Blue Berry Kokos Pannenkoeken

Ontbijt, Recepten  /   - 

Er zijn al heel wat pannenkoeken recepten voorbij gekomen op de site. Van havermout, boekweit en quinoa meel. Maar nog niet eerder met kokos. Ik ben eigenlijk niet zo dol op kokos. In het kader van ‘je moet alles eens proberen’, testte ik onlangs dus toch een kokos pannenkoek receptje. En met succes! Echt onwijs lekker! De kokos vind ik helemaal niet overheersend, maar juist precies goed.

Je kunt speciaal kokosmeel kopen. Maar ik heb grote kokosvlokken met de keukenmachine vermaald tot een fijne korrel. Werkt prima! Kokos valt onder de ‘superfoods’, omdat het veel belangrijke voedingswaarden bevat. Zo bevat het o.a. veel vezels.

Ook vond ik het lekker om blauwe bessen toe te voegen aan het beslag, maar dat kan ook heel goed zonder, mocht je dit niet in huis hebben.

Het recept is vrij simpel! Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig voor de basis (ei, banaan en kokos), maar met wat extraatjes kun je de pancakes makkelijk pimpen en nóg lekkerder maken. blue berry kokos pannenkoeken

Ingrediënten blue berry kokos pannenkoeken

Voor 6 kleine kokos pannenkoekjes (ontbijt voor 1 persoon)

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 20 gram kokos
  • circa 12 blauwe bessen
  • kokosolie
  • 1 tl bakpoeder (optioneel)
  • 1 tl kaneel

Bereiding blue berry kokos pannenkoeken

Gebruik bij voorkeur een keukenmachine, maar met de hand kan het ook.

  1. Vermaal – indien nodig – de kokos vlokken tot een meel in de keukenmachine, blender of met de staafmixer.
  2. Mix de kokos met de eieren, de banaan, het bakpoeder en het kaneel in de keukenmachine tot een glad beslag.
  3. Roer tot slot met een lepel de blauwe bessen er door.
  4. Verhit een klein beetje kokosolie in een goede (anti-aanbak) pan.
  5. Maak in de pan kleine pannenkoekjes van 2 a 3 eetlepels per pannenkoek. Maak ze niet te dik, maar smeer een beetje  uit tot mooie rondjes. Laat op een laag vuur zachtjes gaar worden. Controleer voorzichtig met een spatel of je ze al kunt omdraaien. Een deksel op de pan kan ook goed werken om de bovenkant te laten stollen.
  6. Bak zo al het beslag op.
  7. Leg de kokos pannenkoekjes op een bord en garneer met wat extra blauwe bessen en kokos vlokken.

Geniet van je ontbijt! blue berry kokos pannenkoeken

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

  1. Bij mij mislukken de pannenkoekjes heel de tijd.. Omdat de bovenkant zo vochtig blijft. Maar als ik de pannenkoek langer laat bakken verbrandt die

  2. Heerlijk! Deze pannekoekjes maak ik meestal ieder weekend of als ik wat langer de tijd heb; zoalsvanmorgen. Alleen had ik de bananen pannekoeken gemaakt van een ei, banaan, havermout, amandelmeel, kaneel, blauwe bosbessen en kokos slices.

  3. Altijd leuk om weer een nieuw pannenkoek recept uit te proberen. Dit ga ik binnenkort zeker een keer maken, lijkt me heerlijk!

  4. Dit klinkt heerlijk, ik zal het aantal kalorieen eens uitrekenen, ik houd dat tegenwoordig bij met mijn Lifesum app. Binnenkort komt mijn Jawbone 24 binnen en kan ik deze 2 met elkaar synchroniseren, echt superhandig.
    Je kunt zo je voeding, verbranding en slaap goed bijhouden 😉