Ontbijt trifle met granola, fruit en tarwekiemen

Ontbijt, Recepten  /   - 

Zoals je inmiddels wel hebt gemerkt, zijn kiemen niet meer weg te denken uit mijn koelkast. Ik probeer zo veel mogelijk verschillende soorten uit. Tarwekiemen zijn mijn nieuwste ontdekking. Ze smaken ontzettend goed door je ontbijtje. Denk aan als topping over de (soja) yoghurt, kwark, havermout of je smoothie bowl. Ook goed gemengd door je smoothie trouwens!

Tarwekiemen zijn de kern van de tarwekorrel. Ze bevatten erg veel voedingstoffen, net als andere kiemgroenten. Tarwekiemen hebben een licht-zoete smaak. Ze zijn zeer eiwit- en vezelrijk. Daarnaast zijn deze kiemen een bron van vitamine B1, B3, B5 en ijzer.

Ingrediënten Ontbijt trifle met tarwekiemen

  • 250 ml Soja/Griekse yoghurt of kwark
  • 2 soorten fruit (ik koos voor frambozen en banaan)
  • 3 el muesli of granola (recept link + suikervrij!)
  • 3 el tarwekiemen

Bereiding Ontbijt trifle met tarwekiemen

Maak laagjes: start met een fruitsoort, dan een laag yoghurt, een laag muesli, een laag yoghurt, laagje fruit, weer een beetje yoghurt en bovenop de tarwekiemen.

Zo simpel kan het zijn. En het ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit! tarwekiemen ontbijt trifle, kiemen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 reacties

  1. Zijn tarwe kiemen anders dan normale tarwe in de zin dat je beter wit brood kan vermijden bijvoorbeeld?
    Ze zullen wel niet voor niks op je blog staan en gezond zijn echter heb ik vandaag voor de zekerheid broccoli kiemen gekocht en geserveerd met zalmfilet uit de oven.
    Een totaal ander recept maar het is zeker wel een aanrader!