Favoriete kookboeken van Lindelotte

Food, Health  /   - 

I love it! Ik kan uren door kookboeken bladeren, de kleurrijke foto’s bewonderen en ingrediëntenlijstjes afgaan. Ik loop maar al te graag binnen bij de boekhandel om tussen de kookboeken te snuffelen. Hoewel ik recepten vaak zelf bedenk of van het internet af haal, gaat er niks boven een echt kookboek. Aangezien mijn huisgenoten gillend gek worden van de stapels kookboeken, probeer ik mijn collectie een beetje te beperken, maar ik heb wel mijn favorieten. Uiteraard heeft het I Love Health boek een vast plekje op de plank. Benieuwd welke boeken nog meer bij mij in de kast staan?

Mijn favoriete kookboeken

Lisa goes Vegan

Hoewel ik niet volledig veganistisch eet, vind ik het wel fijn om hier bewust mee bezig te zijn en een aantal keer per week veganistisch te koken. Lisa goes Vegan is een fijn, informatief boek met heerlijke recepten. In haar boek vertelt Lisa over het veganisme, waarom zij op deze manier is gaan eten, de benefits van vegan eten en geeft zij handige tips. Een must als je van lekker eten en mooie kookboeken houdt! Je vindt haar boek o.a. op Bol.com voor €43,90. 

vegan kookboeken

All day bowls

Uit een kom eten geeft mij altijd het ultieme ‘comfort food’ gevoel.  Of het nou een goed gevulde salade, een dampende kom curry of een lekker toetje is; als ik het uit een kom eet, vind ik het nóg lekkerder. Ook leuk: Denise beschrijft bij een aantal recepten waarom juist dát recept speciaal voor haar is of een bepaalde herinnering heeft. Je vindt haar boek o.a. op Bol.com voor €20.

All day bowls, kookboek

Dafne LIKES

Dafne Likes is een informatief boek over wat je kunt eten voor en/of na het sporten. Het staat bomvol met heerlijke, gezonde recepten. In haar boek gebruikt Dafne een aantal uitgangspunten: veel eiwitten, rustig aan met koolhydraten, weinig suiker, veel groente en natuurlijke producten. Net zoals wij, bij I Love Health, vindt Dafne balans belangrijk en staan er ook een aantal heerlijke ‘guilty’ pleasures in haar boek. Je vindt haar boek o.a. op Bol.com voor €22,50. 

Dafne likes, kookboek, dafne schippers

Het boek van Jet

Over het boek van Jet werd al vaker geschreven op I Love Health, maar ook voor mij is dit absoluut een favoriet. Haar recepten zijn gezond (maar heus niet alleen maar), makkelijk en super lekker. Daarnaast geeft Jet een kijkje in haar leven en de foto’s in haar boek zijn onwijs mooi. Dikke aanrader! Je vindt haar boek o.a. op Bol.com voor €22,50. 

Boek van jet, jet van nieuwkerk, kookboek

SLA

Ik ben dol op SLA! Ik ben sowieso fan van een goedgevulde salade en maak deze ook graag thuis, maar als ik geen zin heb om zelf iets te maken staat een bezoekje aan SLA hoog op mijn lijstje. Gelukkig hebben zij een kookboek waarmee je de verrukkelijke salades makkelijk thuis maakt. Je vindt het boek o.a. op Bol.com voor €24,99. 

 

Sla, kookboek

Zo kan ik nog wel even doorgaan: de boeken van Rens Kroes, Havermoutje, Deliciously Ella, The Green Kitchen.. Welke boeken hebben jullie allemaal? Of haal jij liever je recepten van het internet? Laat het mij weten in de reacties! 

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *