Afvallen met NewFysic part #3

Health  /   - 

Time flies! Want al weer vijf weekjes bezig met NewFysic. Voor wie het eerder gemist heeft: NewFysic is een afvalprogramma waarbij je gezond en zonder honger kunt afvallen. Weg met die paar winterkilo’s zeg ik! Na vijf weken kan ik je zeggen dat het eigenlijk best goed gaat! Zoals je weet ga ik elke week langs de NewFysic vestiging bij mij in de buurt, voor mijn wekelijkse weegmomentje. Die van afgelopen dinsdag moest ik helaas verzetten. Dus het officiële getal moet nog vastgesteld worden. Maar mijn eigen weegschaal doet in dit geval ook dienst: Na vijf 5 weken ben ik 3,6 kilo afgevallen  – unofficial weliswaar, maar het is in elk geval een goede indicatie.

Hoe verliepen de laatste NewFysic weken?

Mijn eerste weegmoment in deze twee weken was even schrikken. Ik was namelijk iets aangekomen. Huh. Hoe dan!? Ik doe hartstikke mijn best en ben toch aangekomen. Snap er geen –piep- van! Ik was echt een beetje van mijn stuk gebracht. Gelukkig wist mijn NewFysic coach mij gerust te stellen. Dit gebeurt wel vaker. Ik had mij voor 95% van de tijd aan de voorschriften gehouden en ook nog eens goed gesport. Daar twijfelde ze niet aan, thank god. Want daar was ik wel even bang voor. Het kan volgens haar te maken hebben met je cyclus. Dan kun je op bepaalde momenten meer wegen. Ze wist mij ervan te overtuigen niet bij de pakken neer te gaan zitten. Maar gewoon vol goede moed door te gaan. Waarschijnlijk zou ik bij het volgende weegmoment extra veel zijn afgevallen. Kijk, that’s the spirit! En dit is dus gelijk het voordeel van een afval coach: als je het even niet meer zit zitten, weet zij je te motiveren om door te gaan. Met nieuwe supplementen voor de komende week en een pak heerlijk NewFysic volkoren beschuit ging ik vol goede moed de deur uit en weer aan de slag.

NewFysic recept: Kalkoen koriander
NewFysic recept: Kalkoen koriander

Qua honger gaat het nog steeds heel goed. Dit heb ik echt niet. En als ik toch honger (of trek) bespeur, neem ik een paar augurken of een stuk komkommer voor de ergste trek. Dit heb ik weleens aan het eind van mijn werkdag, voordat ik naar huis ga. Vlak erna mag ga ik toch avondeten, dus dat is een prima hongerstiller voor dan. Dat ik geen honger heb komt natuurlijk ook door de supplementen van NewFysic die ik ter ondersteuning erbij slik.

Mijn valkuil is nog steeds dezelfde als eerst: gezelligheid. Dan vind ik het vaak wel echt moeilijk om niet ook een chipje te pakken op een verjaardag, een frietje van het bord van mijn tafelgenoten te pikken, een stukje brood met boter op het terras of een extra wijntje te nemen. Al moet ik vol trots bekennen dat ik onlangs op het terras op de inhoud van een bakje ‘Amsterdams Tafelzuur’ knabbelde, terwijl mijn tafelgenoten bitterballen snackten! Hulde aan mij! Oké, ik werd er niet perse gezelliger van, trots was ik wel 😉 Maar ik dwaal af, terug naar de verleidingen op sociale momenten. Mijn coach gaf mij als tip om van te voren met mijzelf af te spreken wat ik mag nemen op zo’n avond vol verleidingen. Ik hoef mijzelf dus niet alles te ontzeggen en mag echt wel iets ‘snoepen’. Maar spreek met je zelf van te voren de hoeveelheden af. Dan is het makkelijker vol te houden. Dat gaan we dit weekend dan maar testen!

Heb je de vorige blogposts over mijn afvalavontuur met NewFysic al gelezen? Lees hier part 1 en hier part 2!

Wil jij ook afvallen met NewFysic? Doe dan mee aan de online afslankcontest: The Body of Holland. Vier maanden lang wordt er gestreden naar het ideale gewicht. Je kunt je gratis inschrijven via www.coaching.newfysic.nl en je aanmelden voor het online coaching programma. Je krijgt via de online coach gratis het NewFysic programma aangeboden! Dit programma wordt speciaal aangepast op jouw lichaam, lifestyle en doelen. Je krijgt je eigen op maat gemaakte voedingsschema toegestuurd. Doe je met mij mee?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

 1. Ik heb spijt van het dieet New Fysic. 9 weken gedaan precies aan het dieet gehouden soms at ik iets te weinig ben maar 3 en een half kilo afgevallen en 415 euro uitgegeven..

 2. Hoi,

  Klopt het echt dat je niet meer aankomt na het dieet van NewFysic? Ik zie dit namelijk als een soort crashdieet, waardoor je snel kan aankomen na het stoppen met een bepaald eetpatroon.

  Gr, Mireille

  1. Hi Mireille,
   het is zeker geen crash dieet. Je eet normale porties.
   Als je daarna normaal blijft eten, zul je niet aankomen.
   Gr. Daisy