Lidl strikes again: duurzame ‘Way to Go’ chocola

Food  /   - 

I Love Health is dol op duurzaamheid. Wij vinden het dan ook te gek om te ontdekken dat er steeds meer duurzame initiatieven te vinden zijn, én om deze te supporten. Afgelopen juni waren wij dol enthousiast over Lidl nadat zij een tijdelijke, volledig duurzame productlijn presenteerde. En Lidl strikes again. Dit keer met: ‘Way to Go’ CHOCOLA!

Met ‘Way to Go’ een stap verder

Lidl is heel goed bezig met duurzaamheid. Na de Future Goods lijn, volop keuze in producten met Beter Leven keurmerk, Rainforest Alliance, Fairtrade bananen en MSC of ASC gecertificeerde vis, komen zij nu met een eigen, duurzame ‘Way to Go’ chocoladereep. De ‘Way to Go’ repen zijn eerlijk. Zo wordt de cacao rechtstreek van de boeren van Fairtrade coöperatie Kuapa Kokoo in Ghana ingekocht, mét een extra premie.

Naast dat de repen volledig Fairtrade gecertificeerd zijn, de boeren de vaste (eerlijk!) Fairtrade prijs én premie krijgen, betaalt Lidl ook nog een aanvullende premie. Die extra premie heet de ‘income improvement premie’. Met dit extraatje kan er worden geïnvesteerd in verschillende projecten. Die projecten helpen boeren om extra inkomen te halen uit andere activiteiten, en de cacao-opbrengst duurzaam te verhogen. Zo worden boeren minder afhankelijk van de cacao-opbrengst.

Je vindt de ‘Way to Go’ chocola in de smaken puur, melk, karamel-zeezout en kokos & pecan. YUM! En extra punten voor het design van de repen. Looking good Lidl! Lidl’s Way to Go chocoladerepen kosten €1,99. Meer info over de repen vind je hier. 

way to go, duurzame chocola, lidl

Liefs,

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan onze mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *