Tijdens mijn reis door Azië at ik drie keer per dag buiten de deur. Bij gebrek aan een eigen keuken moet je wel. Al was dat zeker geen straf hoor! In Thailand vond ik het nog wel eens lastig om een gezond (westers) ontbijtje te scoren. Maar in Bali was dat easy! Zo veel gezonde en lekkere opties overal. Betelnut is een café in Canggu (Bali) waar je heerlijk kunt ontbijten. Eén van de populairste gerechten op hun kaart was de ‘Naga Bowl’, een begrip een Canggu! Een grote kom met een mix van kokosmelk, dragon fruit en banaan, met diverse gezonde toppings erbij. Omdat het zo lekker was heb ik er een Nederlandse versie van gemaakt. Dragon fruit is hier namelijk niet (of in elk geval erg lastig) te krijgen. Om toch die mooie roze kleur van de Naga Bowl te krijgen, heb ik bosvruchten genomen en dit gemixt met de kokosmelk en de banaan. Een beetje van Betelnut en een beetje van Dais dus 😉 Wat betreft de toppings is dat helemaal aan jou. Ik koos voor granola en chia zaad. Om er een tropisch tintje aan te geven, strooide ik er ook wat kokos over. Ben ik toch nog een beetje op Bali 🙂
De bereiding kost je trouwens nog geen 5 minuten. Echt zo gepiept!
Ingrediënten breakfast bowl met kokos
voor 1 persoon
- 1 banaan
- Handje diepvries bosvruchten*
- 100 ml kokosmelk
Toppings
- Granola
- Kokos snippers of rasp
- Chia zaad
Optioneel: noten, zaden, extra fruit, superfoods, etc.
*Ook heel lekker met mango (diepvries is prima)
Bereiding breakfast bowl met kokos
- Mix de (bevroren) bosvruchten met de banaan en de kokosmelk in je blender, keukenmachine of met een staafmixer tot een soort dikke pap. Het heeft ongeveer de consistentei van yoghurt.
- Verdeel vervolgens de door jou gekozen toppings erover.
Weet je zeker dat dit gezond is..?
Hier is wat fout gegaan…
Er had moeten staan: weet je zeker dat dit gezond is 😉 Zomer in een kommetje.. Heerlijk!!!
Vandaag mee ontbeten en het was heerlijk! Thanks
Ziet er erg lekker uit! Kan het ook met normale melk of moet je echt perse kokosmelk hebben?
X
Ja hoor, het kan ook met melk of andere plantaardige melk (noten of soja). Misschien wordt het iets minder creamy, omdat kokosmelk zo lekker dik is. Maar verder moet het lukken.
Toevallig heeft Albert Heijn net vorige week dragon fruit aan het assortiment toegevoegd! Ga dit recept dus zeker eens proberen 🙂
Jammmmmmie Daisy!
Ik wil ook nu weer terug naar Canggu……. Betelnut=the best
i know!!! 🙂
This looks amazing 🙂
https://aspoonfulofnature.wordpress.com/
Wauw die kleur is zo mooi!
Ga ik zeker eens uitproberen 🙂
Oh, ik hou zo van diepvriesfruit. Zo gemakkelijk en altijd voor handen. Zeker die combo met kokos is top!
Dit klinkt goddelijk! Ik ga zo naar de winkel om bosbessen en kokosmelk te halen, de rest ligt gelukkig al in mijn kastjes. Bedankt voor het delen!
Ziet er heerlijk uit! Super goed idee. Welke kokosmelk gebruik jij?
Gewoon zo’n blikje met kokosmelk. Niet echt een merk. Je kunt het in de suup kopen of bij de toko.
Bedankt voor het delen meid!
Dit klinkt als een heerlijk ontbijt.
Liefs Lonneke
Geen dank!
Is dat niet heeeeel erg zoet? Soms word ik een beetje misselijk van teveel kokossmaak, namelijk 😉
Nee hoor! Ik ben geen zoetekauw. En ik heb het niet als zoet ervaren.
Ziet er heerlijk uit!
Dit ziet er heerlijk uit! Lekker zomers ook, die ga ik een keer uitproberen 🙂
Oeh, wat lekker! Leuk dat je dit deelt!
Dit ziet er lekker vrolijk en zomers uit, leuk! Persoonlijk ben ik geen grote fan van bosbessen, maar met mango lijkt het me echt heerlijk! X
Hi Esmée, bij mij waren het niet alleen bosbessen, maar een mix van bosvruchten. Volgens mij zit dit er in: bosbessen, aardbeien, bramen en rode bessen. Deze mix is diepvries van de Lidl, maar ze hebben het ook als ‘doosjevol’ van de AH. groetjes!