Avocado: food of the week

Food  /   - 

Het is groen en zit boordevol goede vetten, vezels, vitamine E, foliumzuur, ijzer, vitamine B3 en kalium. Ra, ra, wat is het? De avocado. Ook wel de meest voedzame vrucht ter wereld genoemd. Wat mij overigens verbaasde – dat het een vrucht is – Ik zou het in de categorie groenten indelen. Maar ik zat er naast, dat is duidelijk. Heerlijke gesneden avocado

Avocado is een beauty food

De avocado is een echte beauty food. Het is niet alleen ontzettend voedzaam, maar ook nog eens een cadeautje voor je huid. Dit komt vooral door de goede vetten, vezels en vitamine E. Ze hydrateren van binnenuit en beschermen je huid tegen schadelijke invloeden van buiten. Verder bevat het bovengemiddeld veel antioxidanten die je ook beschermen tegen een hoop nare kwalen en ziekten.

Ik eet zelf dagelijks tijdens de lunch een paar stukjes avocado op een cracker uitgesmeerd (i.p.v. boter). Daar bovenop een plakje kipfilet en wat komkommer en tomaat, en voila, een heerlijk, voedzaam en gezond lunch gerecht!

Te veel avocado eten is ook weer niet goed (waar te voor staat, is natuurlijk nooit goed). Ze zijn namelijk wel behoorlijk calorierijk: 224 calorieën per stuk.

Tip

Pas hoorde ik trouwens een ontzettend goede tip! Als je de grote pit bewaart bij je avocado, wordt je avocado niet bruin. Dit is bijvoorbeeld handig als je een heerlijke, zelfgemaakte avocadodip hebt gemaakt. Laat onderin het schaaltje de pit liggen, en je dip blijft aantrekkelijk groen. Heel bizar, maar het werkt echt.

Avocado recept

Op zoek naar avocado-recepten-inspiratie?

Dit is één van mijn favo salades met avocado en kip! Avocado salade met kip uit de Allerhande

Lees hier het volledige recept.

Avocado als haarmasker

Naast het eten van deze groene jongen, is het uitwendig ook uitermate geschikt als beauty product.

Beauty tip voor shiny, healthy hair:

Meng een halve avocado met een scheutje yoghurt en prak het goed. Smeer het goedje in je haar, draai het in knot, zet vast en spoel het na 20 minuten goed uit. Een shampootje kan overigens ook geen kwaad.

Zo krijg je gegarandeerd beautiful, shiny hair!

 

Bron: Eet jezelf mooi, slank & gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *