Bosbessen boekweit pap

Lunch, Ontbijt, Recepten  /   - 

Voor u in de aanbieding, een heerlijk, voedzaam en vegan ontbijt van onze vegan queen Sanne van Livingthegreenlife.nl.

In deze blog lees je alles over boekweit! En waarom je dit dus af en toe op het menu moet zetten. Benieuwd naar meer recepten met boekweit? Die vind je hier – 5 populairste recepten met boekweit.

Sanne heeft een prachtig dochtertje, die net zo verzot is op dit onbijt als zij. Very kids proof dus.

Enjoy!

Ingrediënten Bosbessen boekweit pap

voor 2 porties

  • 100 gram boekweitkorrels (worden ook boekweitgrutten genoemd)
  • 250 ml water
  • 2 rijpe bananen
  • handjevol bevroren (bos)bessen
  • Optioneel: 1 eetlepel maqui poeder voor de kleur*

*Maqui poeder bevat ontzettend veel antioxidanten.

Bereiding Bosbessen boekweit pap

  1. Doe de boekweitgrutten en het water samen in een weckpot en laat deze een nachtje staan. Zo worden de grutten goed zacht. Het is belangrijk dat de korrels goed weken, anders is het voor je lichaam moeilijk deze te verteren en de vitaminen en mineralen op te nemen.
  2. Giet ’s ochtends het water af en doe de geweekte boekweitkorrels in je keukenmachine. Voeg de bananen toe en mix tot je een zachte pap overhoudt. (Dit is de basis voor de boekweitpap. Vanuit hier kan je gaan variëren).
  3. Doe de rest van de ingrediënten erbij en mix tot de boekweitpap een mooie rood paarse kleur heeft.
  4. Proef en breng eventueel op smaak met wat kokosbloesemsuiker, kaneel en kokos.
  5. Versier met fruit en eventueel andere topping zoals moerbeien, extra kokos, kaneel en/of kokosbloesem suiker.
  6. Is de pap te stevig meng er dan nog wat water doorheen.
  7. Schep je pap in een bakje en bewaar de rest in een weckpot in de koelkast (dit blijft tot 2 dagen goed)

Enjoy!

Maak jij wel eens iets met boekweit (grutten)? Ik ben heel benieuwd naar je recept of tips. Deel ze in de comments! THNX! 🙂

Liefs,

Sanne & Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  1. Wij kregen van “Land van ons” gepelde boekweit maar kan ik die in warm water weken en dan eten met boter en stroop? Zo deden we dat thuis vroeger met havermout.