Duurzaam met ‘FutureGoods’ van Lidl #lidlfuturegoods

Food, Health  /   - 

Wij zijn dol op duurzaamheid. Het is nou eenmaal een belangrijk thema. Lidl presenteert vanaf 27 juni een productlijn vol met duurzame producten van de toekomst tijdens de themaweek ‘FutureGoods’. En dat vinden wij een super goed initiatief. Van tomatenburgers tot guilt-free vegan ijsjes, zeewier-wraps en een variant op honingwijn. Wij waren erbij toen deze te gekke producten werden gelanceerd. Super tof! Ben jij benieuwd wat wij allemaal hebben geproefd en wat jij vanaf volgende week 27 juni in de winkel vindt?

Duurzaam met Lidl

Tijdens de themaweek ‘FutureGoods’ liggen een week lang duurzame en innovatieve producten van jonge start-ups en ondernemers  in de filialen van Lidl. Dat klinkt goed toch? Duurzaamheid is natuurlijk ontzettend belangrijk. Maar het mag ook best nog een beetje lekker zijn. Nou, ILH proefde en was gelijk super enthousiast. Van granola tot zeewier-wraps, alles wat lekker.

So you think you can Lidl?

Lidl ging op zoek naar de nieuwste, gezondste, duurzaamste en tofste ideeën. Een jaar geleden begon de zoektocht. Uiteindelijk werden er 12 start-ups gekozen om hun idee in de schappen te brengen bij Lidl. Een week lang vindt je al deze producten in de filialen van Lild. Lidl ondersteunt deze ondernemers door hen te begeleiden in samenwerking met Startlife, zodat zij een kans krijgen om door te groeien. Dat vinden wij alleen maar heel goed! We moeten allemaal ergens beginnen. Fijn dat Lidl dit initiatief neemt. 🙂

Lidl, Future Goods,

Dé ‘FutureGoods’

Oke, vanaf volgende week liggen alle producten dus in de winkel. Ben je al benieuwd wat jullie straks in de schappen gaan vinden?

 • Star Sock – Dit zijn sokken van biokatoen en gerecyclede oude visnetten. Te gek toch?
 • Zzinga – Een duurzaam en licht alcoholisch drankje als variant op honingwijn. En nog een pluspunt: het drankje ondersteund bij de bescherming van de bij! Licht prikkelend, niet te zoet. Yum.
 • Gigi Gelato – 100% vegan ijs gemaakt van fruit en groente. Wij proefde de smaak met mango. Ga deze zéker halen! Romig en fris. Smoothie op een stokje, zo zouden wij het omschrijven.
 • Krusli – Cruesli gemaakt van reststromenvoedsel en zonder gekke toevoegingen. Zo begin je je dag hartstikke duurzaam en gezond.
 • Seamore – Zeewier-wraps. Proef je niks van. Is echt lekker.
 • Little Hero – Oftewel, eetbare insecten. Granola met insectenpoeder of meelwormen als snack. Klinkt misschien een beetje griezelig. Ik moet nog  even een knop omzetten, maar het went vanzelf én is mega gezond.
 • Farmer&Foodie – Een lekkere, sappige wortel- en tomatenburger. Heel smaakvol! En anders dan andere vleesvervangers.
 • Aardappelbrood van Arenshof – Misschien ken jij aardappelbrood al van het programma ‘De nieuwe lekkerbek’. Lekker!
 • Bijt – Met deze kweekpotjes kun je thuis jouw biologische kiemgroenten kweken.
 • Gro – Bitterballen en kroketten zonder vlees. Die écht naar bitterballen smaken. Gemaakt van oesterzwam 😉
 • Food2smile – Suikervrije snoepjes en Popped soja chips. De uitkomst als je jouw kleintje af en toe wil laten snoepen of een bakje chips voor wil schuiven. Of jezelf natuurlijk 😉
 • Banabar – Banabar is een fruit en notenreep op basis van gedroogde banaan. En dat kennen we dus nog helemaal niet van andere repen! In 2 smaken: hazelnoot en goji berry.

Wij vinden het super tof dat Lidl duurzame producten ondersteund en ondernemers support met de Future Goods themaweek. Ze liggen dus vanaf 27 juni 1 week lang in de schappen. Dus zorg dat je er bij bent! Naar welk product ben jij benieuwd?

Liefs, Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan onze mening of oordeel over een product of merk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *