Weerstand boost met superfood bijenpollen

Food, Health  /   - 

Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik fan van superfoods. Niet als vervanger van maaltijden, als dé oplossing voor enge ziektes of om af te vallen, maar wel als toevoeging aan een gezond eetpatroon. Eet je dus alleen maar fastfood, drink je liters alcohol en is suiker je BFF? En probeer je dit te compenseren met handenvol chia zaad, tarwegras shotjes en eet je goji bessen alsof je leven ervan afhangt? Think twice. Zo werkt het (helaas pindakaas) niet. Ik eet het dus als toevoeging aan mijn maaltijd(en), een vaak zelfs alleen bij het ontbijt (quinoa niet meegerekend bij het diner). Ook kijk ik per moment wat ik extra nodig heb in mijn voeding. Net zoals nu. December, koud, nat… griepjes en verkoudheden liggen op de loer. Dus, what do I need? Precies, vitamine C. Het Superfood Centre in Amsterdam raadde mij daarom aan om eens het superfood bijenpollen te proberen. Dit bevat namelijk een hoog gehalte vitamine C.

Wat zijn bijenpollen?

Bijen leveren naast honing nog meer gezonde producten. Zoals bijenpollen. Nooit van gehoord! Dus ik dook er even in voor je (en voor mijzelf natuurlijk). Bijenpollen zijn een product dat gemaakt wordt door bijen. Pollen is Engels voor stuifmeel. Het stuifmeel wordt door bijen uit bloemen gehaald en hecht zich aan de bijenpootjes. Om bijenpollen te ‘verzamelen’ laat men de bijen over een speciaal scherm lopen, en zo vallen de korrels ervan af.

Wat doen bijenpollen voor je?

Bijenpollen zijn één van de meest voedzame superfoods. Het bevat hoogwaardige eiwitten en aminozuren, 16 vitaminen (erg rijk aan vitamine C), 13 mineralen, 12 aminozuren, 8 enzymen en meer nuttige onderdelen. Ze zitten barstensvol met gezonde antioxidanten. Door de hoge voedingswaarden beschermen ze tegen allerlei kwalen en virussen doordat ze je weerstand een boost geven. Wie last heeft van hooikoorts, doet er ook goed aan eens bijenpollen te nemen. Dit heeft een zeer gunstig effect hebben op je hooikoorts!

Hoe eet je bijenpollen?

Bijenpollen hebben een zoetige smaak. De geur vind ik persoonlijk niet zo lekker. Ik denk dat ik het als ‘muffig’ zou omschrijven. Net als de meeste superfoods, kun je ook bijenpollen op meerdere manieren eten. Door je smoothie of sap en als topping over je muesli of havermout. Gemengd door een smoothie is in elk geval mijn favoriet. Door de wat aparte geur, vind ik het lekkerder om ze door je smoothie te doen, zodat je er niks van ruikt. Bedenk zelf een smoothie en mix ze erdoor. Ook kun je een zoet omeletje van bijenpollen bakken! Eén eetlepel per dag is voldoende. omelet met met het superfood bijenpollen en honing

Omelet met bijenpollen

Wat heb je nodig: 1 ei, 1 el honing en 1 el bijenpollen. Doe de ingrediënten bij elkaar in een kom en klop luchtig met een garde. Bak vervolgens (bij voorkeur in kokosolie) een omelet van het eimengsel. Bon app!

Omelet gemaakt van superfood bijenpollen, honing met kwark en cacao nibs als topping.
Ik vind het lekker om de zoete omelet met wat kwark en cacao nibs te eten.

Bij het Superfood Centre betaal je €9,95 voor een zak van 200 gram. De bijenpollen zijn raw en biologisch. Je kunt ze ook via de webshop I Love Health kopen!

Superfood bijenpollen van het Superfood Centre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties