Boost je immuunsysteem met deze 10 foods

Food, Health  /   - 

Deze week zullen we op ILH extra aandacht besteden aan het boosten van je immuunsysteem. Verder lees je tips voor wat te doen tijdens thuisquarantaine en delen we gezonde recepten. Deel de artikelen zoveel mogelijk met vrienden, familie, collega’s, buren, Instagram volgers etc. Take care <3 

10 immuunsysteem boosters

Yoghurt

Yoghurt is een natuurlijke probiotica. Dit zorgt voor de goede bacteriën in je darmen. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat als je jezelf te goed doet aan probiotica, je 33% minder kans hebt op ziektes. Start je dag met yoghurt, fruit en granen/noten/zaden. Heerlijk en gezond!

Aardbeien

Aardbeien zitten net als citrusvruchten vol met vitamine C, waar door veel mensen naar gegrepen wordt als ze zich ziekjes beginnen te voelen. Vitamine C bestrijdt virussen zelfs voordat je ziek wordt en het breekt stresshormonen af. Voel je je niet zo fit, maak dan een aardbeiensmoothie met vers sinaasappelsap, en je voelt je direct een stuk fitter.

Spruitjes

Spruitjes voeden de thymus, oftewel de zwezerik, één van de belangrijkste organen in ons afweersysteem. Eet je dagelijks een portie (aan bètacaroteen) rijke spruitjes, dan ga je voor een optimale gezondheid. Helaas, not my favourite… blegh.

Thee

Thee is behalve een rustgevende remedie voor een zere keel, ook een zogenaamde virusvechter. Een Harvard-studie heeft aangetoond dat mensen die gedurende twee weken, vijf koppen zwarte thee per dag dronken, meer van het immuunsysteem stimulerende eiwit interferon in hun bloed hadden dan mensen die dat niet deden.

Paddenstoelen

Paddenstoelen bevorderen de productie van witte bloedcellen, wat helpt bij het bestrijden van infecties in je lichaam.

Havermout

Havermout is niet alleen heerlijk comfort food bij slecht weer, het zit ook boordevol bèta-glucaan, dat vergelijkbaar is met de werking van echinacea. Eet havermoutpap of overnight oats en je zult merken dat wondjes sneller helen en antibiotica beter werken.

Wortels, zoete aardappelen en pompoen

Wortels, zoete aardappelen en pompoen zijn beta caroteen rijke foods en goed verkrijgbaar in de herfst. Beta caroteen is een krachtige antioxidant en bestrijdt zo vrije radicalen. Studies hebben aangetoond dat beta caroteen zelfs het risico op hartkwalen kan verminderen.

Kippensoep

Kippensoep helpt bij het verminderen van ontstekingen en slijmvorming, net als medicijnen doen. Het aminozuur cysteïne, dat is gevonden in bouillon, lijkt namelijk op een chemische stof in een antibioticum dat bronchitis bestrijdt.

Knoflook

Knoflook bevat een ingrediënt genaamd allicine, dat infecties en bacteriën bestrijdt. Het eten van teentjes rauwe knoflook heeft aangetoond dat de je hiermee de kans op een verkoudheid verlaagt. Of man-/vrouwlief blij is met de odeur uit je giecheltje is waarschijnlijk niet meegenomen in dit onderzoek.

Pure chocolade

Chocolovers opgelet: pure chocolade zit vol met het gezonde mineraal zink, wat het risico op infecties vermindert en de groei van witte bloedcellen juist stimuleert. Wel is het aan te raden suikervrij chocolade te kopen of raw chocolate (zoals Lovechock). A piece of chocolate a day…. Keeps the doctor away. Daar houden we van!

Heb jij nog food tips die je immuunsysteem een boost kunnen geven? Misschien nog wel eentje van oma!? Die wisten daar vroeger wel raad mee. Laat je tips gerust achter in de comments. Zo helpen we elkaar!

Liefs, team I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

  1. Die chocolade van Lovechock is echt overheerlijk! Met Lovechock kan ik toch nog een beetje genieten gedurende deze bizarre dagen. <3 Blijf veilig allemaal en let op anderen (vanaf een afstandje).

  2. Lekker regelmatig bewegen helpt goed mee en verse smoothies maken maar dat is een beetje hetzelfde als fruit eten natuurlijk. Wees hygenisch, slaap goed (genoeg!) en zorg dat je wat rust in je hoofd hebt door bijvoorbeeld op yoga te gaan.