10x boodschappen als je de griep te pakken hebt

Food, Health  /   - 

Als je een griepje hebt opgelopen wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. We weten allemaal dat veel groente en fruit goed zijn voor je tijdens deze dagen. Maar wat mag nog meer niet ontbreken op jouw boodschappenlijstje tijdens de griep? Je leest het in deze blog.

1. Citrusvruchten

Grapefruit, sinaasappel en citroenen bevatten veel vitamine C, wat bijdraagt aan je immuunsysteem. Vitamine C kan de duur en de ernst van verkoudheid verminderen! Pers een citroen uit in heet water en drinken maar. Of sla een glas verse grapefruitsap achter over. Kwestie van even door de bittere grapefruit heen bijten. 😉

2. Gember

Gemberthee onderdrukt rillingen, misselijkheid en verkoudheid. Rasp ongeveer 2,5 cm geschilde gember en meng de geraspte gember met heet water. Voeg eventueel wat honing of een kaneelstokje toe. (Psst, als je hier nou nog wat citroen aan toevoegt heb je dubbele benefits!)

griep, gemberthee

3. Knoflook

Misschien klinkt het een beetje goor (het lijkt mij ook niet het allerlekkerste…) maar je kunt het beste 2 tenen rauwe knoflook eten als je merkt dat je griep of verkoudheid op voelt komen. Knoflook heeft namelijk een sterke anti bacteriële werking. Nog een afspraak of romantisch avondje met je lief op het programma staan? Kauw dan op wat peterselie. Zo onderdruk je de sterke geur.

4. Otrivin neusspray

Naast gemberthee en loads of groente en fruit is Otrivin neusspray een aanrader! Wanneer je een neusverkoudheid hebt, helpt Otrivin om je verstopte neus te openen, zodat je snel weer vrij kunt ademen. Otrivin neusspray zorgt voor een snelle en langdurige verlichting. De hydraterende formule beschermt tegen uitdroging en irritatie. Het helpt om de neusdoorgang vrij te houden, waardoor je gemakkelijker kunt ademhalen. Heb je juist last van een loopneus? Dan is er ook nog Otrivin Duo. Deze spray heeft een unieke 2-in-1 werking. Otrivin Duo is eerste (en enige) neusspray die twee werkzame stoffen bevat voor een dubbele werking bij (neus)verkoudheid, dus bij een verstopte neus én een loopneus.*

*Het assortiment Otrivin bij neusverkoudheid bestaat uit geneesmiddelen (xylometazoline) en medische hulpmiddelen. Lees voor aankoop de aanwijzingen op de verpakking.

otrivin, griep

[Advertorial – Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Otrivin. Dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

5. Kippensoep

Kippensoep is een lifesaver bij griep en verkoudheid. De stoom die van de soep afkomt, verlicht de verstopping van neus en borst. Bouillon heeft daarnaast ontstekingsremmende eigenschappen.

6. Eucalyptus, tijm en kamille

Over stoom gesproken: giet kokend water in een schaal en voeg hier kamille, eucalyptus en tijm aan toe. Sla een handdoek over je hoofd, hang je hoofd boven de schaal met water en adem in door je neus, uit door je mond. Herhaal dit 2 keer per dag voor 5 tot 10 minuutjes Door te stomen kun je een holte ontseking voorkomen.

7. Brood

Toen ik klein was, was een geroosterde boterham met een kopje bouillon vaste prik als ik ziek op bed lag. Als je eigenlijk nergens zin in hebt is een geroosterde boterham altijd nog een optie.

8. Ui

Misschien kun je romantischere geuren bedenken voor in de slaapkamer, maar het helpt wel! Snijd de ui in grote stukken en leg deze op een bordje naast je bed. Wedden dat je de volgende dag makkelijker door de neus kunt ademen?

9. Waterijsjes

Au, een zere keel is altijd vervelend. Veel drinken, op een dropje zuigen óf een waterijsje eten. Op naar de supermarkt om raketjes in te slaan! Of je gaat zelf aan de slag, maar ik kan mij heel goed voorstellen dat je daar niet zo’n zin in hebt.

griep, raketjes

10. Groene thee

Groene thee is een wondermiddel als je geveld bent door de griep. Dit komt door de (let op): antioxidant quercetin én het stofje L-theanine. Deze stofjes werken als een soort anti virus in ons lichaam.

Wat haal jij in huis als je griep hebt? Laat het weten in een reactie!

Liefs, Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *