30 Day Ab Challenge || #byebyebelly

Sport  /   - 

Hoewel het uitsluitend trainen van je buikspieren, níet de key tot een strakke, platte buik is zoals velen denken, is het natuurlijk wel heel goed om je buikspieren te trainen. Plaatselijk vet verbranden gaat helaas niet. Je zult je vetpercentage dus in z’n geheel omlaag moeten brengen, wil je zichtbare buikspieren. Als we dat nou tegelijk aanpakken – die vetjes verbranden en die buikspieren trainen – slaan we twee vliegen in één klap. Je bent namelijk in beweging, waardoor je verbranding hoger is, en als dat vet eenmaal verdwenen is, zijn je buikspieren al in shape!

30 day ab challenge

Je hebt mazzel. Ik mats je een dagje. Het is vandaag al de 3e. Dus als je direct begint – want zo doen we dat met goede voornemens: knallen! – mag je ‘day 1’ skippen. Omdat januari dan wel weer 31 dagen telt, kun je zo toch nog voor het eind van de maand de 30 day ab challenge volbrengen.

30 day ab challenge
Bron foto: Girlscene.nl

Wat moet je doen?

 • Print deze afbeelding van de 30 day ab challenge uit en plak ‘m op je koelkast of een goed zichtbare plek.
 • First things first. Doe de oefeningen direct als je wakker wordt. Je kunt het maar gehad hebben. Werkt bij mij het beste!
 • Door gaan! Niet opgeven. Houd je doel voor ogen. Als die buikspieren beginnen te branden, ben je lekker bezig. Volhouden die 30 day ab challenge dus!
 • Kijk onderstaande video’s voor de juiste uitleg van de verschillende oefeningen. Dan weet je zeker dat je ze goed uitvoert, met het beste resultaat.
 • Deel je vragen, opmerkingen én of je mee doet aan de 30 day ab challenge in de comments onder dit bericht en/of op social media! Zo kunnen we elkaar lekker motiveren 🙂

Good luck! Let’s rock!

xx Daisy

Video: Sit up

Video: Crunches

Video: Leg raises

Video: Planken

Bron video’s: 30 Day Fitness Challenges

En je weet…. SWEAT is fat crying - quote - bye bye belly

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 reacties

 1. Ik doe mee via fitgirlcode en dit schema ga ik er nu een beetje bij combineren. Meteen elke dag opbouwen ben ik niet zo van dat doe ik liever langzamer. Maar bij mij is er nu al wat resultaat te zien dus ik ga door 🙂

 2. Heel fanatiek ben ik begonnen met de 30 day abchallenge. Tot mijn fitnessinstructeur me wees op dit artikel: http://www.jaapbackx-personal-trainer.nl/30-day-ab-challenge/

  Hij vertelde me erbij dat spieren groeien in rust en dat zoveel herhaling slecht zijn voor je houden en gewrichten..

  Het is niet verkeerd om wat buikspieren oefeningen te doen. Maar deze manier is niet bepaald geschikt..
  Ik ga door met de #byebyebelly challenge, maar de 30day abchallenge ga ik iets anders aanpakken!

 3. Hoi hoi, graag zou ik even iets willen toevoegen op dit artikel.

  Elk lichaam is anders en heeft andere voeding en sport oefeningen nodig!
  Ik heb deze challenge een paar maanden geleden gedaan en had halverwege zulke grote buikspieren dat ik er dikker van leek geworden. Vergeet niet dat de oefeningen die hier worden genoemd maar enkele van de zoveel zijn, en dat steeds het herhalen van dezelfde oefeningen (op dezelfde spiergroepen) dus die spieren sterker maakt en vergroot.

  Omdat ik een klein, smal meisje ben werd het er bij mij niet mooier op, ondanks dat ik wel vet verbrand heb. Dus als tip zou ik jullie mee willen geven, houd je niet vast aan een schema maar houd je vast aan jouw eigen doel, wat wil jij bereiken? Houd in de gaten hoe je lichaam verandert en of dit gebeurt naar jouw smaak.

  Mocht dit schema wel het gewenste resultaat opleveren, go for it! Veel succes allemaal 🙂

 4. Ik kan me nu niet voorstellen dat ik dit uit ga bouwen naar de aantallen van dag 30, maar het gaat goed komen! Blij met deze bye bye belly challenge, echt precies wat ik nodig had! Lets do this ladies!!

  1. Oja, wat me opviel bij de sit-ups is dat ik mijn bovenbeenspieren aan voelde spannen bij het omhoogkomen (meer dan mijn buikspieren, die voelde ik bij de crunches wel!) Filmpje 10x gekeken en ik denk dat ik de oefening wel goed uitvoer.. Meer dames deze ervaring, hoort dit erbij?