My first born

Food, Sport  /   - 

Jawel, my first born. My first born blogpost om precies te zijn. Na een paar weekjes prutsen, WordPress manuals en fora raadplegen, vele frustraties  en uiteindelijk de hulp van kenners aanvaarden, is dan hier mijn eigen blog! De opstart kende zo gezegd ‘wat probleempjes’ met het technisch verhaal (lees: MySql-databases, ftp servers, domeinnamen, HTML, apache-modules en meer van dat soort ellende), maar toen dat eenmaal gefikst was, kon ik dan zelf aan de slag. Van menu’s en contactformulieren bouwen, tot Facebook en Twitter buttons, theme’s en plugins. I did it! En ik ben inderdaad best een beetje trots!

Maar nu dan dus de inhoud van mijn blog. Echt gaan bloggen… Jeetje. Ik dacht dat na de bevalling van ‘my first born’ het ergste voorbij was. Maar nee, nu komt het echte werk! Te vergelijken met het groot brengen van die zelde first born denk ik. Wekelijks – en later misschien wel dagelijks – mijn blog met interessante, grappige, leuke info vullen. Ga er maar aan staan!

En dan gaat het ook nog eens over health. Niet de suffe, stoffige, grijze wollen sokken kant van ‘health’, maar juist de interessante, nieuwe, hippe kant van health – ik ben enigszins allergisch voor het woord hip, maar het dekt wel de lading. Denk nieuwe sporten, superfoods, e-nummers, yoga, recepten, hardlopen, diëten, celebs, biologisch, een beetje sports fashion en wat beauty. Je begrijpt ‘m wel toch?

Ben ik zelf dan zo’n health freak? Nee, eigenlijk niet. Ik heb ook zo mijn zondes zullen we maar zeggen. Maar ik heb wel een bovengemiddelde interesse voor ‘being healthy’. Altijd bezig met het krijgen van een gezond, strak lichaam (bikiniproof), ik sport redelijk veel (soms met vlagen wat meer of minder, maar doorgaans wordt er gesport), heb veel boeken over eten in mijn kast staan – van Sonja B. tot Amber A.-, ontbijt standaard met groentesap, biogarde en wat zaden en pitten, heb een orthomoleculair specialist bezocht en ben fan, probeer bewust minder vlees te eten, te letten op mijn inname van E-nummers en zoveel mogelijk ‘echt’ te eten. Dus ja, ik doe wel mijn best!

Maar let’s be honest, ik ben ook maar een mens, ik heb ook zo mijn behoeftes. Chipje? Ja lekker. Frietje? Met mayo en pindasaus graag. Chocolaatje? Puur alstublieft! En vaak kan ik een sappige tournedos op de menukaart niet weerstaan. Maar dan komen we gelijk bij wat voor mij de kern van health is: balans. Je moet nergens in doorslaan. Geen enkel dieet of geen enkele sport is voor mij op zichzelf staand the key to succes. Maar van alles wil ik wat mee pikken en zo een balans vinden waar ik mij goed bij voel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *