Zuurkoolstamppot met pompoen en geitenkaas

Diner, Recepten  /   - 

Brrr het is alweer flink koud. De winter staat voor de deur. Een stamppotje met zuurkool vind ik dan heerlijk. Er verschenen al een hoop recepten met zuurkool op ILH. En vandaag voegen we daar een traditionele zuurkoolstamppot aan toe. Maar wel met een kleine twist. We spicen het een beetje up met pompoen, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes. Lekker op een gure herfstavond.

Zuurkool is dus hartstikke gezond. In deze blog lees je waarom dan eigenlijk, ik verklap je alvast: het heeft te maken met fermenteren. Een eeuwenoud proces, maar nu weer helemaal trending. En terecht!

Ingrediënten zuurkoolstamppot

 • 1 pompoen of 1 zak pompoenblokjes
 • 750 gr aardappels
 • 250 gram zuurkool
 • Zongedroogde tomaatjes
 • Zachte geitenkaas
 • Scheutje melk

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat. Besprenkel met wat olie, peper en zout en laat deze 25 minuten zacht worden in de oven.
 3. Schil de aardappels en kook deze 20 minuten gaar in een pan met ruimkokend water.
 4. Als zuurkool fanaat geven wij jullie een extra tip: kook de zuurkool in een aparte pan in eigen vocht gaar. Door de zuurkool met de aardappelen mee te koken, zoals je vaak leest, worden de aardappels door de natuurlijke melkzuren minder goed gaar. Tip is dus om de zuurkool niet te laten uitlekken en deze zelfstandig te koken. Ik snap dat dit een extra pan kost, maar het resultaat is écht beter.
 5. Giet de aardappelen en zuurkool (apart van elkaar 😉 ) af en voeg vervolgens samen.
 6. Voeg de pompoen toe aan de aardappelen en zuurkool en stamp het geheel. Voeg een scheutje melk toe om het wat smeuiger te maken.
 7. Voeg de zongedroogde tomaatjes en geitenkaas naar smaak toe.

Klaar is de zuurkoolstamppot met pompoen en geitenkaas. Enjoy!

Liefs,

Daisy

zuurkool gefermenteerd, zuurkoolstamppot
Bron foto: Thuisbezorgd.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *