5 x mijn favoriete gezonde ontbijt

Ontbijt, Recepten  /   - 

Je hebt het vast al minstens 100 keer gehoord: “Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag.” En dat is niet voor niets. Aandacht voor je ontbijt zorgt er namelijk voor dat je er de hele dag weer tegenaan kan, dus daar mag je best even aandacht aan besteden! Vaak lukt het in alle drukte niet om er doordeweeks tijd aan te besteden. Maar gelukkig kun je een paar van deze ontbijtjes de avond ervoor al maken zodat je er ’s ochtends meteen tegenaan kan. Dus: je hebt geen excuus meer om jezelf een goede start van de dag te gunnen met deze 5 favoriete ontbijtjes!

5 x favo gezonde ontbijt

Breakfast bowl met kokos, granola en banaan

Mooi roze is niet lelijk! En dat geldt al helemaal voor deze breakfast bowl met bosbessen. Geïnspireerd op mijn favoriete ontbijtje uit Bali, maar dan heel makkelijk zelf thuis te maken! Je hebt alleen blender, staafmixer of keukenmachine nodig. Hier vind je het recept.

5 x favoriete ontbijtjes

Ontbijtpizza

Pizza als ontbijt? Jawel dat kan! Met dit recept van Claartje van Foodness.nl maak je van je doorsnee ontbijt een feestje. Gewoon, omdat het kan! Hier vind je het recept.

ontbijtpizza

Overnight oats met sinaasappel en kaneel

Heb je ochtends niet zo veel tijd maar wil je toch graag een lekker en voedzaam ontbijtje? Overnight oats zijn het antwoord! Dit ontbijtje met sinaasappel en pompoenpitten kun je voor een groot deel de avond ervoor maken! Het recept vind je hier.

overnight oats met sinaasappel, gezond ontbijt

Omelet met aardbeien, munt en kwark

Een omeletje met fruit en kwark is een verassende maar goed geslaagde combi! Het is een eiwitrijk ontbijtje. Fijn voor de fanatieke sporters onder ons. Het recept kun je hier terugvinden. Zorg wel even voor een goede pan als je je eitje bakt!

omelet met aardbeien, munt en kwark, gezond ontbijt

Amaranth pap met kokos- & bosbessensaus

Dit vegan ontbijtje door Sanne van Livingthegreenlife.nl zit vol plantaardige eiwitten, vitaminen en mineralen. Daarnaast is de combinatie van kokos en bosbessen echt goddelijk! Hier vind je het recept.

5 x favo ontbijt

Wat is jouw favoriete ontbijtje? Neem je altijd de tijd voor je ontbijt of sta je binnen 5 minuten alweer buiten de deur? En heb je nog lekkere ontbijtjes die we echt nog moeten proberen? Let us know! 

xxx

I Love Health

Bestel het I Love Health boek hier – zonder verzendkosten!

En volg je I Love Health al op Facebook, Instagram, Pinterest en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *