Eetdagboek van health coach Alex van der Werf

Eetdagboek, Food, Health  /   - 

Wat een eer! Health coach Alex van der Werf gunt ons een kijkje in zijn gezonde leventje en deelt healthy weetjes in zijn eetdagboek. Lees je mee?!

Even voorstellen

Hoi! Ik ben Alex van der Werf en ik wil je alvast bedanken voor de tijd die je hebt genomen voor het lezen van deze blogpost! Als spreker en coach op het gebied van gezondheid en persoonlijke groei adviseer ik veel mensen bij het vinden van hun balans naar de juiste mindset, training en voeding. Ik vind het daarom ook heel leuk dat ik voor I Love Health een stukje mag schrijven. Wat heb ik voor jullie? Graag wil ik met jullie een dag van mijn voedingsdagboek delen. Ik wens je veel lees plezier!

Eetdagboek Alex van der Werf

Ontbijt Greener Grasses Eetdagboek Alex van der Werf

Ik ontbijt om 7 uur met een halve liter water met Greener Grasses.

Weetje: Greener Grasses bevat veel chlorofyl. Chlorofyl heeft een reinigende werken op het lichaam en ondersteund het immuunsysteem.

Een half uur later eet ik 100 gram havermout (met water), whey eiwitten, diverse soorten zaden, cranberry’s en een theelepel kaneel.

Weetje: Havermout bevat veel niet-oplosbare vezels. Deze vezels zorgen voor een betere stoelgang, helpen bij het verwijderen van toxines en zorgen er voor dat je langer bent verzadigd. Havermout ontbijt Eetdagboek Alex van der Werf

Lunch

Om 12 uur lunch ik met een salade met geitenkaas met noten, olijfolie, peterselie, rauwkost en zeezout.

Weetje: Peterselie werkt ontgiftend en zorgt voor een goede vochtafdrijving. Daarnaast kan peterselie ook helpen voor een frissere adem na het eten van bijvoorbeeld knoflook. Handig! 😉

Lunch eetdagboek Alex van der Werf

Tussendoor

Om 16.00 uur eet ik een overheerlijk Hollandse haring, vers van de markt!

Weetje: Haring is een vette vis. Vette vis bevat veel omega-3 wat goed is voor het remmen van ontstekingen en het soepel houden van je gewrichten en het is goed voor je hersenen. Verse Hollandse haring Eetdagboek Alex van der Werf

Post workout shake

Nadat ik heb getraind neem ik om 18.00 uur een whey shake (eiwitten), 2 bananen en 6 ijsklontjes.

Weetje: Whey eiwitten helpen je ondersteunen bij het herstel van een fysieke training.

Diner

Om 20.00 uur maak ik een lekker biefstukje met broccoli, zeekraal en een avocado dip.

Weetje: Zeekraal bevat veel jodium. Jodium is o.a. nodig voor het goed laten functioneren van de schildklier. Diner Eetdagboek Alex van der Werf

Groetjes,

Alex van der Werf

Zo! Nu weten we dan ook eindelijk wat een health coach zoal eet op een dag! Ben je hierdoor geïnspireerd geraakt en wil je meer weten en tips van Alex krijgen? Dan moet je zijn e-book met daarin 15 inspirerende maaltijden zeker downloaden. The good news: het e-book is helemaal gratis! Via deze link kun je het e-book van Alex van der Werf downloaden: http://www.alexvanderwerf.nl/health-coach/recepten/ – Ik zeg doen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Maar 4 eet momenten? Lijkt me echt weinig. Ik heb er 7. Je kunt beter om de 2-3 uur eten dan grote maaltijden in een keer om je verbranding op peil te houden en je suikerspiegel.