Sinaasappel! Het ingrediënt waarmee ik deze week een receptje maak. Horlogemerk Swatch lanceerde namelijk de Dolce Vita collectie waarin 4 ingrediënten uit de Italiaanse keuken centraal zijn. Zij vroegen mij om bij elk horloge een recept te maken. Deze week gaat het om het sinaasappel horloge, mijn favoriet uit de collecite. Ik ging aan de slag en maakte deze meer dan lekkere ontbijt trifle met sinaasappel.
Het idee van een trifle is dat je met diverse lagen werkt. Je kunt er alle kanten mee op: ga voor yoghurt, kwark, soja yoghurt of kokosyoghurt. Kies je favoriete fruitsoort of maak een mix van diverse soorten. Granola of muesli gaan ook goed in je trifle. Nog superfoods in het keukenkastje staan? Mik ze er maar bij! Als je het in een potje met deksel (kan gewoon een leeg jampotje zijn) doet, kun je het gemakkelijk mee naar je werk of studie nemen. Als je het meeneemt, houd er dan wel rekening mee dat je muesli zacht wordt.
Tip: kies voor een granola of muesli zonder toegevoegde geraffineerde suikers. Veel muesli soorten bevatten helaas veel suiker.
Ingrediënten Sinaasappel ontbijt trifle
Voor 1 persoon
- 1 sinaasappel
- 150 gram kwark
- 3 el granola of muesli
- 1 el pistache noten (ongezouten)
- 1 el kokosvlokken
Bereiding Sinaasappel ontbijt trifle
- Neem een groot glas of potje.
- Schil de (hand)sinaasappel, zorg dat alle witte velletjes ook verwijderd zijn en snijd in blokjes.
- Start met een laagje kwark. Vervolgens een laag sinaasappelstukje, dan een laagje granola. En maak zo verder af: kwark, sinaasappel, kwark. Bovenop een pistache noten en de kokosvlokken.
Uiteraard maakt de volgorde natuurlijk helemaal niets uit. Als je liever start met sinaasappel: go for it!
Geniet ervan!
Leuk als je in de comments laat weten hoe jouw favoriete ontbijt trifle eruit ziet! x Daisy
Het horloge waar het allemaal om draait! Meer weten? Check het horloge dan in de webshop!
Zou je ook iets anders dan nootjes erin kunnen doen? Voor degenen met een notenallergie zoals ik? 😉
Wauw klinkt heerlijk! Waar heb je het glas vandaan? X
Wat ziet dit er lekker uit! Ik ga morgen meteen een trifle maken! Ik heb dan geen sinaasappel in huis, maar wel hele lekkere rijpe nectarines. En toevallig vandaag nieuwe noten, dadels en goji bessen gekocht. Heb er nu al zin in:) Mooie foto’s ook!
Dat klinkt ook heel goed! ENJOY!
Oooh dit ziet er zooo lekker uit!! Waar koop jij die pistache noten? Liefs, Lindy
Bij de AH. Niet op de noten en zoutjes afdelingen, want die zijn gezouten. Maar volgens mij bij de afdeling ‘bakken’. Het zit in zo’n klein vierkant plastic bakje.
Heerlijk idee voor een ontbijtje en je kunt natuurlijk eindeloos variëren! En het horloge vind ik ook leuk, haha 🙂
OMG dit moet dit gewoon eens proberen 😀 De foto’s schreeuwen ook “eet mij!!” 😉
hahahahaha goed zo!!!
Mooie foto’s! Ik hou erg van een ontbijt met griekse yoghurt, klein beetje muesli (cranberry variant van Dorset) en fruit zoals 1 banaan en 1 kiwi. Het liefst maak ik het (zonder het fruit) al klaar de avond van te voren. Dan zijn de rozijnen lekker zacht en hebben ze meer body doordat ze vocht hebben opgezogen, jammie! Leuk horloge, lekker vrolijk 🙂