Recept: Pannenkoek van ei, banaan en hüttenkäse

Ontbijt, Recepten  /   - 

Simpel, lekker en heel gezond, dat is dit kracht ontbijtje! Een mix van eiwit, banaan en hüttenkäse. Sounds weird? Is het niet! Dit is zo’n ontbijt dat je eet en waarbij je pas tijdens de lunch bedenkt dat je helemaal geen trek hebt gehad sinds je ontbijt. Bommetje vol, helemaal verzadigd! En je hebt ook nog eens energie voor tien dankzij alle proteïnen die in de ei pannenkoek met banaan zit.

Ingrediënten pannenkoek van ei, banaan en hüttenkäse:

(1 persoon)

 • 1 ei
 • Halve banaan
 • 1 eetlepel hüttenkäse
 • Olijfolie

Bereiding pannenkoekjes

 • Splits het ei en gebruik alleen het eiwit. Je kunt hiervoor een eisplitser gebruiken.
 • Meng de hüttenkase met een garde door het eiwit.
 • Prak de banaan en meng dit ook met de garde door het ei mengsel.
 • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan (verhit het goed!)
 • Schenk 3 kleine pannenkoeken in de koekenpan. Je kunt er beter meer dan één maken omdat de pannenkoekjes vrij zwaar zijn en anders moeilijk om te keren zijn. Met drie kleine pannenkoeken heb je daar geen last van.
 • Bak de pannenkoekjes een paar minuten aan één kant totdat ze gemakkelijk om te draaien zijn. Bak de andere kan dan ook goed.

 

And that’s it!

pannenkoek, ei banaan huttenkase

Voor wie niet genoeg heeft aan alleen de ei pannenkoekjes, kan er een nog een (zuurdesem) boterham bij doen. Al is dit voor mij niet nodig – en ik houd echt wel van een goed ontbijt. Wel vind ik het lekker om nog een klein beetje hüttenkäse bij de pannenkoekjes te eten.

Oja, een excuus dat je ‘er geen tijd voor hebt’, wil ik niet horen. Dit kost echt 5 minuutjes! En wie gezond wil eten, mag er best iets voor over hebben toch? En dat betekent dus 5 minuutjes eerder uit bed. Maar dan heb je wel wat: ei pannenkoekjes met banaan en hüttenkäse om precies te zijn!

Eet smakelijk!

Ik ben voor dit geinspireerd door een recept van Misslipgloss.nl, maar heb er zelf de hüttenkäse aan toegevoegd. Via deze link van Misslipgloss.nl laat Cynthia je in een video zien hoe je de pannenkoekjes bakt. Handig voor de keuken-leek!


Producten die je voorbij ziet komen in dit recept

Gebruikt voor de foto’s en de blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 reacties

 1. Vaker dit soort pannenkoekjes gemaakt maar niet eerder met Huttenkase.
  Alleen ik krijg geen mooie pannenkpekjes hoor. Omdraaien lukt echt niet. Ik gebruik olie, goeie hete pan, speciale pannenkoekenpan. Het is meer scrabbeld haha..
  Dat is Jammer. Dus maar zo gegeten, de smaak is wel heel lekker.

 2. Hoi!
  Vanmorgen een paar van je recepten voor pannenkoeken uitgeprobeerd! De beste volgens macro’s is deze met hüttenkäse. Jammer genoeg zijn ze bijna onmogelijk om te draaien, ze breken direct… Heb je toevallig tips?
  Bedankt!

 3. Ik zou ook graag de calorieeen bij het recept willen zien…vanavond eet ik uw tomatensoep…maar zonder te staafmixen…ik hou ervan om egt me groente te kauwen in me soep…hihihi