Gezond met de Feestdagencoach – gratis e-book!

Food, Health  /   - 

Wel eens gehoord van de Hormoonfactor boeken? Vast wel! Deze zijn geschreven door Ralph Moorman. Vorige week was ik nog met hem te gast bij Amsterdam FM voor een radio uitzending over gezonde voeding. Heel kort door de bocht uitgelegd: volgens Ralph (en onderzoek) hebben je hormonen veel invloed op hoe je je voelt en hoe je er uit ziet. Door je hormonen in balans te brengen kun je gezond gewicht verliezen. Hij schreef een aantal (afslank)boeken over deze theorie. Eén van de nieuwste van zijn hand is de Boodschappencoach. Een handig, klein boekje waarin je wegwijs wordt gemaakt in je eigen supermarkt. Welke producten zijn gezond, welke minder maar kun je wel met mate eten en welke kun je echt beter in schap laten staan.

Ik vind dit echt een heel fijn boekje. Het is lekker concreet en gemakkelijk in gebruik. Er wordt zoveel geroepen over ‘goed en slecht voor je’, dat je door de bomen het bos waarschijnlijk niet meer ziet. Met dit boekje wordt duidelijkheid geschept.

Speciaal voor de feestdagen heeft Ralph een speciale Feestdagencoach uitgave gemaakt. Handig! Want we willen (en mogen!) allemaal heus wel van een zak pepernoten, een chocoladeletter en een glas wijn genieten. Ik wel in elk geval! Welke kruidnootjes en speculaas zijn een verantwoorde optie? Welke wijn kun je het beste bij je kerstdiner schenken en welk gezond stukje vlees schotel je je gasten dan voor? Het boekje staat vol met zulke weetjes. I like!

Gratis Feestdagencoach E-book!

Je krijgt een hardcopy versie van de Feestdagencoach gratis als je de Boodschappencoach koopt bij Bol.com. Maar… ik mag jullie gratis een digitale versie geven! Download het volledige e-book van De Feestdagencoach hier.

feestdagencoach

Waarom zijn de opties uit de Feestdagencoach gezonder?

Het traditionele snoepgoed wordt met behulp van chemische toevoegingen, zware bewerkingen en kleurstoffen zo ‘ontworpen’ dat het naar alsmaar méér smaakt, zodat we snel opnieuw naar de winkel rennen. De productiekosten worden, vaak ten koste van de kwaliteit, laag gehouden. Zo wordt bij het maken van speculaas en pepernoten vaak voor bakprocessen gekozen waarbij onnodig veel schadelijke stoffen ontstaan. Veel snoepgoed bevat riskante kleurstoffen, omdat veilige alternatieven duurder zijn. Om de prijs van wild laag te houden, komen de meeste konijnen, eenden en herten uit de stallen van de bio-industrie. Daardoor bevat het vlees onnodig veel ongezond vet en mogelijk restjes van antibiotica. De Feestdagencoach geeft opties die wél gezond zijn, al dan niet met mate.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *