeladen thuis. Zoiets moet ik eigenlijk vaker doen; een weekendje écht niks doen.
Hardlopen op het strand
Wauw, wat was dit lekker! Ik voelde me bijna alleen op de wereld. Het strand was zo uitgestrekt en leeg. Heerlijk hardlopen! Dat is weer eens wat anders dan kris kras over stoepjes, tussen scooters door en langs mensen door A’dam…
GV-diner
Een keer per maand eet ik met mijn vriendinnen bij één van de ‘meiden’. We zijn met z’n elven, dus dat is een flinke groep én een flinke klus voor de gastvrouw. We doen dit al jaren en blijven trouw elke maand komen. Leuk is dat we met de jaren steeds culinairder worden. In november was het de beurt aan Paula en zij heeft zichzelf (en de rest!) overtroffen! Vooraf kregen we een pompoensoep met pompoenpitten brood.
GV-diner
Het hoofdgerecht bestond uit meerdere gerechten. Allemaal even lekker… Op de foto zie je een salade met o.a. peer en geitenkaas. Een quiche van appel en brie en op het witte bord spaghetti van courgette met een tomaat gevuld met een broccoli creme. OMG! Het was allemaal zo lekker! Niet te doen 🙂
GV-diner
Het dessert was verre van healthy, maar daarom niet minder lekker… wat het precies was weet ik niet meer. Maar ik hoorde (en proefde) dingen als vanille, chocolade, mouse, koekjes…. Geslaagd!
Kikkererwten snack
Lekker snackje voor bij de borrel of als croutons door je salade: kikkererwten snack. Ik maakte ze deze maand opnieuw. En weer werd ik er erg blij van.
Amsterdam FM
Ik moest 2 keer in de studio van Amsterdam FM komen voor opnames. De eerste keer ging over gezonde voeding en deed ik samen met Ralph Moorman (deskundige, bekend van de Hormoonfactor) en Thomas (ervaringsdeskundige). Leuk!!! Het wordt binnenkort uitgezonden 🙂
Aflevering 2 bij Amsterdam FM gaat over gezond afvallen als onderdeel van de vele goede voornemens die gaan komen. To be continued...
Aflevering 2 bij Amsterdam FM gaat over gezond afvallen als onderdeel van de vele goede voornemens die gaan komen. To be continued…
Health By Nature event
Vorige week was ik uitgenodigd voor het Health By Nature event, een samenwerking tussen Stadswild en Akasha Spa (Conservatorium Hotel). Angelique Heijligers van Stadswild trapte af met een presentatie over sporten in de omgeving van je eigen stad. Erg inspirerend!
Health By Nature event
Cheers! Health bloggers united 😉 Samen met Noeska (Vivonline.nl), Rens Kroes (Renskroes.com) en Sophie Tienstra (beautyandthe.com) proosten we met deze super lekkere smoothies, gemaakt door top kok Edwin Sanders.
Health By Nature event
Paleo brood, in één woord: goddelijk!
Health By Nature event
Nog meer heerlijks op het Health By Nature Event: eend gegaard in klei. Ja apart, maar erg lekker. Een klein culinair festijn!
Verhuizing
En als klap op de vuurpijl sluit ik november af met de sleutel ons nieuwe paleisje!!!
Verhuizing
Ik ben pas helemaal gesetteld als mijn healthy stuff is uitgepakt en ingericht in mijn nieuwe keuken. I’m home now!
Verhuizing
Die hebben we wel verdiend na dagenlang verhuizen, dozen slepen en uitpakken.  Cheers to our new home!!!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 reacties

  1. Goed bezig dame. Je inspireert me enorm.
    Heb afgelopen zondag bij Daisy mogen eten. Kregen we courgettesoep. Zo onwijs lekker!
    Ga hem heel gauw zelf eens maken.

  2. Wat een heerlijke dingen komen er voorbij! Die kikkererwten heb ik nou altijd al eens willen maken, misschien moet ik dat gewoon eens doen.

    En dat etentjes met je vriendinnen, wauw, appel brie taart? Salade met peer? Heerlijk!