Afvallen met NewFysic part #2

Food, Health  /   - 

Zoals jullie weten ben ik 3 weken geleden begonnen met NewFysic. Een afvalprogramma waarbij je gezond en zonder honger kunt afvallen. Ik wil voor de zomer graag een paar nare winterkilootjes kwijt, dus NewFysic leek voor mij de uitkomst! En ik kan je zeggen: so far, so good!

Wekelijks ga ik op dinsdagavond langs bij de NewFysic vestiging op de Van Baerlestraat in Amsterdam voor het weegmoment. Confronterend en elke keer weer spannend, want je wilt natuurlijk wel afgevallen zijn. Maar dat is bij mij elke keer – thank god – het geval geweest. Ik ben nu 2,2 kg vet kwijt. Nice! Bye bye!

Oké, eerlijk is eerlijk, ik had liever op 3 kilo gezeten. Een kilootje per week is toch redelijk gangbaar als je op dieet bent. Niet te veel en niet te weinig. Maar ik mag niet klagen. Hiervoor at ik ook al behoorlijk gezond, dus dan gaat het vaak iets langzamer dan wanneer je van extreem slecht eten en veel overgewicht overstapt op NewFysic.

NewFysic recept tonijn, volkoren pasta, spinazie
Mijn zelfgemaakte NewFysic recept: volkoren pasta met tonijn, chili pepertjes, kappertjes, peterselie en nog meer lekkers, op een bedje van spinazie.

Wat ik vooral fijn vindt aan NewFysic is dat je écht géén honger hebt. Ik verbaas mij zelfs eigenlijk over de hoeveelheden die ik mag eten. Niks knabbelen op een blaadje sla en een wortel. Maar gewoon volwaardige maaltijden. Je krijgt alles wat je nodig hebt binnen. Toen ik vroeg aan mijn NewFysic begeleidster of dit wel ‘normaal’ is, zei ze direct dat dit inderdaad hoort! De gedachte hierachter is dat je verbranding non-stop op gang blijft. Als je te weinig eet of maaltijden overslaat, gaat je verbranding namelijk op ‘standje traag’. En dan gaat het afvallen juist langzamer. Klinkt logisch. Toch?

Op doordeweekse dagen vind ik het een makkie om het voedingsplan vol te houden. Thuis mijn ontbijtje, ’s middags op werk mijn lunch. ’s Avonds kook ik één van de onwijs lekkere recepten die NewFysic heeft samengesteld. En niet te vergeten de goede tussendoortjes. Pas de problem! Maar goed, dan zijn er ook weinig temptations in mijn leven In het weekend vind ik het wel lastiger. Dan doe je toch meer sociale dingen en ja – ik beken – ik associeer lekker eten en een wijntje toch ook met gezelligheid! Je eet vaker buiten de deur in een restaurant of bij iemand thuis. En als iemand 2 uur in de kitchen heeft staan zwoegen omdat ik kom eten, wil ik ook geen zeur en ondankbaar zijn. Eerlijk is eerlijk, ik drink in het weekend dus echt nog mijn wijntje. Soms zelfs twee dagen op rij (shame on me). Wel drink ik na elk overheerlijk wijntje één of twee glazen water, zoals mij is geadviseerd. Ik besef dat ik waarschijnlijk sneller zou afvallen als ik die wijntjes zou laten staan, maar hé… het moet ook wel vol te houden zijn?! En zoals ik het nu doe, vind ik het écht goed vol te houden. En daar gaat het uiteindelijk om, toch?!

Op naar de volgende 2,2kg vet!

Heb je de vorige blogpost over mijn afvalavontuur met NewFysic al gelezen? Lees hier part 1!

Ook afvallen met NewFysic?

Doe dan mee aan de online afslankcontest: The Body of Holland. Vier maanden lang wordt er gestreden naar het ideale gewicht. Je kunt je gratis inschrijven via www.coaching.newfysic.nl en je aanmelden voor het online coaching programma. Je krijgt via de online coach gratis het NewFysic programma aangeboden! Dit programma wordt speciaal aangepast op jouw lichaam, lifestyle en doelen. Je krijgt je eigen op maat gemaakte voedingsschema toegestuurd. Doe je met mij mee?!

www.newfysic.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

 1. Waarom gekozen voor Newfysic online, terwijl NewFigure online een uitgebreid platvorm heeft sinds 2008?

  Via Newfysic.nl krijgt ik alleen de mogelijkheid om een email te sturen of te krijgen. Geen telefoontjes niks…. en volgens mij gaat alles daar op de automatische piloot….

  Bij NewFigurezoetermeer.nl krijg je bij inschrijving een telefonisch uitgebreid gesprek en de supplementen zijn ook nog eens veel goedkoper.

  1. Hoi Heleen,
   NewFigure ken ik niet, dus daar kan ik niet over oordelen. Maar NewFysic biedt ook heel veel begeleiding hoor. Dat is naar mijn idee juist de kracht achter het dieet. Als je kiest voor deze begeleiding, kun je wekelijks een afspraak maken voor een weegmoment en motivatie. Ook krijg je wekelijks weer nieuwe receptjes mee en indien nodig je supplementen. Ik vond het erg prettig om via dit dieet een paar kilo kwijt te raken! Groetjes, Daisy

 2. Goed bezig! Kan je misschien nog wat meer recepten online zetten? 🙂 kan altijd ideeën gebruiken voor ontbijt, lunch, tussendoor en avondeten.. of kan ik dat ook op hun site vinden? Ik hoef niet af te vallen maar lekkere recepten en ideeën vind ik wel heel fijn! En desnoods pas ik hoeveelheden gewoon beetje aan.. keep up the food work!!