Breakfast bowl met kokos, bosvruchten, banaan en granola

Ontbijt, Recepten  /   - 

Tijdens mijn reis door Azië at ik drie keer per dag buiten de deur. Bij gebrek aan een eigen keuken moet je wel. Al was dat zeker geen straf hoor! In Thailand vond ik het nog wel eens lastig om een gezond (westers) ontbijtje te scoren. Maar in Bali was dat easy! Zo veel gezonde en lekkere opties overal. Betelnut is een café in Canggu (Bali) waar je heerlijk kunt ontbijten. Eén van de populairste gerechten op hun kaart was de ‘Naga Bowl’, een begrip een Canggu! Een grote kom met een mix van kokosmelk, dragon fruit en banaan, met diverse gezonde toppings erbij. Omdat het zo lekker was heb ik er een Nederlandse versie van gemaakt. Dragon fruit is hier namelijk niet (of in elk geval erg lastig) te krijgen. Om toch die mooie roze kleur van de Naga Bowl te krijgen, heb ik bosvruchten genomen en dit gemixt met de kokosmelk en de banaan. Een beetje van Betelnut en een beetje van Dais dus 😉 Wat betreft de toppings is dat helemaal aan jou. Ik koos voor granola en chia zaad. Om er een tropisch tintje aan te geven, strooide ik er ook wat kokos over. Ben ik toch nog een beetje op Bali 🙂

De bereiding kost je trouwens nog geen 5 minuten. Echt zo gepiept! breakfast bowl met kokos - naga bowl

Ingrediënten breakfast bowl met kokos

voor 1 persoon

 • 1 banaan
 • Handje diepvries bosvruchten*
 • 100 ml kokosmelk

Toppings

 • Granola
 • Kokos snippers of rasp
 • Chia zaad

Optioneel: noten, zaden, extra fruit, superfoods, etc.

*Ook heel lekker met mango (diepvries is prima)

Bereiding breakfast bowl met kokos

 1. Mix de (bevroren) bosvruchten met de banaan en de kokosmelk in je blender, keukenmachine of met een staafmixer tot een soort dikke pap. Het heeft ongeveer de consistentei van yoghurt.
 2. Verdeel vervolgens de door jou gekozen toppings erover.

Enjoy! breakfast bowl met kokos - naga bowl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

24 reacties

  1. Hier is wat fout gegaan…
   Er had moeten staan: weet je zeker dat dit gezond is 😉 Zomer in een kommetje.. Heerlijk!!!

  1. Ja hoor, het kan ook met melk of andere plantaardige melk (noten of soja). Misschien wordt het iets minder creamy, omdat kokosmelk zo lekker dik is. Maar verder moet het lukken.

 1. Dit klinkt goddelijk! Ik ga zo naar de winkel om bosbessen en kokosmelk te halen, de rest ligt gelukkig al in mijn kastjes. Bedankt voor het delen!

  1. Hi Esmée, bij mij waren het niet alleen bosbessen, maar een mix van bosvruchten. Volgens mij zit dit er in: bosbessen, aardbeien, bramen en rode bessen. Deze mix is diepvries van de Lidl, maar ze hebben het ook als ‘doosjevol’ van de AH. groetjes!