#BYEBYEBELLY || de januari (afval) challenge

Health  /   - 

Oké lieve mensen… kerst is echt over. Of in elk geval bijna over. Ik maak mij ook vaak schuldig aan het invoeren van de derde kerstdag met wederom lekker eten en drinken. Niks mis mee, met genieten. Maar we weten ook allemaal dat het Grote Genieten wel echt aan zijn einde aan het komen is. En dan blijkt dat het Grote Genieten plaats heeft gemaakt voor de Grote Buik (of de Grote Heupen of Billen… waar het ook is gaan zitten…) Je hebt nog een paar dagen de tijd om te genieten van oliebollen, appelflappen, champie en ander lekkers, daarna is het toch echt over en uit. Want hé, wie hebben we daar? JANUARI. HALLO!

Clichés & goede voornemens

December is niets voor niets de rustigste maand qua bezoekers op mijn site. Jullie willen niks weten van gezonde kerstdiners, glutenvrije hapjes of skinny smoothies. Een enkele die hard maakte ik nog wel blij met een verantwoord kruidnoten receptje, maar naarmate december vorderde, werden jullie steeds stiller en stiller… 😉 Nogmaals, daar is écht niks mis mee. Maar het hele jaar zo leven vind ik dan weer niet zo’n goed plan. En daarom is daar januari. Cliché of niet, maar de goede voornemens worden door jullie weer afgestoft en uw health blogger gaat weer hard haar best doen om jullie van leuke healthy (afval) tips, lekkere en gezonde recepten en ander leuks te voorzien.

#hashtag

Om dit een beetje te thematiseren en overzichtelijk te maken, noem ik januari de maand van BYE BYE BELLY. Of te wel: #byebyebelly. Immers geen evenementje zonder hashtag.

#BYEBYEBELLY

Maar goed, Bye Bye Belly dus.

Tenzij je Doutzen of een andere VS-angel bent, is de kans bovengemiddeld groot dat je ‘last’ hebt van een kleine belly. Of misschien een grote zelfs. Muffin top. Randje over je broek. Flinke zwemband. Bierbuik. Flubbertjes hier of daar. Dikke kans (leuke woordspeling vind je niet?) dat je buikje geen sixpackje is. Begrijp me niet verkeerd, een sixpack krijgen of hebben is helemaal niet het doel van deze #BYEBYEBELLY challenge. Het doel is om of te vallen als dit nodig is of om je buikvetjes te verminderen. Want te veel vet, waar het ook zit, is in het algemeen gewoon niet gezond. Dan heb ik het niet over het esthetische aspect, want dat blijft een kwestie van smaak. voor altijd slank en fit

Heupen?

Waarom de focus op de buik? Bye Bye Heupen klonk toch echt een stuk minder sexy. Dat allereerst. Daarnaast is I Love Health een persoonlijke blog. En dus kijk ik naar mijzelf en schrijf ik vooral vanuit mijn perspectief. Als ik aankom, komt dat vooral op mijn buik te zitten. Héél irritant. Een paar stevige billen kunnen er naar mijn idee in een broek nog wel lekker uitzien. Maar zo’n muffin top over de rand van mijn broek heeft nog nooit iemand sexy gevonden. Al is dat natuurlijk iets wat in mijn hoofd zit. De meningen zijn hier ongetwijfeld over verdeeld.

Ook ik ga meedoen aan de challenge. Niet om af te vallen, mijn gewicht is prima. Maar wel om mijn buik meer te tonen. Misschien moet er toch een kilootje af, of een buikspiertje bij. We hebben allemaal andere doelen. Hoe ik dat ga doen!? Dat ga ik je in januari vertellen!!! Nu laat ik je nog een paar dagen genieten van al het slechts waar je blijkbaar heel veel zin in hebt. Maar in het nieuwe jaar gaan we knallen. Niet op 1 januari, dat zal ik je niet aan doen. Maar 2 januari it is: #BYEBYEBELLY!

De hele maand staat dus in het teken van afvallen, (buik)vet verliezen, sport tips, do’s & don’ts, eetdagboekjes van inspirerend #byebyebelly voorbeelden, coole #byebyebelly winactie(s) en meer leuks… So let’s dot it! Doe je mee?!

Sharing is caring

O ja, een # zonder gebruik ervan is natuurlijk een #fail. Dus ik wil je vragen om lekker mee te twitteren, facebooken en instagrammen met #byebyebelly. Foto’s van skinny recepten, tips of struggles, interessante blogs die je tegenkomt, before en after fotootje maybe? Sharing is caring –> #byebyebelly!

Laat vooral in de comments hieronder weten of je mee doet met de challenge en wat je doel is! Ik ben heel benieuwd. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd toch?! Liefs, Daisy

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

61 reacties

  1. Ik doe mee! Ben er al langer mee bezig hoor, maar zo’n challenge is altijd extra leuk vind ik. Misschien leuk om er ook een facebookgroep voor op te zetten waar alle deelnemers lid van kunnen worden?

  2. Yeaaah bye bye bellie. IM IN!!!! Vanaf augustus al begonnen met gezond eten en bewegen en daarmee al 10 kilo afgevallen, December helaas weer 2 kilo aangekomen. In januari weer vol aan de bak!!! Op naar de gezonde BMI!!

  3. Ik ben al een tijdje bezig met m’n eigen #byebyebelly, maar met de hashtag #Esvaltaf….krijg ondertussen wel retesterke buikspieren, maar de vetjes blijven nog wel zitten ;). Ik ga #byebyebelly zeker volgen. Extra tips en motivatie kunnen geen kwaad.

  4. Ik sluit me vanaf januari zeker aan. Na voer maanden vrijwilligerswerk in Afrika en een totaal ander ritme maar een mooie ervaring lijkt me deze uitdaging in groepsverband een fijne start van het nieuwe jaar. Hoe kan ik het beste op de hoogte blijven van de challange van de dag? Fijne jaarwisseling en op naar een #byebyebelly 2015