Kick off #nosugar challenge + ontbijt tips

Food, Health, Recepten  /   - 

First of all…. Happy new year!!! Hopelijk hebben jullie een te gekke jaarwisseling gehad? En gister ook nog genoten van de nodige oliebollen, appelflappen en wellicht nog een (paar) glaasje(s) champi?! Goed zo! Want vanaf nu is het namelijk klaar met alle gekkigheid. Het is immers 2 januari en dat betekent dat we van start gaan met de #nosugar challenge. Nou goed, ik in elk geval. En ik hoop heel erg dat jullie met mij mee doen! Na mijn vorige post over de uitleg van de #nosugar challenge heb ik mega veel leuke, positieve reacties van jullie gekregen en hebben velen zich ‘aangemeld’. Zo leuk! Blogpost gemist? Check ‘m hier. Het legt veel uit over de challenge én je kunt er de (belangrijke) suikerspiekpas downloaden.

Ik ga jullie deze maand helpen met makkelijke recepten die suikervrij zijn, tips, eetdagboekjes en andere – hopelijk – motiverende info. En als jullie ook leuke tips en recepten hebben, vergeet dit dan niet ook met mij (en de rest van de health lovers te delen)! Bijvoorbeeld via de comments onder de blogs en met #nosugar op Instagram, Facebook en Twitter. Zo kan ik jullie goed volgen en retweeten J

Deze blog wil ik graag een aantal ontbijt tips met jullie delen, om gezond en suikervrij te ontbijten. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ga je hier al ‘de fout in’ met suikers, dan zet dit de toon voor de rest van de dag: je blijft de rest van de dag honger houden en naar suiker craven. Sla ook nooit je ontbijt over. Zo komt je verbrandingsmotortje niet op gang en krijg je later op de dag sneller een snack attack.

Ontbijt recepten:

  • Havermout: havermout houdt je bloedsuikerspiegel stabiel – wat ontzettend belangrijk is in de challenge. Eet je havermout als warme pap, als overnight oats of als een havermout smoothie.
  • Zuurdesemboterham*, rijstwafel of roggebrood met suikervrij beleg. Bijvoorbeeld een gekookt eitje, hüttenkäse, hummus, kipfilet, avocado, geitenkaas, etc. Check wel alle ingrediëntenlijsten of het helemaal suikervrij is. Gebruik geen halvarine/margarine, maar roomboter.
  • Volle yoghurt/geiten yoghurt/biogarde/soja yoghurt (ongezoet!) met noten en een stuk fruit.
  • (Groene) Smoothie: een erg gezonde en lekkere start van je dag. Zo maak je een groene smoothie.

Alle recepten op I Love Health zijn suikervrij! Deze kun je dus allemaal gebruiken.

*Brood mag wel, mits je hier geen sterke energiedip van krijgt na het eten ervan. Dat betekent dat je een erg gevoelige bloedsuikerspiegel hebt. Dit kan daarna ook zorgen voor een hongeraanval. Merk je dat je hier last van hebt, laat brood dan ook staan. Zo niet, kies dan wel voor zuurdesembrood.

Good luck allemaal!

Wat eet jij als suikervrij ontbijt tijdens de #nosugar challenge? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Hi Daisy,

    Als je het hebt over geitenkaas, welke variant bedoel je hiermee? Gesneden plakken geitenkaas of romige (Bettine) geitenkaas of maakt het niet uit?