Hardlopen met Nike Free

Fashion, Sport  /   - 

Sinds een jaar of drie doe ik aan hardlopen. Goed voor mijn lichaam, maar voor mij ook echt een stukje ontspanning. Even alle drukte en stress er uit rennen. Het fijne aan hardlopen vind ik dat je het altijd en overal kunt doen. Hardlooppak aan, de deur uit en gaan! Eerlijk is eerlijk, ik doe het in het voorjaar en in de zomer een stuk actiever dan in de winter. Met -10, regen, sneeuw en wind ben ik niet echt te porren voor een rondje… Noem me een mooi-weer-loper… prima! Wat ik inmiddels wel heb gemerkt is dat je hardloopschoenen waanzinnig belangrijk zijn. Dat heb ik zelf al een keer aan den lijve mogen ondervinden. Ik liep op verkeerde schoenen en binnen de kortste keren liep ik helemaal niet meer: ik had een scheenbeenvliesontsteking. AUW! Wekenlang naar de fysio en niet kunnen lopen. Daar heb ik uiteraard van geleerd en daarom draag ik nu altijd goeie stappers tijdens het hardlopen. Nike staat natuurlijk bekend om haar goede hardloopschoenen. Ze komen dit seizoen met een paar hele toffe en goede nieuwe Nike Free hardloopschoenen. I like them!

Nike Free 5.0+ hardloopschoen men
Nike Free 5.0+ men

Nike Free

Nike heeft al jaren een lijn binnen haar sportschoenen die Nike Free heet. Nike Free schoenen hebben een flexibele zool die meebeweegt met je voet, je loopt hierdoor heel natuurlijk. Met deze natuurlijke manier van lopen worden de spieren in je voeten, benen en onderrug extra getraind. Hierdoor wordt je sterker, wat je sportprestaties ten goede komt. Volgens Nike zijn de voeten de basis van elke vorm van beweging. Wanneer zij zich op een natuurlijke manier kunnen strekken, bewegen en hierdoor zichzelf kunnen zijn, werken zij het best. Natural motion noemt Nike dit. Super comfortabel zijn deze hardloopschoenen!

Nike presenteert nu vijf nieuwe schoenen in de Free-categorie, zowel voor mannen als vrouwen. Drie hiervan zijn speciaal voor het hardlopen:

 • Nike Free 5.0+: Op een schaal van één tot tien geeft de Nike Free 5.0+ de meeste steun van alle Nike Free. Nieuw aan de Nike Free 5.0+ is de toevoeging van de dynamische Flywire Technologie. Dit zijn draden gespannen in het bovenwerk van de schoen die zich spannen en ontspannen en op die manier meegaan met de natuurlijke bewegingen van de voet.
  Nike Free 5.0+ hardloopschoenen men
  Nike Free 5.0+ men

  Nike Free 5.0+ hardloopschoenen
  Nike Free 5.0+ women
 • Nike Free 4.0: De Nike Free 4.0 komt meer overeen met de stand van een blote voet dan de 5.0+. De vernieuwde Nike 4.0 heeft een bovenwerk die aanvoelt als een soort sok voor de optimale pasvorm. Nieuw zijn de mesh panelen op de middenzijde die zorgen voor extra luchttoevoer en ademend vermogen. Zo blijven de voeten tijdens het lopen goed geventileerd. Geen zweetvoetjes 😉

  Nike Free 4.0 hardloopschoenen
  Nike Free 4.0. Links: women. Rechts: men.
 • Nike Free 3.0: De Nike Free 3.0 komt het dichtst bij de natuurlijke stand van de voet. Het bovenwerk is gemaakt van een door Nike ontworpen mesh die de pasvorm en de luchttoevoer verbeteren. Het bovenwerk bestaat uit verschillende delen en is losser op plekken waar ventilatie en beweging nodig zijn en strakker op plekken waar meer ondersteuning gewenst is.
  Nike Free 3.0 women en men hardloopschoenen
  Nike Free 3.0. Links: women. Rechts: men

   

Voor meer info over de Nike Free schoenen, check de website.

Heb jij ervaring met de Nike Free hardloopschoenen? Of wat is jouw favoriete merk hardloopschoen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *