Afvallen met NewFysic part #1

Food, Health  /   - 

Het is al weer april. Thank god. Dat betekent dat de winter steeds verder achter ons ligt. Bye bye kou, regen, sneeuw en ijs… hello zon, strand, park, slippertjes en… ja wel, de bikini. Voor sommigen een feest, voor anderen horror met een hoofdletter H. Bij mij is het aantreden van de zomer elk jaar weer een reden om de winterkilootjes er af te krijgen. Zo zonde eigenlijk dat je ’s zomers ‘best tevreden bent’ en ’s winters de boel weer laat verslonzen. Maar goed, zo gezegd, zo gedaan: de weegschaal is onder het stof vandaan gehaald,  paaseieren definitief de deur uit en de eerste bikini’s van de H&M zijn al gecheckt. Nu die kilo’s nog. Maar god, wat kan het soms moeilijk zijn, die paar rotkilo’s eraf! Misschien wel omdat het ‘ook weer niet zo dramatisch met je gesteld is’ en je dus niet voor de volle 100% gemotiveerd bent. Alle hulp is dan ook welkom! Via een vriendinnetje hoorde ik dat zij 7 kilo in 2 maanden is afgevallen dankzij NewFysic. Dat. Wil. Ik. Ook. Niet veel later toog ik daarom vol goede moed en aardig wat kilo’s naar de NewFysic vestiging op de Van Baerlestraat in Amsterdam voor mijn intake gesprek.

Wat is NewFysic?

NewFysic is een afslankmethode waarmee je gezond en blijvend kunt afvallen. Gezond. Love it. Blijvend. Love it too. Oja, en zonder honger. Dat spreekt mij ook meer dan aan! Het gaat met name om suikervrij en vetarm eten in combinatie met eiwitsupplementen. Voor mij is het wel heel belangrijk dat het afvallen op een healthy manier is. Sonja Bakker- en ziekenhuisdieet ellende komt er bij mij niet in. Ik geloof namelijk niet in jezelf uithongeren of in sultana en eierkoek tussendoortje.

Je wordt opgemeten met NewFysic Tijdens de intake werd ik gewogen en werden allerlei waarden gemeten, zoals mijn BMI, bloeddruk en vocht- en vetpercentage. Quelle horreur… het was erger gesteld met mij dan ik dacht. Maar ach, laten we het positief bekijken; het uiteindelijke resultaat is nu groter en indrukwekkender! Een meevaller: door mijn eleboogbot te meten kwamen ze erachter dat ik wel smal gebouwd ben. Dit bot is namelijk representatief voor je bouw. Na alles opgemeten en ingevoerd te hebben, werd er berekend hoeveel calorieën ik per dag nodig heb om normaal te kunnen functioneren maar ook af te vallen.

Een uitgebreide uitleg van het voedingsschema en de supplementen later, stond ik buiten met een tas vol spullen!

Eiwitsupplementen en Dtox van NewFysic

 • NewFysic geeft je eiwitsupplementen mee die ervoor zorgen dat niet je spieren worden ‘opgegeten’ tijdens het afvallen, maar dat direct je vet wordt verbrand.
 • Ook kreeg ik een fles Dtox mee. Dit afgrijselijk vieze goedje neem je elke ochtend voor je ontbijt. De hoeveelheid is te vergelijken met een half shotje in de kroeg, te doen dus. (Want  ga mij nu niet vertellen dat je tequila wel lekker vindt, en daar doe je ook niet moeilijk over.) Deze Dtox is voor het afvoeren van de afvalstoffen die vrijkomen bij het afvallen.
 • Multivitaminen werden ook in de tas gestopt. Dit is immers altijd goed als basis.
 • Verder kreeg ik een fantastische stapel recepten mee, om elke avond heerlijk te kunnen eten. En believe me, het is écht lekker en gevarieerd. Zelfs vriendlief is er elke avond weer enthousiast over.

De supplementen en Dtox zijn overigens op volledig natuurlijke basis. Iets wat voor mij een vereiste was! Geen chemische troep erin.

Wat mag ik dagelijks eten met NewFysic?

Nou dat is behoorlijk wat kan ik je zeggen! Honger is er echt niet bij. Ik was eerst wel wat sceptisch over wat ik mag eten van NewFysic. Ik wil ook weer niet teveel afstappen van mijn healthy visie op food. Maar hé, ik wil wel wat kilo’s kwijt, dus als het op een gezonde manier kan ben ik bereid het te proberen.

Het komt er eigenlijk op neer dat ik alles wat ik van NewFysic mag eten, eerst ook al at. Alleen zijn er aantal dingen die ik wel at omdat het erg gezond is, maar die van NewFysic niet meer mogen. Bijvoorbeeld avocado. Ik at elke dag toch wel een stukje. Volgens NewFysic is dit inderdaad hartstikke gezond, maar als je wilt afvallen, kun je het beter even laten staan. Dit omdat er veel (goede) vetten in avocado zitten. Hmm, dit was voor mij wel even wennen. Net als de wortels die ik moet skippen. Dat was juist zo’n lekker middag snackje! Maar nee, teveel suikers, aldus NewFysic. Een paar gezonde eetgewoontes moet ik dus wel gedag zeggen. Maar zolang ik écht en puur mag eten, niets uit pakjes komt en niet te veel vlees en zuivel voorgeschreven krijg, ga ik er gewoon voor.

Ik zal later nog een keer mijn NewFysic eetdagboek online zetten. Maar voor nu een paar richtlijnen:

 • Suikervrij en vetarm eten NewFysic volkoren beschuit
 • Geen aardappelen en brood
 • Volkoren crackers en volkoren rijst en pasta mag wel
 • 2 x fruit per dag
 • 2 x zuivel per dag (ik neem biogarde i.p.v. ‘normale zuivel’)

Om precies te weten wat je wel of niet mag eten, krijg je ook een super handige boodschappenlijst mee. Daarop check je very easy waaraan je je wel of niet tegoed mag doen!

De eerste resultaten met NewFysic

Na een week had ik mijn eerste controle afspraak . Even kijken hoe het gaat, wegen en eventueel bijsturen. Heel fijn en een goede stok achter de deur. Maar niks bijsturen. Hulde, mijn eerste 1,2 kg vet, ja VET, is eraf! Volledig op schema. Dat is motiverend. En zo ga ik vol goede moed mijn tweede week in.

Binnenkort een nieuwe update over mijn NewFysic afvalavontuur op I Love Health!

Wil jij ook afvallen met NewFysic? Doe dan mee aan de online afslankcontest: The Body of Holland. Vier maanden lang wordt er gestreden naar het ideale gewicht. Je kan je gratis inschrijven via www.coaching.newfysic.nl en je aanmelden voor het online coaching programma. Je krijgt via de online coach gratis het NewFysic programma aangeboden! Dit programma wordt speciaal aangepast op jouw lichaam, lifestyle en doelen. Je krijgt je eigen op maat gemaakte voedingsschema toegestuurd. Doe je met mij mee?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

 1. 2 weken bezig met new fysic, goed vol te houden maar helaas maar 0.2 gram er af. Het verschilt ook niet erg van wat ik normaliter at maar dat de kilo’s er afvliegen kan ik helaas niet zeggen. Ook vind ik de vleeswaren wat te veel, met kip en kalkoen vin ik te veel vlees.
  toch ga ik door, want het is wel goed te doen.

 2. week een net achter de rug: -1,9! bam!
  Tip: als de appeldag niet lukt, mag je de appel ook vervangen door verse ananas!
  Of een combi maken van beide.
  Dat maakt het weer wat makkelijker!
  Succes allemaal…