Easy Vegan recept // Zoete aardappelstoofpot

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Holy moly, wat ben ik trots op Sanne! Volgens mij is het nu precies 3 jaar geleden toen we via via met elkaar in contact kwamen en zij in mijn afwezigheid op Bali, wat blogs voor I Love Health zou schrijven. Op dat moment had ze al een succesvol instagram account en blogde ze een ‘klein beetje’. Toen zag ik natuurlijk al haar potentie (oog voor talent he – haha!). Maar kijk haar nu eens, flash forward, 3 jaar verder: haar eerste boek EASY VEGAN is uit. Ik was al fan van al haar recepten die ze zowel voor I Love Health als voor haar eigen blog Living the Green Life maakte, maar dit boek is the next vegan level. Love it lieve Sanne, ben echt super trots op je! En dat wil ik ook aan jullie, mijn lezers, laten zien. Daarom een heerlijk vegan recept uit het Easy Vegan kookboek. Komt ‘ie!

WARME, VOEDZAME EN SNELLE RECEPTEN ZIJN ECHT KEY WANNEER HET KOUDER WORDT BUITEN. HET LIEFST BINNEN EEN KWARTIERTJE GEMAAKT OF MET SLECHTS ÉÉN PAN. EEN NO BRAINER DIE JE HUIS HEERLIJK LAAT RUIKEN EN IEDEREEN LAAT SMULLEN. DAARBIJ DENK IK ONMIDDELLIJK AAN DEZE HEERLIJKE ZOETE AARDAPPELSTOOFPOT! JE KUNT DE GROENTEN AFWISSELEN EN OOK DE GRANEN HOEVEN NIET ELKE KEER HETZELFDE TE ZIJN. JE ZULT NIET UITGEKEKEN RAKEN OP DIT RECEPT!

Ingrediënten zoete aardappelstoofpot

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 3 middelgrote zoete aardappels
  • 1 paprika
  • 1 winterwortel
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el kokosolie
  • 2 tl kurkuma, gemalen
  • 2 tl komijn, gemalen
  • snuf chilipoeder of chilivlokken
  • 50 g tomatenpuree
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g tomaten in blik
  • 400 g rode linzen
  • 300 g zilvervliesrijst of quinoa
  • 400 gram kikkererwten, uitgelekt
  • 4 el appelciderazijn
  • 5 grote handen bladspinazie

Tools

  • keukenmachine of staafmixer
  • soeppan

Allergenen
vegan
glutenvrij
sojavrij
notenvrij
olievrij

Bereiding zoete aardappelstoofpot

  1. Schil de zoete aardappels en snijd in kleine stukken. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Snijd de paprika, winterwortel, ui en knoflook in kleine stukjes.
  2. Verwarm in een grote pan de kokosolie. Fruit de ui, knoflook, kurkuma, komijn en chilipoeder twee minuten, voeg daarna de tomatenpuree toe. Roer goed door elkaar. Giet de kokosmelk en tomatenblokjes erbij gevolgd door paprika, winterwortel, rode linzen en zoete aardappel. Breng je stoofpot aan de kook, wanneer deze kookt zet je het vuur laag en laat je hem nog een halfuur op laag vuur staan.
  3. Kook de rijst of quinoa volgens de instructies op de verpakking. Doe de kikkererwten en azijn bij de stoof, roer en serveer met de zilvervliesrijst en verse bladspinazie.

Eetse!

Zoete aardappelstoofpot easy vegan kookboek

Kijken, kijken & kopen doe je zo!

Easy Vegan koop je trouwens al voor slechts 20 piek via Bol.com! easy vegan

liefs

Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. One of the worst recipes ever. You cheat – in picture there is courgette and water. And on recipe none. In recipe u somehow need to use keukenmachine, but in the end u dont. Way too much garlic, kurkuma andere komijn – really kills it all. Is it a commercial of the pan? You just lost one loyal reader.