#BYEBYEBELLY || The kickoff!

Health  /   - 

In het kader van ‘samen weten we meer dan alleen’, zal ik deze maand tijdens #byebyebelly de hulp inschakelen en de kennis gebruiken van experts op het gebied van voeding, sport en pscyhe. Een personal trainer, diëtiste, psychologe… ik heb alle registers open getrokken en een mooi clubje vol kennis verzameld!

Zo gaat Anouk, gediplomeerd diëtiste en eigenaresse van haar praktijk Personal Body Center, ons helpen met voedingstips gedurende deze maand (lees onder aan de blog meer over Anouk). Deze eerste blog van haar hand staat in het teken van het verhaal achter ‘buikvet’ en ze zal de eerste tips en richtlijnen voor de komende maand met je delen. Goed lezen dus en let’s do this!!

Anouk: Niemand vindt buikvet mooi, fijn, of leuk. Helaas hebben we bijna allemaal een klein of een iets groter buikje. En behalve het esthetische aspect ervan, kan dat buikje (groot of klein) ook gevaarlijk zijn. Ik zal je eerst uitleggen wat buikvet is.

Buikvet

Er zijn twee soorten:

 • Subcutaan Vet: ligt direct onder de huid en op de buikspieren.
 • Visceraal Vet: zit dieper in de buikspieren en rondom de organen. Dit is het gevaarlijkste vet. Visceraal vet zorgt ervoor dat er continue ontstekingseiwitten (CRP) vrij komen die ontstekingen in je lichaam veroorzaken. Daarnaast zorgt visceraal vet ervoor dat hormonen en vetzuren vrijkomen die niet goed voor ons zijn.

Buikvet verhoogd de kans op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, een verhoogde bloeddruk en sommige vormen van kanker. (Bron)

Hoe komt dit allemaal?

Helaas is dit allemaal te ‘danken’ aan te veel suikerrijke, koolhydraatrijke producten die langdurige ingenomen zijn.

Oké, we hebben genoeg kennis opgedaan. Buikvet = bad. Zo veel is duidelijk. Wat moeten we gaan doen om onze buikjes gezond en strak te krijgen? Laten we wel eerlijk blijven… dit gaat niet over één nachtje gebeuren. Je zult de juiste mind set moeten nemen en ervoor moeten werken. Hard moeten werken. Maar dan heb je ook wat. Je harde werken zal beloond worden, beloofd!

The Rules

Met de volgende basisregels gaan we beginnen. En uiteraard… NO CHEATS!

 • (Slechte) Koolhydraat inname minimaliseren.
 • Geen suiker. We gaan een maand zonder suiker leven! (Vorig jaar stond de januari challenge in het het teken van #nosugar. Lees deze blogs dus vooral terug voor inspiratie om suikerloos door het leven te gaan). Nosugar Challenge video - sugar video
 • Bewust worden van de voedingskeuze die je maakt. Pure voeding heeft de voorkeur.
 • Vanaf nu alleen maar mager vlees.
 • Ongelimiteerd groenten en fruit eten.
 • Minimaal 2,5 L water drinken.
 • Meet je buikomvang voordat je begint aan deze challenge! Maak een foto en bewaar deze!
 • Schrijf jouw persoonlijke doelstelling op en bewaar deze tot het einde van deze maand.

Last word of advice

Je doet dit voor jezelf! Bloed, zweet en tranen zal het kosten als je echt iets wilt bereiken. Hoe groot of klein je doel ook is. Deel je ervaringen, tips of vragen onder deze blog of op social media (vergeet #byebyebelly niet!). Dan kunnen we je altijd helpen. Wij gaan ervoor, nu jij nog!

Groetjes,

Anouk & Daisy

About Anouk

Ik ben een echte food freak! Ik hou van alles dat met health, food en beauty te maken heeft. Voeding is persoonlijk en diëten zijn vervelend. Mijn fascinatie voor gezond eten gaat nog veel verder, ik heb daarom ook de studie voeding en diëtetiek gedaan.  Afgestudeerd als diëtist, met als motto mensen helpen en de wereld te verbeteren. Mooi motto, alleen super lastig! Daarom heb ik mijn eigen praktijk opgezet: Personal Body Center. Met mijn praktijk wil ik mensen de juiste handvatten bieden.

Ik geloof dat iedereen een gezond gewicht kan bereiken, de kunst is alleen hoe? In diëten geloof ik al lang niet meer. Ik heb ook al duizenden diëten gevolgd. Wat werkt nou wel? Een persoonlijke aanpak, dat werkt. Waarom? Omdat het persoonlijk is! Een voedingspatroon verander je daarom niet zo maar, en al helemaal niet met een snel adviesje op papier. Mijn doel als diëtist is om jou te leren kennen. En dan de juiste handvatten te kunnen bieden, zodanig dat je permanent gewichtsverlies zult ervaren. Samen de juiste balans vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 reacties

 1. Heel leuk! Ik doe zeker mee! Afgelopen jaar 20kg afgevallen, maar nog steeds genoeg vetjes bij mijn buik. Maar ik zie nog nergens recepten staan? Waar kan ik deze vinden?

 2. In September al eens een suiker Detox maand gedaan; merkte daarna pas hoe ongelofelijk zoet veel producten zijn. Koekjes, snoep, melkchocolade.. Ik vond het allemaal niet meer lekker 😉 Succes allemaal! Het hoeft niet moeilijk te zijn, vind gezonde alternatieven voor je ergste suiker neigingen. En zie de drang naar suiker verder als een bewijs hoe verslavend en slecht het voor je is. Op naar een gezonder en gelukkiger leven!

 3. Leuke uitdaging en ik vind het interessant om met een specifiek deel van het lichaam bezig te gaan. Buikvet is iets wat bij velen het lastigste is om aan te pakken.