Tips tegen snack attacks en bankhangen // Fit uit quarantaine

Food, Health, Life  /   - 

Het is quarantaine day… Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Ik vind het al knap van mezelf als ik weet dat het vandaag maandag is. Het is best een beetje (heel erg) onwennig om de héle dag binnen te zitten tijdens deze corona crisis. Ik moest echt even een ritme vinden voor mezelf. De eerste dagen haalde ik mijn grootste vorm van bewegen uit de route tussen de bank en het keukenkastje waar de snacks liggen.

Ik zag het al helemaal gebeuren: bye summerbody door al die snack attacks en dagen op de bank doorbrengen. Maar gelukkig heb ik inmiddels mijn ritme wel weer teruggevonden. En doelen voor mezelf gesteld. Zo is Dais begonnen met trainen voor een halve marathon. Jawel. 21 km. Zo zie je maar, waar een quarantaine wel niet goed voor kan zijn 😉 Voor jullie (en mezelf als reminder) mijn tips tegen snack attacks en bankhangen op een rijtje. Zo kom jij fit uit quarantaine!

Tips tegen snack attacks en bankhangen

 • Zet een wekker ’s ochtends. Zo houd je een ritme aan! Natuurlijk is het verleidelijk om lekker elke dag uit te slapen, maar daar ga je je op den duur niet fitter vann voelen.
 • Begin de dag met een rondje wandelen of hardlopen (met gepaste afstand!) Zo haal je gelijk een frisse neus en heb je alvast wat stappen gezet.
 • Doe een chille thuisworkout. Youtube staat er vol mee. Een deze dagen delen wij ook een chille thuisworkout in samenwerking The Workout Lab. Stay Tuned dus 😉
 • Strek om de zoveel uur even je benen en loop enn rondje. Kan ook gewoon door de tuin!
 • Blijf gezond en genoeg eten en sla geen maaltijden over. Zo ben je beter bestand tegen de drang om te snacken.
 • Stel een doel! #belikedais en ga trainen voor een halve marathon 😉 Maar het kan natuurlijk ook iets klein zijn. Zoals elke dag 30 minuten wandelen (bijvoorbeeld met de hond) of 3 keer per week een thuis-workout.

Daisy, photo diary

 • Een echte meid is op alles voorbereid! Duik de keuken in en prep gezonde maaltijden en snacks. Van bananenbrood tot uitgebreide salades of soep voor de lunch. Maak er gebruik van dat je thuis bent! En neem er de tijd voor.
 • Drink veel water! Drink jij te weinig? Dan is de kans groot dat jij dorst verward met trek.
 • Vul je koelkast en voorraadkasten met vooral gezonde producten. Puilen mijn lades uit van koek, chips en chocola? Grote kans dat ik een veel meer snoep. Inslaan die gezonde handel dus!
 • Steek tijd in het bereiden van gezonde ontbijtjes/snacks/lunch and so on. Je hebt er nu de tijd voor.
 • Ontzeg jezelf niet alles. Grote kans dat je dit niet lang vol houdt. Sta jezelf zo nu en dan iets lekkers toe en enjoy it. Zo wordt het allemaal ook een beetje dragelijker.
 • Woon je met iemand samen? Bespreek dan samen je doelen. Bijvoorbeeld minder snoepen of meer bewegen. Zo kun je elkaar er aan helpen herrineren en is het makkelijker vol te houden.
 • Motiveer je vrienden! Via apps als facetime of houseparty kun je een work-out ook samen doen. Ook nog eens hartstikke gezellig!

Wat zijn jouw tips tegen snack attacks en bankhangen (om niet als een couch potato uit quarantaine te komen ;))?  Deel je tips in een reactie!

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *